Skocz do zawartości
.Kuba

Chłodzenie Wodne Cpc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupiłem i zamontowałem chłodznie wodne CPC w moim kompie, z chłodnicą AirPower. Mam podłączone dwa bloki procka i chipsetu. Temperatura procesora 38- 41 (zadowala mnie) a chipset 50 - 54 (martwi mnie). Czy to jest normalne że chipset tak sie grzeje? Jak moge zbić tą temperature.

Procesor: AMD Sempron 2600+

Płyta: KT4 ULTRA FISR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na full masz wentyle od chłodnicy? jaka masz paste pod chipsetem? zobacz czy dobrze dolega. pozdrawiam :wink:

1548190[/snapback]

Na full, pasty miałem za duzo wtedy 54 -57 stopni chipset miał więc zdjąłem ja i temepratura znacznie spadła, na chipsecie jest jej teraz troszeczke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby co to woda "demineralizowana", a najlapej jak bys dolał jeszcze jakiegos płynu do chłodnic. Dostaniesz litr za około 7zł w każdym supermarkecie! Zmieszaj 3:1, albo 1:1 jak tam chcesz i bedzie git!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trioche za dobre jak na cpu.... a temparaturki przy 100% obciązeniu proca?

puść mozę super pi, prime albo npp kodowanie filmu w divx...

Bo jesli temperaturki w stesie to zdziwiony jestem a jesli nie to ciekawe ile ma cpc pod obciążeniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp. mierze za pomocą programu Motherboard Monitor :/ przy 100% obciązeniu temp. siegała 42-43 stopni. Przy oglądaniu TV na ProgDVB to temp. wynosi 41 stopniu.

Edytowane przez .Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ta temperatura chipsetu to nie jest przypadkiem temperatuea 'system' - jeśli tak to nie jest to temp nb tylko powietrza w obudowie... a najprawdopodobniej zmniejszyłeś przewiew w budzie i z tąd takie temperatury

1548776[/snapback]

tak system , czyli źle patrze? hmmm możliwe, a to czym zmierzyc temp. chipsetu rzeczywistą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi