Skocz do zawartości
C!@zzz

Nowy Procesor Pod Socet A

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje mały upgrajd kompa. Procesor żeby dobry do css był ;) myśle o bartonie 2500+m ale mam pewne obawy bo ten sempron co mam po podkręceniu go odrazu wywala caly bios wiec nie wiem czy problem tkwi w plycie czy procku. Ale wracając do tematu: procesor=allegro i chlodzenie do niego wzkazany pcprojekt. Oczywiście nie planuje nowych rekordów krecenie bartona ale tak żeby dało się go jakoś krętnąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barton będzie dobrym wyborem, możesz go podkręcić nieźle jak się trafi dobra seria. Na allegro wyrwiesz za 400 zł, a jak poszukasz to dużo mniej. Co do chłodzenia to może coś Pentagrama, np http://pcprojekt.pl/?str=katalog_produktow...id_produktu=165 albo coś w ten deseń Pozdrawiam.

Edytowane przez danrok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co z tego że ma puł roku ? czym prędzej tym lepiej bo potem bedziesz sprzedawał zagroszę, sprzedaj płyte i proca i weź coś na socket 754, jakąś płyte na nforce 3 i nawet sempa.

1549609[/snapback]

A jeżeli za pół roku wyjdzie znowu coś nowego to będziesz wszystkich nakłaniał, żeby się przesiedli? Skoro pół roku temu kupił komputer to chyba nie po to, żeby go teraz sprzedawać i kupować coś nowego, bo jeśli iść takim tokiem to średnio co 3 miesiące trzeba by wszystko sprzedawać i kupować nowe.

P.S. Radze używać słownika ort. :)

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżeli za pół roku wyjdzie znowu coś nowego to będziesz wszystkich nakłaniał, żeby się przesiedli? Skoro pół roku temu kupił komputer to chyba nie po to, żeby go teraz sprzedawać i kupować coś nowego, bo jeśli iść takim tokiem to średnio co 3 miesiące trzeba by wszystko sprzedawać i kupować nowe.

1549625[/snapback]

Czy ktoś tu mówi żeby wszystko sprzedawał? Jeśli miałby wydać 400zł na procka to czy nie lepiej kupić za mniej Semprona 2800+ACFreezer64? Wtedy mógłby sprzedać płytę i za niewielką dopłatą miałby o wiele wydajniejszą i bardziej przyszłościową platformę. Epox na nforce3 kosztuje ~250zł. Semprona spokojnie podkręcisz na nim na 2.4GHz (standard to 1.6). Nikogo nie nakłaniamy, a jedynie proponujemy inne spojrzenie na całą sytuację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie głownie oto chodzi że kupiłem karte grafiki gf 6600GT do starego kompa (o podobnej konfiguracji) i on się spalił (jeszcze wiekszy n00b zemnie był) miałem złamaną noge i mój stary bez mojej wiedzy kupił tego szajso semprona i tą płyte i jagdbym teraz chciał all sprzedać i kupić nowy komp to to nie ma sensu w sumie brać teraz nowej płyty pod amd64 bez pcl-e a sprzedawać all ikupować nowe mija się z sensem. Dlatego własnie w next kompie dopiero "zainwestuje w przyszłość" wiec myśle że te chłodzonko i http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56670519 co otym myślicie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty dalej swoje :) Radzimy ci a ty barton , barton :) ok twoje wola ale to co jaradzilem i kolega pandi buło by o wiele szybsze od tego bartona :) ale jak chcesz pomuc AMD pozbyć się nie produkowanych odpadów to twoja sprawa.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiadka z Sempa 2200 na Bartona za 400 jest IMO nieopłacalna za dużo kasy ładujesz za mało wydajności zyskujesz.

Fanem s754 też nie jestem bo jak masz sprzedawać prawie całego kompa to już lepiej zainwestować w s939 to jest dopiero wydajość, ale taka przyjemność kosztuje niestety.

Ja na twoim miejscu nie sprzedawał bym nic. Grafe masz mocną, RAMu możesz dokupić i jakoś się przemęczysz, kasy dozbierasz i za pare miechów Venice (lub San Diego) plus dobre mobo i "RZONDZISZ" :D

Musisz tylko rozwiązać problem braku stabilności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko jest taki problem że w grach ta karta [ciach!]o daje bo procek też ważny ;/

tak czy siak: kupuje jutro w pcprojekcie chłodzenie do tego sempka bo chyba wina słabego overa że się b przegrzewa; dlatego z tego www.pcprojekt.pl prosiłbym o jeszcze jedna analize co the best ;) w max 140zł. Co do reszty to pomyśle... w sumie złamałem noge i nie długo kasiora przyjdzie do tego jade do angli i może pozmywam pare samochodzików ;)

Edytowane przez C!@zzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko jest taki problem że w grach ta karta [ciach!]o daje bo procek też ważny ;/

tak czy siak: kupuje jutro w pcprojekcie chłodzenie do tego sempka bo chyba wina słabego overa że się b przegrzewa; dlatego z tego www.pcprojekt.pl prosiłbym o jeszcze jedna analize co the best ;) w max 140zł. Co do reszty to pomyśle... w sumie złamałem noge i nie długo kasiora przyjdzie do tego jade do angli i może pozmywam pare samochodzików ;)

1552730[/snapback]

Nie we wszystkich grach proc jest ważny zaryzykowałbym nawet stwierdzenie że więcej gier woli więcej RAMu niż mocnego proca a nie odwrotnie. Ale może grałem w nieodpowiednie gry :D

A co do chłodzenia z pcprojekta to ten pentagram jest dobry :

http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1261

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi