Poul Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Witam! Posiadam Celka Tualatina 1.2@1.5Ghz na podstawce FCPGA2 (Socket 370). Dzisiaj dostalem do niego wiatrak Thermaltake POLO 735 eXtreme 3 in 1 (http://4max.com.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=918). Wiatrak ten wybralem ze wzgledu na calkowicie miedzana konstrukcje oraz niska predkosc obrotowa (zalezy mi glownie na ciszy). Niestety wczesniej nie myslalem czyms takim jak waga wiatraka. Socket 370 to nie jest mocna podstawka, a ten wiatrak wazy AZ 759g !! Z tego co pamietam, niewiele wiecej waza miedziane Zalmany (kolo 900g). Waga ta jest odczuwalna juz po wzieciu wiatraka do reki - jest naprawde ciezki. Pytanie do Was: czy ktos zakladal tak ciezki wiatrak na Socket 370 ?? Boje sie, zeby nie wyrwal on plastikowej zapinki Socketa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) mi sie wydaje ze srubki jednak trzymaja te plastiki, tresztą jak ten cooler jest wydany na taka platforme to robili testy i wytrzymuje. Dziwne ze wydali cooler a po zalozeniu wyrywa podstawki :/ Edytowane 15 Lipca 2005 przez Bartolghnet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 obilo mi sie kiedys o uszy/oczy ze dopuszczalne obciazenie socketu przy montarzu plyty w obudowie tower to 450g. moze takie potwory projektuja do desktopow? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...