Skocz do zawartości
Grzegorz_16

Najtańsza Karta Grafiki Do Gier

Rekomendowane odpowiedzi

radeon 9550 XT GE CUBE. Koszto około 350 zł

1548463[/snapback]

a z Gigabyte lub saphire nie moze byc ?? .. a i jakieś inne propozycje sie znajdą ???

a i jeszcze jedno zeby weszła na plyte glowna ECS K7S5A

Edytowane przez Grzegorz_16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

Czlowieq czemu chcesz kupic ten szajs jakim jest 6200 powiedz mi?

Nie lepiej Abit Radeon 9550 Guru ? Albo tego 9500 PRO / 9500@9700 ?

Możesz jeszcze pomyśleć nad GeForce 4Ti, ale w tym przypadku jak chcesz mieć te wszystkie rzeczy typu światełka, efekty itp. w najnowszych grach to się kłania obsługa DirectX 9.0.

BTW - jak chcesz pograć w te gry to polecam zmianę procesora oraz płyty głównej w zależności ile masz pieniędzy.

A tak na serio to byś poczytał trochę forum, a nie szedł na łatwiznę.

Temat do zamknięcia.

Edytowane przez Bart17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

"Dość dobra" ta 6200 to dla Ciebie chyba jest skoro smakujesz karty, lepiej napisz chłopakowi jaką kartę graficzną ma kupić bo on biedny jest jak widać taką pokraką, że nie umie sobie poczytać trochę, a było o tym trochę i jeszcze więcej, nie baw się w cennik może dla Ciebie 30 zł to sporo, ale to już nie mój problem.

Edytowane przez Bart17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieq czemu chcesz kupic ten szajs jakim jest 6200 powiedz mi?

Nie lepiej Abit Radeon 9550 Guru ? Albo tego 9500 PRO / 9500@9700 ?

Możesz jeszcze pomyśleć nad GeForce 4Ti, ale w tym przypadku jak chcesz mieć te wszystkie rzeczy typu światełka, efekty itp. w najnowszych grach to się kłania obsługa DirectX 9.0.

BTW - jak chcesz pograć w te gry to polecam zmianę procesora oraz płyty głównej w zależności ile masz pieniędzy.

A tak na serio to byś poczytał trochę forum, a nie szedł na łatwiznę.

Temat do zamknięcia.

1550059[/snapback]

tak fajnie tez sie ciesze ..ale Geforce 6200 ma obsluge DirectX 9 jak bys nie widział :| moze kupic ci bryle ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek 9550 po podkręceniu by wystarczył jeszcze w miare ale ten duron 1000 mhz raczej będzie cio mocno hamował..

Ja bym poszukał jakiegoś 9550 moze nawet uzywki z allegro + procek w okolicach 2000+ po sprzedaniu durona powinno mniej wiecej starczyć na karte i proca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdanie podobne jak 99tomcat. ten proc bedzie cie skuteczniej hamowac niz spadochron. trzeba niestety liczyc sie z tym, ze gry ktore wymieniles potrzebuja troche silniejszego procka i moze wiecej pamieci. tylko jeszcze zeby zasilacz wytrzymal...

@bart17

wytrzyj mleko pod nosem i siedz cicho zamiast pisac " on biedny jest jak widać taką pokraką, że nie umie sobie poczytać trochę"

wbrew pozorom 6200A(64bit) ma podobna wydajnosc do 9550.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy GF 6200 64 bit nie zmodwany bedzie szybszy niż radek 9500...

1550426[/snapback]

nie doczytałem... :? miałem wrazenie ze to karta 128bit....

podobno 64 sie nie modują..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

wytrzyj mleko pod nosem i siedz cicho zamiast pisac " on biedny jest jak widać taką pokraką, że nie umie sobie poczytać trochę"

wbrew pozorom 6200A(64bit) ma podobna wydajnosc do 9550.

Nie wiem co ma znaczyć to "mleko pod nosem" skoro sam takowe posiadasz to może to nie znaczy, że ja także mam "mleko pod nosem". Możesz mi przybliżyc ten termin?

