Mariano Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 No więc o to mój problem: Mam płyte główną Jeteway P4xfb. Od jakiegoś czasu coraz częściej nie kontaktuje USB co mnie bardzo martwi ponieważ pod usb podłączonego mam mx518, drukarke oraz czasem podłączam telefon a więc jest mi ono niezbedne. Teraz pytanie jakie mobo kupic tak do 300zl+zasiłka do 200zl?? Mam P4 1.8 Northwood, r9550,512 GoodRam'a 400(teraz chodzą jako 266 :( ), dvd-rw i dvd-r, 160gb WDC (obecna mobo wykrywa tylko 130 :( )i zasiłke no-name 300W :( bude mam juz upatrzony model za 100zl. Przeczytałem juz bardzo duzo tematów w dziale "platforma intel" i nie znalazłem odp na moje pytania. Bardzo prosze o pomoc. a i jeżeli chodzi o mobo to myślałem o tym Gigabyte co wy na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 To coś słabo czytałeś... Tak czy inaczej ja chyba raczej bym brał Abita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMaster14 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Polecam Abita IS-7E. Bardzo dobra plyta .W sklepie 330zl, a na allegro taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 heh... no to tak -> bierz praktycznie bylejaką płytke na i865PE... nawet Gigabyte'a :D zasilacz wystarczy Modecom 350GTF za ok. 100 zł dokup drugą kostke ramu do DUAL'a ;) i kręć proca na 3 GHz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 zasilacz sobie możesz zaszaleć taki... lynk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyrafa Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Jeśli masz kupować mobo z powodu USB to współczuję. Kup sobie lepiej kontroler usb na PCI. A jeśli chcesz kupić nową płytę bo stara ci się znudzila to pisz tak od razu a nie ściemniasz o tym że ci coś szwankuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Jeśli masz kupować mobo z powodu USB to współczuję. Kup sobie lepiej kontroler usb na PCI. A jeśli chcesz kupić nową płytę bo stara ci się znudzila to pisz tak od razu a nie ściemniasz o tym że ci coś szwankuje 1550223[/snapback] super mam inne wydatki na kompa a nie zmieniać mobo :/ poza tym usb to nie jedyny powód ona wykrywa pamięci do 266 (!!) i dysk tylko do 130 (!!) więc nie pieprzsz głupot ze to daltego ze mi sie znudzila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 super mam inne wydatki na kompa a nie zmieniać mobo :/ poza tym usb to nie jedyny powód ona wykrywa pamięci do 266 (!!) i dysk tylko do 130 (!!) więc nie pieprzsz głupot ze to daltego ze mi sie znudzila 1550233[/snapback] Spoko spoko nie bul serwuj się tak :) Wywal to twoje mobo bo to jest g.... Tylko jeszcze jakiś procek by się przydał może celeron D ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Celeron?? Wszędzie piszą że to syf ale przeciez D mają 256 L2 wiec nie rozumiem :blink: i podobno super się kręcą. A jaki byście proponowali??(tak do 300-350 zl tylko nie więcej bo i tak juz duzo do wydania mam) i czy mój obecny wejdzie w tego abita is7-e ?? a i czym różni sie is7 od is7-e?? Edytowane 16 Lipca 2005 przez Mariano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 D jest OK :) Ale za 300-350 to ty dostaniesz z 2ręki P4 2,4-2,6 HT :D Ten 1,8 pójdzie ci na Abicie Co do różnicy to o ile się nie mylę tylko to że jedna ma RAID a druga nie ale sprawdź to jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 D jest OK :) Ale za 300-350 to ty dostaniesz z 2ręki P4 2,4-2,6 HT :D Ten 1,8 pójdzie ci na Abicie Co do różnicy to o ile się nie mylę tylko to że jedna ma RAID a druga nie ale sprawdź to jeszcze. 1550284[/snapback] Jak D jest ok to ok bo nie kosztuje duzo :) 300-350 za P4 z HT :blink: ciekawe gdzie....nawet na giełdzie nie ma tak tanio... jak na allegro celki D 2.4 chodzą po 300zl(!) Czytałem troche o tym RAID i stwierdziłem ze to raczej zwykłym użytkownikom jest zbędne.. Czy mam racje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Zmien płyte i krec, bo to bardzo dobry procesor do krecenia Zazwyczaj kreca do 3GHz ;) na AC Edytowane 16 Lipca 2005 przez żeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Jak D jest ok to ok bo nie kosztuje duzo :) 300-350 za P4 z HT :blink: ciekawe gdzie....nawet na giełdzie nie ma tak tanio... jak na allegro celki D 2.4 chodzą po 300zl(!) Czytałem troche o tym RAID i stwierdziłem ze to raczej zwykłym użytkownikom jest zbędne.. Czy mam racje?? 1550529[/snapback] A i tu Cie mam ;p Ja swojego P4 całkiem niedawno kupiłem z 2ręki za 370 a ost widziałem posta gdzie koleś wrwał 2.4 za 330 ;p Allegro RULEZ !!!!!!!!!!!!!!! :D I czemu płaćić 300 za D jak możesz +70 (jak nie mniej) i mieć L2512 i HT ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 To co uważacie ze lepiej abita i prca. Ale tak mysle że przeciez w tej samej cenie mam s754 który jest o wiele bardziej przyszłościowy! ale niestety to amd i chyba tam założe taki temat bo tu to o intelach. Dzięki za wszysko zapraszam labo do działu co kupic aldo do amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Zmieniłem jednak zdanie. kupuje nową mobo i proca pod 754 ale oprócz tego tez nowa mobo pod starego p4 . na płyte mam ok 170 zl. Co myslicie o tym ASrock'u?? ta płyta ma byc minimum nie potrzaba w niej niewiadomo czego, pomóżcie!!czy pójdzie na nim mój p4 1.8? Edytowane 18 Lipca 2005 przez Mariano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Zmieniłem jednak zdanie. kupuje nową mobo i proca pod 754 ale oprócz tego tez nowa mobo pod starego p4 . na płyte mam ok 170 zl. Co myslicie o tym 1553480[/snapback] :mur: :mur: :mur: Via to straszny syf !! kup lepiej cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57084371 Minimum to płyta z i845 (to tez jest syf ale do tego procka styknie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 wersije OEM odpadają tylko BOX. Nom fajny ten gigabyte. Moze jeszcze jakies propozycje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 wersije OEM odpadają tylko BOX. Nom fajny ten gigabyte. Moze jeszcze jakies propozycje?? 1554287[/snapback] www.allegro.pl napisałem Ci jakich szukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Jak nie masz kasy to kup nawet coś średniejszego. Bo ja widze ,że sobie tuttaj ludzie marzyc zaczeli i co proponuja 1GB RAM w Dualu i inne [ciach!]ły, jakby sie podniecil ze moga doradzic. Co do płyty to jakas firmówka na 865PE bez żadnych wodotrysków. Mozna znaleźć dobre za ok. 250zł MSI - ta MSI 865PE Neo2-PFS jest dobra. Jeżeli to ma byc naprawde minimum płyta to ja mam do sprzedania MSI 845PE Max za powiedzmy... 100zł. Ma USB 2.0 i powino ci sie podobać - nawet proca wykrecisz nieźle, ale ma 2 banki pamieci i brac Dual channel. Myśle jednak że jak na twojego proca to powinno wystarczyć aż nadto. No chyba że masz zamiar zmienić proca na coś 3GHz bo masz kase i chęci, extremalnie go krecic, to bierz to co ja mam w opisie i powiedzmy Arctica Freezer 4 żeby ci z dymem nie poszło. Zasiłke to broń borze Codegeny/ Modecomy i inne. To co Ganeon Ci poradził jest dobre, ewentualnie NeoTec X3800 - kolega ma i jest bardzo zadowolony. Trzyma ładnie napiecia i jest poprstu prawie niesłyszalna - Proline za 179zł. Do tego zestawu spokojnie wystarczy i ja bym na twoim miejscu ją brał. POzdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...