Skocz do zawartości
jankes89

Geforce 6600 Turbo Force Edition Haczy..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przedwczoraj kupilem sobie GeForca 6600 Turbo Force Edition firmy Gigabyte. Od razu zrobilem sobie 3dMarka 2001 i uzyskalem wynik okolo 13tys pkt. Wydaje mi sie ze to troche za malo jak na taka karte. Pomyslalem sobie ze przetestuje ja w jakis grach np. w Doomie 3. Odpalilem Dooma detale ustawilem na ultra, 1024x768 Antyalising x2 no i spotkalo mnie niemile zaskoczenie: max co sie dualo wycisnac do 23-24 klatki... Tak samo w Far Cry'u... Jesli chodzi o sterowniki to najpierw zainstalwoalem zalaczone do grafy, pozniej najnowsze ze strony nvidi a teraz jade na tych z Guru3D.com.. Wynik ciagle taki sam. Czy to normalne czy moze sterowniki sa zle, juz sam nie wiem, wiec zwracam sie do was drodzy forumowicze o pomoc.

Athlon 64 3000+ Winchester 0.09@2000mhz, 512 DDR TwinMos, Gigabyte K8NSC - 939

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doom na takich ustawieniach i przy twoim kompie tak pyka czyli ok 30fps, ale np. halflife 2 chodził by ci lepiej, bo half ciagnie moc z proca na fizyke a doom z grafy na bajery, sam mam ta karte co ty i to jest jej max, podkrec ja troche, rdzen spokojnie ci pójdzie na 470-480mhz a pamiatki to ok 700mhz.

PS: jezeli masz wersje z 256mb pamieci to one nie pójda tak wysoko

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko tak przelotnie - wersja turbo force to ta co korzysta z ramu kompa? (inna nazwa turbo cache?)

1550371[/snapback]

ni

turbo force to wersja turbo... 100mhz wiecej na rdzeniu niż konkurencja* [;

ale sloganik wymodziłem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież aby grać w Doma 3 na ULTRA karta graficzna musi mieć 512MB pamięci ram :mur: Ja gram na 1024x768 z 4xaa i jest dobrze :-P Najmniej miałem 30fps a najwięcej 60fps. Co do Far Cry v 1.32 na max grafie przy otwieraniu drzwi lub przy wystrzale gra strasznie haczy :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taką samą karte i 1GB RAMu i bez OC wyciąga w 3dMarku 2001 -> 14235 ogólnie gry chodzą b.dobrze typu GTA:SA i Battlefield 2

karta z najwyższej pólki nie jest wiec wiadomo ze na ultra Doom 3 ci super nie pójdzie

Edytowane przez marcin.mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby mi ktoś przysłać emailem biosik z 6600 TurboE 128MB.

Mam 6200 TE i za skarby nie moge jej zmodować, może w ten sposób się uda.

Dzięki

msz@megapolis.pl

Edytowane przez msz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi