Feluke Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Wczoraj na wolumienie kupilem za 6zl wiatraczek (nowy) z mocowanie prawdopodobnie do serwera (w takim koszyczku) Myslalem ze to bedzie jakis tam badziew i jak sie pusici na 12V to bedzie buczec czy cos w tym stylu wiec planowalem go odrazu puscic na 7V. Zdziwilem sie bo na 12V wentylka nie slychac a powietrza troche przetlacza. Nawet jak zamontowalem za kratka w kompie to i tak go nie slychac a naprawde ma duza wydajnosc. Temperatura w budzie spadla o 6*C a na dysku o 4*C wiec naprawde duzo dal (wczesniej nie bylo zadnego poza zasilaczem). Jezeli ktos chce to moge podac dokladne namiary gdzie go mozna kupic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Nowy za 6 zł. Fajna ta giełda... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Gdzie to wyczesałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Gdzie to wyczesałeś?Na wolumenie :wink: Ide sobie alejka a tu nagle patrze i po 6zl wentylki. Wczesniej kupilem pare zeczy i zostalo mi tylko 7zl bo tak jak bym to wczesniej zobaczyl to za wszystko kupil bym tych wentyli. Moze w przyszla niedziele beda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Wczoraj na wolumienie kupilem za 6zl wiatraczek (nowy) z mocowanie prawdopodobnie do serwera (w takim koszyczku) Myslalem ze to bedzie jakis tam badziew i jak sie pusici na 12V to bedzie buczec czy cos w tym stylu wiec planowalem go odrazu puscic na 7V. Zdziwilem sie bo na 12V wentylka nie slychac a powietrza troche przetlacza. Nawet jak zamontowalem za kratka w kompie to i tak go nie slychac a naprawde ma duza wydajnosc. Temperatura w budzie spadla o 6*C a na dysku o 4*C wiec naprawde duzo dal (wczesniej nie bylo zadnego poza zasilaczem). Jezeli ktos chce to moge podac dokladne namiary gdzie go mozna kupic :) tesh mam taki, w pawilonach ejst tego od cholery :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Są tam od dawna przynajmniej z pół roku. A w pawilonach to chyba są droższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Jakiej to jet wielkości?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Jakiej to jet wielkości??8x8, ale ma wade, bo ma jakby ramke z jednej strony, tj sroobki tylko z strony mozesh przykrecic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Jakiej to jet wielkości??8x8, ale ma wade, bo ma jakby ramke z jednej strony, tj sroobki tylko z strony mozesh przykrecic :/No to jest jedyna jego wada. Mozna go jedynie dac jako wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acego ale ja postaram sie zrobic jakiego moda do tego koszyczka zeby dal sie zamontowac z przodu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 ja zrobilem moda wentyla i mozna z kazdej strony :D troche kleju........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 ja zrobilem moda wentyla i mozna z kazdej strony :D troche kleju........... Niech zgadne klej z pistoletu? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 ja zrobilem moda wentyla i mozna z kazdej strony :D troche kleju........... Niech zgadne klej z pistoletu? :lol:heh, rozshyfrowales mnie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Jakiej to jet wielkości??8x8, ale ma wade, bo ma jakby ramke z jednej strony, tj sroobki tylko z strony mozesh przykrecic :/ czyli to wentylatorki RuilianScience (takie jak w zasilaczach Codegena) - a mozecie mi powiedziec jakie modele mozna kupic na Wolumeine - bo nie kce mi sie dymac w drugi koniec Wa-wy ;) jakie tam mozna dostac RDH8025S, RDM8025S, RDL8025S, RDH8025B, RDM8025B, RDL8025B - powiem ze najbardziej interesuja mnie 2 ostatnie wolne i na lozysku kulowym. (bo na WGK i WGE widzialem tylko RDM8025S a nie chce na slizgach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 bruce - kup trochę takich i sprzedawaj na WGK :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Jakiej to jet wielkości??8x8, ale ma wade, bo ma jakby ramke z jednej strony, tj sroobki tylko z strony mozesh przykrecic :/ czyli to wentylatorki RuilianScience (takie jak w zasilaczach Codegena) - a mozecie mi powiedziec jakie modele mozna kupic na Wolumeine - bo nie kce mi sie dymac w drugi koniec Wa-wy ;) jakie tam mozna dostac RDH8025S, RDM8025S, RDL8025S, RDH8025B, RDM8025B, RDL8025B - powiem ze najbardziej interesuja mnie 2 ostatnie wolne i na lozysku kulowym. (bo na WGK i WGE widzialem tylko RDM8025S a nie chce na slizgach) To nie sa wentylki tej firmy. Na wentylku jest napisane (nie moglem odczytac wszystkiego bo jest juz zamontowany) THE MOOR*R Model to D*I208*L. Bruce jak masz jednego na wierzchu to podaj jego dokladna nazwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 top motor df1208sl czyli slizg :/ rafal-tam sa teki same po 20 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 aaaaaaa 12V 0.2A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 dobra bo juz literki mi sie zlewaja ;) i nie obczailem o co chodzi z tym wentylkiem :( czyli to jest zwykly wentylatorek tylko w jakims "koszyczku" ktory mozna przymocowac tylko jako wyciagajacy, a jakby wyjac go z tego koszyczka to bedzie normalny wentylator - TAK :?: to jak juz pytam - ciche one sa czy bardzo ciche, jaka maja wtyczke itd :?: PS czy to moze takie cos :?: PS2 jak juz jestescie tacy uczynni to zdradzcie tajemnice w ktorym miejscu (kolo ktorego pawilonu) jest ten stolik co maja te wentylki po 6zl :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 we wrocku na giełdzie są papsty i panaflo za 6-8 zł za 80 mm musze kupić pare i sprawdzic ile są warte (wyglądają ok ale ciekawe ile chodziły) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 dobra bo juz literki mi sie zlewaja ;) i nie obczailem o co chodzi z tym wentylkiem :( czyli to jest zwykly wentylatorek tylko w jakims "koszyczku" ktory mozna przymocowac tylko jako wyciagajacy, a jakby wyjac go z tego koszyczka to bedzie normalny wentylator - TAK :?: to jak juz pytam - ciche one sa czy bardzo ciche, jaka maja wtyczke itd :?: PS czy to moze takie cos :?: PS2 jak juz jestescie tacy uczynni to zdradzcie tajemnice w ktorym miejscu (kolo ktorego pawilonu) jest ten stolik co maja te wentylki po 6zl :!: Nie jest to normalny wentylator. Ma tylko z jednej strony otwory pod sroby i przez to mozna go w teki sposob zamontowac tylko jako wyciagajacy (z drugiej nie ma). Koszyczek zapewnia to ze poprostu mozna odrwotnie go wlozyc (jako wciagajacy) na zatrzaski. Wentylator jest bardzo cichy wrecz nie slyszalny (ja go nie slysze) nawet za kratka ktora ogranicza przplym. Co do linku to jest to wlasnie taki wiatraczek. P.S. Ja go kupilem z wyjsciem na 2 piny (z wentylatorka wychodza piny, kable sa zakonczone tak = ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 dobra bo juz literki mi sie zlewaja ;) i nie obczailem o co chodzi z tym wentylkiem :( czyli to jest zwykly wentylatorek tylko w jakims "koszyczku" ktory mozna przymocowac tylko jako wyciagajacy, a jakby wyjac go z tego koszyczka to bedzie normalny wentylator - TAK :?: to jak juz pytam - ciche one sa czy bardzo ciche, jaka maja wtyczke itd :?: PS czy to moze takie cos :?: PS2 jak juz jestescie tacy uczynni to zdradzcie tajemnice w ktorym miejscu (kolo ktorego pawilonu) jest ten stolik co maja te wentylki po 6zl :!: Nie jest to normalny wentylator. Ma tylko z jednej strony otwory pod sroby i przez to mozna go w teki sposob zamontowac tylko jako wyciagajacy (z drugiej nie ma). Koszyczek zapewnia to ze poprostu mozna odrwotnie go wlozyc (jako wciagajacy) na zatrzaski. Wentylator jest bardzo cichy wrecz nie slyszalny (ja go nie slysze) nawet za kratka ktora ogranicza przplym. Co do linku to jest to wlasnie taki wiatraczek. P.S. Ja go kupilem z wyjsciem na 2 piny (z wentylatorka wychodza piny, kable sa zakonczone tak = ) dokladnie, a to mnie cieshy, bo moge bez problemu podlaczyc go do zasilania od flopa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...