.Kuba Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Witam, zakupiłem i zamontowałem chłodznie wodne CPC w moim kompie, z chłodnicą AirPower. Mam podłączone dwa bloki procka i chipsetu. Temperatura procesora 38- 41 (zadowala mnie) a chipset 50 - 54 (martwi mnie). Czy to jest normalne że chipset tak sie grzeje? Jak moge zbić tą temperature. Procesor: AMD Sempron 2600+ Płyta: KT4 ULTRA FISR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 a na full masz wentyle od chłodnicy? jaka masz paste pod chipsetem? zobacz czy dobrze dolega. pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 a na full masz wentyle od chłodnicy? jaka masz paste pod chipsetem? zobacz czy dobrze dolega. pozdrawiam :wink: 1548190[/snapback] Na full, pasty miałem za duzo wtedy 54 -57 stopni chipset miał więc zdjąłem ja i temepratura znacznie spadła, na chipsecie jest jej teraz troszeczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) mam pytanko, używam teraz w moim WC wode demineralizowaną (destylowaną) , czy mozna wlać inny lepszy płyn do wc? Edytowane 15 Lipca 2005 przez .Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Jakby co to woda "demineralizowana", a najlapej jak bys dolał jeszcze jakiegos płynu do chłodnic. Dostaniesz litr za około 7zł w każdym supermarkecie! Zmieszaj 3:1, albo 1:1 jak tam chcesz i bedzie git! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 No a jaka temperatura teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 No a jaka temperatura teraz? 1548242[/snapback] napisałem w pierwszym poście: 50 -54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 bezpieczne to jest ? Używam chłodnicy AirPower i zestawu CPC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1RO Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 jak na CPC to wynik nawet za dobry :P wez lepiej daj normalny cooler na chipset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Trioche za dobre jak na cpu.... a temparaturki przy 100% obciązeniu proca? puść mozę super pi, prime albo npp kodowanie filmu w divx... Bo jesli temperaturki w stesie to zdziwiony jestem a jesli nie to ciekawe ile ma cpc pod obciążeniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 a czym mierzone temperatury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) Temp. mierze za pomocą programu Motherboard Monitor :/ przy 100% obciązeniu temp. siegała 42-43 stopni. Przy oglądaniu TV na ProgDVB to temp. wynosi 41 stopniu. Edytowane 15 Lipca 2005 przez .Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 a ta temperatura chipsetu to nie jest przypadkiem temperatuea 'system' - jeśli tak to nie jest to temp nb tylko powietrza w obudowie... a najprawdopodobniej zmniejszyłeś przewiew w budzie i z tąd takie temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 a ta temperatura chipsetu to nie jest przypadkiem temperatuea 'system' - jeśli tak to nie jest to temp nb tylko powietrza w obudowie... a najprawdopodobniej zmniejszyłeś przewiew w budzie i z tąd takie temperatury 1548776[/snapback] tak system , czyli źle patrze? hmmm możliwe, a to czym zmierzyc temp. chipsetu rzeczywistą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elKuba Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 termometrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 termometrem 1548992[/snapback] łatwo mówić, ale nie chce mi się wydawać 40 zł na termometr :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 łatwo mówić, ale nie chce mi się wydawać 40 zł na termometr :/ 1549007[/snapback] Hmm... a miernika nie masz? Niektore maja mozliwosc pomiaru temperatury np moj ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 ja dałem za mierni 32zł i mam pomiar tem, a miernik sie przyda :D kup se ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 kurde jaki spoko miernik z pomiarem temp. tez taki chce :D wlasciwie kto to wie gdzie jest drugi czujnik na MSI kt4 - moze przy mosfetach - to by tlumaczylo taka wysoka temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek-cos Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 wez dotknij bloku reka, jak sie poparzysz to sie zacznij martwic; przy okazji sprzawdz w ten bardzo zaawansowany sposob blok na procku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...