Skocz do zawartości
DEXED

Plyta Fic P4865 Pe Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam plyte FIC P4865 PE PRO na niej zainstalowane sa : Celeron 2400MHz, 512MB 400MHz CL3 itp. Gdy wlanczam kompa to pod opisem procka i ramu pisze Current Memory Frequency 133 o co z tym chodzi??? Wogole chcialbym by ktos wutlumaczyl mi jak ustawic w niej bios tak na PERFECT. mam tez jeszcze jedno pytanie program AIDA opisuje szybkosc mojej pamieci na PC3200 (200MHz) i czy to jest ok czy w biosie zwieksza sie te wartosci bo ja jestem zielony :mur: .

Wyglad plyty Fic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Current Memory Frequency 133 to poprstu informacji o szykosci taktowania pamieci RAM. W twoim wypadku pewnie pracuje ona synchronicznie z procesorem, a poniewaz on dziala na FSB 133 wiec pamiec tez.

AIDA pokazuje ci rodzaj zastosowanej pamieci a poniewaz sa to moduły PC 3200 wiec potrafia pracowac z czestotliwoscia 200MHz...

Optymalizacja BIOSU to zapraszam do FAQ jest tam kilka tematów na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oznazca ci to ze twoja pamiec pracuje z czestotliwoscia 133 (czyli 266) co jest pewnie spowodowane tym iz jest ustawiona synchronicznie do procesora

jesli chodzi o aide to ona pokazuje ci jaki masz modul pamieci (masz 400mhz) wiec jest wszystko ok,

ps. nie kazdy siedzi tu 24/24 wiec sie nei stresuj pozatym edytuj posty a nie pisz ich jeden pod drugim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi