Skocz do zawartości
LoX

GeForceFX 5800 i GeForceFX 5800 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

I wy wszyscy wierzycie ze nVidia tak ot pokona ATI?

Ja mysle ze specyfikacja mocno przesadzona,a pewnoscia nie tak szybko ja ujrzymy.Szczerze nie sadze zeby to miazdzylo R9700

Jak na mój gust ATI zostanie zmiarzdżone ale kto wie... i tak ATi coś zaraz wymyśli a potem znowu Nvidia i tak w kółko obie te firmy są potężne i rzadna z nich nie wygra ale póki co nowym królem na jakieś 4 miesiące zostanie Nvidia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde koleś mam taką samą karte jak ty i wiesz co ten sapphire jest chyba walnięty ty masz 9800 3D marków ja mam 13200 (na nie podkręconym procku ) a na @2,95 14850 kurcze na GF 4 4200 z amd 2200+ ludzie mają po 12000 FUCK.

Ja sie z karty swojej ciesze, wcześniej miałem 3500 3dmarków. Myśle że jak wstawie jakiegoś p4 3,06 Ghz to będzie 15000 3dmarków z palcem w [gluteus maximus].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to będzie tylko "papierowy" król, bo i tak niewiele osób będzie stać na tą kartę (hehe... już widzę jak posiadacze Radków biegną je komuś opchnąć jeszcze za niezłe pieniądze;)).

A najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że za 2-3 lata to będzie szitowa karta za 300 złotych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde koleś mam taką samą karte jak ty i wiesz co ten sapphire jest chyba walnięty ty masz 9800 3D marków ja mam 13200 (na nie podkręconym procku ) a na @2,95 14850 kurcze na GF 4 4200 z amd 2200+ ludzie mają po 12000 FUCK.

Ja sie z karty swojej ciesze, wcześniej miałem 3500 3dmarków. Myśle że jak wstawie jakiegoś p4 3,06 Ghz to będzie 15000 3dmarków z palcem w [gluteus maximus].
NIe chodzi o wstawianie P4 3,06Gz ale o to że masz troszkę słabszy procek od AMD XP 2000+ a ludzie na tym procku ze słabszą grafiką o jakieś 60% mają w 3D marku więcej o 30% to samo jest u mnie tylko że mam (przynajmniej tak mi się wydaje o jakieś 1000 1500 3D marków za mało)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze ja poczekam na testy , po drugie Ati ma jeszcze czas bo Nvidia masowo z NV30 ruszy po nowym roku . Jak narazie specyfikacja jest niesamowita , niech sie kluci Ati z Nvidia o to kto lepszy , i niech starsze modele tanieja .

Hie a screeny z demka naprawde niezle :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe chodzi o wstawianie P4 3,06Gz ale o to że masz troszkę słabszy procek od AMD XP 2000+ a ludzie na tym procku ze słabszą grafiką o jakieś 60% mają w 3D marku więcej o 30% to samo jest u mnie tylko że mam (przynajmniej tak mi się wydaje o jakieś 1000 1500 3D marków za mało)
No rzeczywiscie cosik malo macie tych punktow. Ja na swoim sprzecie troche podkreconym wyciagam ~1150 pkt.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh, ati prowadzi od kilku ładnych miesięcy. Myślę, że trochępoczekamy i będzie Radek 10k, który znowu pobije nVidię. Panowie, przecież oni cały czas pracują. Poza tym prezentacja prezentacją. Hammera pokazywali już pół roku temu i nadal go nie ma (a szkoda, kupe kasy tracą na tym chyba). No, ale nVidia jest zmotywowana. A ja się cieszę bo Radek 9700 ma obsługę DDRII i tylko czekać aż ją wykorzysta, a wtedy będzie sobie mógł nawet z NV30 powalczyć... Choć pewnie przegra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te wyniki zostały zaprezentowane przez NVIDIE na targach więc kto wie jak to będzie wyglądąło w rzeczywistości.

Faktycznie różnice duże, ale w jakich ustawieniach... chociaż tego się spodziewaliśmy. Przecież nie ma cudów. GFX nie będzie 50% szybszy od GF4 w 1024x768 No AA. :)

Zauważyliście na karcie dva gniazda zasilania na wiatraczki? Mnie się to podoba, tak samo dodatkowe zasilanie. Oczywiście lepiej jakby go niebyło, ale dzięki temu wzrasta stabilnośc karty. :)

NVIDIA nie musi wykupywać patentu na OTES. Przeciez to nie ona robi karty. A ten układ chłodzenia zaprezentowany na GFX byl wykonany pravdopodobnie właśnie przez Abit`a.

Gdybym miał 2000zł na zbyciu bez zastanowienia bym jej wyczekiwał. Narazie to moge sobie tylko pomażyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...