MuadDib Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) Witam, sprawilem sobie dzis dodatkowa kosc ramu Kingston DDR 512MB PC-400 (KVR400X64C3A/512) CL3 wczesniej mialem GoodRAM DDR 512MB PC3200 moj problem polega na tym ze jak obie pamieci sa wlozone to komp szaleje: sam sie wylacza, wyskakuja critical errory przy uruchamiani np gier, czy filmow... nie da sie zrobic praktycznie nic co wymaga wiecej pamieci. jak wkladam pamieci osobno to dzialaja dobrze. musze sie przyznac ze jestem newbie :P i nie wiem co z tym zrobic. prosze o rady. jesli np trzeba cos zmienic w biosie to prosze o dokladny opis jak dla total laika :) z gory dzieki EDIT: jak mam samego kingstona w kompie to niby chodzi dobrze ale tez mi sie juz zawiesil komp 2 razy w grze ;/ btw. moja plyta glowna to MSI KT6V Edytowane 15 Lipca 2005 przez MuadDib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 No to chyba ta kość kingstona jakaś wadliwa. Tak mi sie wydaje. Swoją drogą coś podobnego zauważyłem u mnie. Mam jedną kość Elixir'a a jedną Kingston'a i po wyciągnięciu tej Kingston'a komputer szybciej chodzi (no jedynie jak włączam więcej programów to szybciej przestaje stabilnie pracować, ale to normalne). Chyba najlepiej mieć dwa identyczne modele (a raczej napewno). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuadDib Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) wymienilem ta kosc kingstona na drugi goodram i teraz chodzi dobrze :) edit: nadal cos sie pie.... :/ moze ktos bedzie wiedzial skad -> TEN <- blad? Edytowane 16 Lipca 2005 przez MuadDib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...