d100yec Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Czy procesor P3 550 mhz może działać z radiatorem i wiatrakiem ale bez pasty termoprzewodzącej? Czy może się przegrzać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) a pomyśl co ci da sam radiator nieprzylegajacy do rdzenia ? Hmm poduszke cieplną między radiatorem a jądrem?? a proc jak proc może sie przegżać - miałęm P3 500 i jak zatarł mi sie mentyl to doszła do 124*C i zaliczył zwieche - tyle widziałęm w logu od MBM5 nałóż na to chociaż najsyfniejszą termoprzewodzącą z tych mini saszetek i będzie xxx razy lepiej niż bez Edytowane 15 Lipca 2005 przez crazy_martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Wczoraj podkrecalem 800EB na 996 (tylko w BIOS - takie testy bez hdd) na radiatorku bez pasty (byl glut, ale go wywalilem) i w owym biosie 33C max. Wiec 550 raczej nic sie nie stanie, ale jak poprzednik pisal, daj jakas i bedzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neocrk Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) ja mam wprawdzie celka 633@798 ale chodzi wogole bez pasty i max 54 przy przyciszonym coolerze tak wiec powinno byc ok tylko sciagnij sobie jakis progs do sprawdzenia temp typu speed fan zeby zobaczyc czy mu nic nie jest Edytowane 16 Lipca 2005 przez neocrk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d100yec Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Komp nie będzie używany wogóle(serwer na slack'u) lecz będzie chodził non-stop. P.S. nie można użyć jakieś innej pasty? Tzn. nie-termoprzewodzącej :D Nawet nie wiecie jak trudno dostać takie [ciach!]o we Wrocławiu. Byłem w 5 sklepach i nigdzie niema. A zamawiać pastę z netu za 3,50zł i do tego płacić 6zł za przesyłkę mi się nie kalkuluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 w proline we wroclawiu maja :P link ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...