Skocz do zawartości
flasht

Jakie Macie Wyniki 3dmark2005?

Rekomendowane odpowiedzi

chris gd ja też sobie uzywam Caty 5.7 do testów ale jesli mam grać to raczej na Omegach. Heh tylko szkoda że Omegi nie daja kopa w 3D marku 03..... :D ale za to dają w grach :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1656 na Omegach 2.5.90 i ORB

1592 na (RADEON 9500 @ 9700 - http://softmod.techpowerup.com) Też ORB :)

Niewiele to, ale niespecjalnie się starałem, w każdym razie nie szyukałem jakichś dobrych sterów do R9500. Czy macie jakiś swoich faworytów (chodzi o stery z softmodem na 8 potoków ofkoz)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon 9500 64MB 128bit 8 potoków 361x640 (granica artów wyznaczona przez ccp) stery omega 2.6.25a. ustawienia opcji 3d deafultowe i TYLKO ~1200pkt inne smarki jak widać w podpisie są w normie, podejrzewam że 64MB v-ram plus agp x4 w przypadku tego smarka to niezbyt dobrana para.

1550916[/snapback]

Zrobiłem małe śledztwo i chyba znalazłem winowajcę

FSB 147 wynik 1192

FSB 150 (przeskakuje dzielnik) wynik 1077

= AGP x4 a dokładniej jego przepustowość

Dziwne jest też że ten 3dMark dość żywo u mnie reaguje na zmiany timingów, co potwierdza moje przypuszczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem małe śledztwo i chyba znalazłem winowajcę

FSB 147 wynik 1192

FSB 150 (przeskakuje dzielnik) wynik 1077

= AGP x4 a dokładniej jego przepustowość

Dziwne jest też że ten 3dMark dość żywo u mnie reaguje na zmiany timingów, co potwierdza moje przypuszczenia.

1563420[/snapback]

Hmm,

Może i cos w tym jest, bo moja grafa taka sama, ale niżej podkrecona na rdzeniu.

Niżej także taktowany proc.

Za to FSB 220 i AGP X 8 i wynik kapeńkę wyższy

Timingi to jakby osobna sprawa, ale fakt, że jeżeli dasz lepsze taimingi to i w 3D marku tez to widac po wyniku.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie (wszystko nie kręcone) było ok 1500, dokładniej nie powiem, nie pamiętam.

A co do Omeg, mi na nich lepiej chodziły gry, szczególnie Nfs U2, lekko polepszyła się nawet grafa.

Kolega (Fx5200) po przesiadce na Omegi (bazujące na 66.93) ma większa płynność niż na sterach z nvidii, pozaym też polepszyła się odrobinę grafa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to chyba moj finalny wynik... dalej sie boje :)

2180 punktow :)

Nie jest to co prawda 2500 (jak u keiename) ale zawsze cos... :) To w koncu tylko "Radeon 9600 TX" :)

No ale i tak musze sie z nim rozstac... potrzebuje karty z DVI do LCD... :/

Edytowane przez flasht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi