Metz Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Otóż nie umiem upowac sie z pewnym kompem koleżanki :/ Konfiguracja: Proc: XP 1800 Płyta: Gigabyte GA-7N400 2x256MB DDR400 Ati 9550 Działał wczoraj a juz dzis nie odpalił, tak po prostu :mur: Nie wstaje nawet ekran, wymieniłem pamieci na inne, karte graficzną, procka na innego 1800, odłączałem nawet dyski, zrobiłem clear CMOS i nic, to samo pikanie jest co zawsze.. ktoś moze pomóc, doradzić? Będe wdzieczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witek93 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Otóż nie umiem upowac sie z pewnym kompem koleżanki :/ Konfiguracja: Proc: XP 1800 Płyta: Gigabyte GA-7N400 2x256MB DDR400 Ati 9550 Działał wczoraj a juz dzis nie odpalił, tak po prostu :mur: Nie wstaje nawet ekran, wymieniłem pamieci na inne, karte graficzną, procka na innego 1800, odłączałem nawet dyski, zrobiłem clear CMOS i nic, to samo pikanie jest co zawsze.. ktoś moze pomóc, doradzić? Będe wdzieczny... 1548722[/snapback] Jezeli sie nie myle problem moze tkwic w zasilaczu sprobuj wymienic zasilacz to moze rozwiazac problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Tez tak pomyślałem ale zasilacz jest w 100% sprawny :/ Na innym zestawie spokojnie daje rade ze wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Ile tych piknięć?? Więcej niż jedno co jest nie tak.Wymontuj wszystko z kompa oprócz proca i płyty oraz głośniczka systemowego.Odpal i zobacz czy piknie raz (normalnie) czy więcej.Jak raz to włoż np: grafe i znowu ten sam bajer słuchaj ile razy piknie.Może to być też zasilacz tak jak wspomniał mój kolega wyżej.Napisz co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Ile tych piknięć?? Więcej niż jedno co jest nie tak.Wymontuj wszystko z kompa oprócz proca i płyty oraz głośniczka systemowego.Odpal i zobacz czy piknie raz (normalnie) czy więcej.Jak raz to włoż np: grafe i znowu ten sam bajer słuchaj ile razy piknie.Może to być też zasilacz tak jak wspomniał mój kolega wyżej.Napisz co i jak. 1548753[/snapback] Wiec sytuacja wygląda tak: Za kazdym razem co bym nie zrobił to pyknięc jest zawsze wiecej niz jedno, jest ich tyle dopóki nie wyłacze kompa. Są w odstępach co 3-4 sekundy. Zrobiłem tak jak mówiłeś, tj: bez grafy, z grafa, z inną grafą, z pamiecia, bez pamieci, z inna pamiecia, zasilacz tez dałem inny (nawet dwa), odłączyłem dyski, napędy - no i ciagle niestety to samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
point1 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 jesli nic niepomaga to moze byc walnieta Płyta :wink: sprawdz od niej czesci czy dzialaja na innym kompie oprócz Płyty :D jesli bede działac to płyta pewnie sie spalila :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastah-Lamia Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 rowniez obstawialbym plyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...