Skocz do zawartości
strazNICK

Alarm W Komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam taki problem.Czasami ale nie zawsze po włączeniu komputera "wyje" mi jakiś alarm w komputerze.Zainstalowałem narzędzie diagnostyczne Abit uGuru żeby sprawdzić co to jest.Po załadowaniu się windy alarm zaczął wyć , pojawił się dymek na pasku.Jak go kliknąłem pokazało się okinenko gdzie miałem podane dokładnie : temperaturę i napięcia.Błąd występował w następującym okienku:

Low Limit Value High Limit

SBVDD 2,25V 2,25V 2,75V

Błąd pokazało w wartości VALUE i świeciło się na czerwono.

Po upływie około 2 minut przestało wyć i kolor czerowny zniknął.

Proszę o POMOC!!!! :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdż w instrukcji obsłgi o jakie napiecie chodzi (albo rozwiń skrót).W uGuru mozesz zmenić krańcowe napięcia.Zmniejsz najnizsze, podnieś troszke maksymalne i alarm sie juz nie bedzie właczał.Jednak najpierw dla pweności sprawdż czego te napięcia dotyczą w instrukcji.

P.S.podaj wiecej danych o swoim sprzecie - jaka płyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdż w instrukcji obsłgi o jakie napiecie chodzi (albo rozwiń skrót).W uGuru mozesz zmenić krańcowe napięcia.Zmniejsz najnizsze, podnieś troszke maksymalne i alarm sie juz nie bedzie właczał.Jednak najpierw dla pweności sprawdż czego te napięcia dotyczą w instrukcji.

P.S.podaj wiecej danych o swoim sprzecie - jaka płyta.

1548928[/snapback]

Płyta to Abit ax8 k8T890VIA SOCKET 939

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi