Liquid Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Mam telewizor Daewoo DTH-29U7K-100D (29cali, 100Hz) od 9 miesięcy. Wszystko byłoby dobrze ale zepsół sie juz 2 razy (to samo, na ekranie była tylko pozioma linia) dokładnie jakiś chip od czegoś pionowego (napisane jak na recepcie) :huh: I tutaj moje pytanie czy może to być spowodowane tym że oglądam filmy z kompa na TV (tym 100Hz może to nie odpowiada czy coś ) bo w ustawieniach mam pokazane 1024 X 768 60Hz na TV. Prosiłbym o wyjaśnienie jeśli ktoś wie o co mi chodzi. Edytowane 16 Lipca 2005 przez Liquid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 pewnie chodzi o synchronizacje pionową, napewno komp by nie zepsół TV, a pozatym nie powinien być na gwarancji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Nie no jest na gwarancji ale to dziwne ze 2 razy zepsuło sie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Nie no jest na gwarancji ale to dziwne ze 2 razy zepsuło sie to samo. 1550779[/snapback] Daewoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[PEDRO] Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Generator odchylania pionowego pada. Widać g*** to zrobili :/ A moze zamiast naprawić faktyczne źródło usterki, poprostu wymienili przepalony chip, zadziałało i tak w kółko można :/ Edytowane 16 Lipca 2005 przez [PEDRO] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 zażądaj wymiany TV na nowy... jełsi w 5 kolejnych odbiornikach bęzdie sie powtarzać usterka.. przerwij oglądanie kompa na TV.. jesli usterka sie nie poajwi.. to znó zacznij oglądać.. hje śli znów wystąpi to masz 87% szans że to z winy kompa... osobiście jednak nie uważam aby to miało coś do rzeczy... przynajmniej nie powinno chyba... jedbnak akurat na telewizorach to ja sie nie znam.. wiem tlyko jak działają... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Widze, że Daewoo rządzi :lol: Ja też mam od niedawana telewizor tej marki (DTH-29U3K-100D) i po paru dniach od zakupu siadła w nim głowica TV. Ciekawe kiedy ten element znowu się popsuje :wink: Swoją drogą to telewizorek fajny jest, tylko mam nadzieję, że się więcej nie popsuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Coś kiszkowatą serie zrobili. Tej czy innej marki telewizor i tak jest w Chinach produkowany, wiec wydaje mi sie że marka nie ma tutaj nic do rzeczy. Wszystko sprowadza sie do podzespołów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 W moim "Dełuu" kineskop jest Szajsunga :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) ja miałem podobnie, miesiąć po gwarancji, padł tranzystorek od (chyba) przetwornicy, z 8 razy go wymianiałem, nie miałem oscyloskopu to musiałem oddać do naprawy, telestar, działa do dziś, to od starszych, a u siebie mam 15letniego FUNAY (czy jakoś tak) tylko raz go musiałem przeczyścić, bo obraz się kaszanił Edytowane 18 Lipca 2005 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...