mako_tychy Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Problem jest następujący: Gram w GTA San Andreas od ponad 3 tygodni zawsze wszystko cacy działało. Jeszcze dzis grałem i wszystko ok, teraz gdy włączam gre wyskakuje mi komunikat od monitora (nie okienko windows tylko z monitora) I na nim pisze tak: OUT OF FREQUENCY HF: 75.0kHz VF: 60.0Hz OPERATING FREQUENCY HF: 30-70kHz VF: 50-160Hz POWER MANAGEMENT: 20 sek. (i odlicza do zera) A gra w tle chodzi (Słysze muzykę a jak tam print screen to wychodzi mi ten obraz co powinien byc normalnie na ekranie. Gdy daje Alt + Tab (wychodząc w ten sposob z gry) wraca windows i wszystko chodzi dobrze. z innymi grami (np. NHL 2005) nie ma mam problemów. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Wygląda na problem z odświeżaniem. Możesz zmienić odświeżanie jakimś softem do ustawień grafy albo kliknij Start/Uruchom wpisz dxdiag, zakładka "więcej pomocy" i klikasz "zastąp", tam wpisz 85 jako wartość zastępczą (ale wcześniej upewnij się czy twój monitor pociągnie takie odświeżanie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Mozesz tez uzyc programów do nadawania stalego odswiezania dla danych rozdziałek. Dla kart nvidii polecam ReForce, dla ati RefreshFix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako_tychy Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Jak sprawdzic czy moj monitor pociągnie na 85 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Usuń z katalogu: "C:\Documents and Settings\nazwa usera\Moje dokumenty\GTA San Andreas User Files" plik gta_sa.set i sprawdz czy gierka zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Jak sprawdzic czy moj monitor pociągnie na 85 ?? 1549455[/snapback] Wpisz model swojego monitora w google i zobacz jakie moze miec maxymalne odswiezanie przy danych rozdzielczosciach. Na stronie producenta powinno byc wszystko jak na dloni. Ew. jesli masz to zobacz do instrukcji obslugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...