Aha piszesz koleś straszne bzdury Abit Radeon 9550 podobna wydajnościowo co 6200 64bit :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczeniakiem jestes a juz probojesz szczekac. dobrze ze zacytowales moj post. ale wszystko po kolei

post #5

nowa gdzieś 300 zł

na co ty wpychasz sie ciagle ze swoim 9500@9700 (zaznaczone nowa), pozniej uGuru( zaznaczone do 3 stowek) , probujesz blysnac do pandiego (moze jest mlodszy od ciebie ale widac madrzejszy), nawet tworca zapytania zwraca ci uwage na okularki co sie potwierdza - nie umiesz czytac, badz nie rozumiesz co czytasz.

teraz moj poprzedni post- jestes gowniarzem i niewiele wnosisz do tematu. a test 6200a (64bit) vs 9550 jest na benchmarku. i nigdzie nie napisalem o abicie co po raz kolejny swiadczy o twoich brakach w edukacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

Ja pierdziele przeciez napisalem, ze jak mu nie zalezy na efektach to niech bierze 4Ti chyba on czytać nie umie!

Wcale nie polecam "swojego radeona 9500" nawet go nie mam, a co może nie ma już nowych co ? :mur:

"Gdzieś 300 zł" to moze byc chyba w przedziale od 250 - 350 zł więc

1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57380165

2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57756532 (370, ale mozna cos stargowac na pewno)

3. http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4142...535305f47555255 (tą kartą zmiazdzysz nawet 6600 jak ją dobrze OC)

tak fajnie tez sie ciesze ..ale Geforce 6200 ma obsluge DirectX 9 jak bys nie widział icon_neutral3.gif moze kupic ci bryle ?

A czy ja k***** napisałem, że nie ma ? :mur:

oj orgiuszu widać nie czujesz tematu skoro mowa była o abicie to właśnie o tym jest mowa :lol:

Aha to, że Ty należysz do wyższego stopnia psów ahahah może jesteś już rasowym pieskiem :D to nie mów, że ja szczeniak, ponieważ Twoje braki w edukacji są już takie, że sam byś ich nie znał, a gdyby trzebabylo placic za mowienie bzdur to byś zbankrutował.

Poza tym wszystkim to już nie raz było na forum i poszukać można!

Edytowane przez Bart17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radeon 9550 XT GE CUBE. Koszto około 350 zł

1548463[/snapback]

Też bym Ci to polecał , tylko wymien procka, bo sam mam 512 DDR i ta własnie karte z Duronem 1.3 i procek niestety skutecznie niweluje jej mozliwosci. Całe szczescie w srode zmieniam na AMD 64 3000 + z nowa plyta wiec wtedy bede mogl zobaczyc prawdziwe mozwliwosci tej karty i napisze cos wiecej. W kazdym razie HL2 czy Far Cry wygladaja na niej bardzo ladnie ale przy wysokich detalach tna sie niestety przez procka wiec radze Ci pomysl nad jego wymiana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Dość dobra" ta 6200 to dla Ciebie chyba jest skoro smakujesz karty

1550103[/snapback]

Nie wiedziałem, że "dość dobra" jest synonimem "smaczna". No cóż, człowiek uczy się całe życie... :mur:

...lepiej napisz chłopakowi jaką kartę graficzną ma kupić bo on biedny jest jak widać taką pokraką, że nie umie sobie poczytać trochę, a było o tym trochę i jeszcze więcej, nie baw się w cennik może dla Ciebie 30 zł to sporo, ale to już nie mój problem.

1550103[/snapback]

Napisałem. Poza tym pragnę zauważyć że np. w proline różnica w cenie Gigabyte 9550 a Abita 9550 guru to dokładnie 114zł, więc to jest DUŻA RÓŻNICA przy tak niewielkiej kwocie. Nie wiem, gdzie widzisz tu 30zł.

Co do wydajności 6200 - wersja 64 bit jest tak samo wydajna jak 9550 (przynajmniej tak wynika z testów benchmarka). I 9550 i 6200 bardzo dobrze się podręcają. 6200 128 bit jest niewiele droższe od 64. Jaka jest konkluzja? Sam zgadnij, to zadanie chyba Cię nie przerasta. Chyba.

Gecube 9550xt nie polecam, rev. 2.1 to tragedia, nie warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

Liczy się opinia userów nie tylko testy, aha ja bym tego GeCube nie kupił za żadne skarby już, zresztą sam zdecydujesz ja już tutaj nie piszę bo widać, że jest w tym temacie ze trzech typow co sie zaliczaja do tej wyzszej rasy psa no i juz niestety nie umieja czytać ze zrozumieniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi