LoX Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Ale to będzie POWER :D co sądzicie o specyfikacjii tego cuda :?: Czy okarze sie pogromcą Radka 9700 PRO :?: oto jej wshystkie wdzięki :D - taktowanie rdzenia: 500MHz! (prawdopodobnie zależne od modelu karty) - taktowanie pamięci: 1000MHz! - ilość pamięci: 128MB (w przyszłych egzemplarzach prawdopodobnie 256MB) - technologia wykonania: 0.13µ! - typ pamięci: DDR-II BGA - ilość potoków renderujących: 8! - ilość jednostek TMU w potoku: 2 - 125mln tranzystorów - AGP 8x (2.1GB/s) (obsługuje także 4x i 2x) - 128 bitowa pamięć (w przyszłych egzemplarzach prawdopodobnie 256 bitowa) - nieoficjalna wydajność wydajność 200mln trójkątów/sek - 64 i 128 bitowa filmowa precyzja kolorów - miedziane ścieżki zamiast dotychczasowych aluminiowych umożliwiające taktowanie VPU powyżej 400MHz - wsparcie dla DirectX 9.0 - Light Speed Memory Architecture III - Full Scene Anti-Aliasing 8x - filtrowanie 128tap - silnik CineFX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Co tu sadzic? TO TRZEBA MIEC I POCZUC TE MOC!!!(a ja na gf2mx siedze :() Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Eee tam, mi tam styka mój Radek. Zanim pojawią się gierki wykorzystujące full możliwości tej karty to już będzie GeForce 7 i Radeon 11900 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoX Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Co tu sadzic? TO TRZEBA MIEC I POCZUC TE MOC!!!(a ja na gf2mx siedze :() Jasne, jasne zeby to miec musialbym chyba calego kompa opchnac :cry: ale przynajmniej cena radeona 9700 spadnie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 o qfa!!! ja chce to miec!!!! mam nadzieje ze jak bede w przyszle wakacje skladal kompa cena tego cuda bedzie ponizej 1000zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 najlepsze to jest to chlodzenie co pojazali na thg. niedlugo to mobo bedzie musiala miec 10 pci, bo pierwsze 5 to bedzie chlodzenie do takiego gffx3 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 sa juz gdzies zdjecia tego? to moze ktos zapoda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoX Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 sa juz gdzies zdjecia tego? to moze ktos zapoda :) http://www.hothardware.com/reviews/images/.../nakedboard.jpg http://www.hothardware.com/reviews/images/.../card_front.JPG http://www.hothardware.com/reviews/images/...r/card_back.jpg http://www.hothardware.com/reviews/images/.../card_plate.JPG nie jest ona zbty ladna, ale w koncu nie o to tu chodzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 >- taktowanie rdzenia: 500MHz! (prawdopodobnie zależne od modelu karty) > taktowanie pamięci: 1000MHz! 500 mhz ddr-II czyli 2ghz dla przepływności i 500 dla czasów dostępu >- ilość pamięci: 128MB (w przyszłych egzemplarzach prawdopodobnie 256MB) >- technologia wykonania: 0.13µ! Kto wie, może nie będzie trzeba trójfazowego zasilacza >- typ pamięci: DDR-II BGA >- ilość potoków renderujących: 8! >- ilość jednostek TMU w potoku: 2 >- 125mln tranzystorów żre mocy jak porąbane >- AGP 8x (2.1GB/s) (obsługuje także 4x i 2x) >- 128 bitowa pamięć (w przyszłych egzemplarzach prawdopodobnie 256 bitowa) >- nieoficjalna wydajność wydajność 200mln trójkątów/sek Można sobie pomarzyć, jak zobaczę to uwierzę, zresztą pomiędzy 100 fps a 400 fps nie ma różnicy. >- 64 i 128 bitowa filmowa precyzja kolorów 128 bitów FPU! to ździebko coś innego. Zresztą będzie normalizowane na 0..1 na życzenie J. Carmacka aby była lepsza precyzja koloru >- miedziane ścieżki zamiast dotychczasowych aluminiowych umożliwiające taktowanie VPU powyżej 400MHz Materiał scieżek nie ma nic wspólnego z taktowaniem, technologia wykonania ma. >- wsparcie dla DirectX 9.0 co za zaskoczeie ;) - Light Speed Memory Architecture III kompresja 4:1 kolorów >- Full Scene Anti-Aliasing 8x Jeszcze wolniej niż porzednio :D - filtrowanie 128tap - silnik CineFX Ergo: jeszcze więcej bajerów których nikt nigy nie wykorzysta (przynajmniej nie przez najbliższe 2 lata). Poczekam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Widze, że ktoś skopiował mojego newsa. 8) Spox, ale jak davac to całe: www.nvidia.pl Ja dziś przez ta karte spac nie ide. Przyśni mi się jeszcze jakiś żarłoczny VPU ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 O qfa!!:) Doberze ze 400 mld USD nie poszlo na marne-NVIDIA 4ever. W glorii nadchodzi NV30-szykujcie się ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Już sobie wyobrażam Gainward GeForceFX 5800 Ultra (oznaczenie gainwarda to pevnie Ti/6000 ;)) PP! Golden Sample TV. Taktowania 600/1200 ;D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Ja pier##le, ku#wa mac, Gainward 600/1200. To to bedzie wymiatalo. Uf 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 juz sie ciesze na spadki cen GF4 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 a jak sie bedzie krecilo... :D :D :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Myślę, że na razie nie ma się co podniecać. Przecież to będzie drogie jak cholera. Chociaż jest i druga strona medalu. Starsze układy zaczną tanieć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Szkoda tylko, że przepustowość pamięci ma słabszą od ATI no i tylko 128 bit. Moim zdaniem karta warta przysłowiowej świeczki, na takiej to pewnie i Doom III Alpha ma ze 30-40 fps kiedy pojawia sie potwór :)) O cenę się nie martwie, myślę, ze spokojnie będzie w okolicach 2 tysiączków, więc tyle samo co za Radka w tej chwili... Tylko chłodzenie od razu dali te same. Myślałem, że Abit opatentował swój OTES, no, chya, że różni sie na tyle, że już nie można sie procesować.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthNICK Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 I wy wszyscy wierzycie ze nVidia tak ot pokona ATI? Ja mysle ze specyfikacja mocno przesadzona,a pewnoscia nie tak szybko ja ujrzymy.Szczerze nie sadze zeby to miazdzylo R9700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 8O niezłe chłodzenie. Tylko tyle mam do powiedzenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Oczywiście, że zmiażdzy. I do tego wystarczy sama naklejka nVidii na pudełku. Nawet jeżeli wydajnością będzie jedynie dorównywać ATI, jak tylko się ukaże, ludzie rzucą się na to jak zwykle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 ATI samo na siebie bata skreca. Wypowiadajac glosne "r9700 zmiazdzy gf4" bylo dla niej tylko ciosem w plery. Jak cos miazdzy gf4 a potem ukazuje sie cos co miazdzy to miazdzace :) to wtedy ludzie szaleja. R350 wyjdzie to podniecenie uzytkownikow osiagnie apogeum bo zas bedzie miazdzyciel :D:D:D Hehe, tak na serio to dajmy sobie spokuj z tymi "miazdzeniami". Po prostu bedzie szybszy od R9700 pro. Taka kolej rzeczy. Bedzie tak zawsze az ktoras z firm nie zrobi jakiegos przelomu na miare 3dfx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Za tyle ile toto kosztuje można złożyć całkiem przyzwoity komputerek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 FIU MUJ MX JEST LAEPSZY :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Ja jednak poczekam na testy ;) Pamiętam jak dorwałem się do tekstu o parheli 512 bodajze w PCWK jakimś. Myślałem że będzie miażdzyć konkurenta za konkurentem. A co się okazało ?? Że ma wydajność równą Gf4MX. Co prawda nie wydajność jest w tej kacie najważniejsza; jest to profesjpnalna karta dla profesjonalistów :]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Coś moze za jakieś 1,5 roku kupie sobie takie cacko :). Jak na razie starcza mi mój ge force2 mx 400 :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 a mij muja radek styka, raczej go szybko nie zmienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Narazie jest dużo szumu - specyfikacja robi wrażenie. Ja poczekam jeszcze na testy - i na to co ati walnie w odpowiedzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Screen 1 Screen 2 Screen 3 LOOL Strona Robi wrazenie; nie??;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 a mij muja radek styka, raczej go szybko nie zmienieKurde koleś mam taką samą karte jak ty i wiesz co ten sapphire jest chyba walnięty ty masz 9800 3D marków ja mam 13200 (na nie podkręconym procku ) a na @2,95 14850 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a na GF 4 4200 z amd 2200+ ludzie mają po 12000 FUCK. :evil: :twisted: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...