demek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 zaraz pewnie uslysze ze moglem poczytac.....ale problem dotyczy konkretnego przypadku z konkretnymi podzespolami:) moje pytanie jest takie : do ilu moge podkrecic procesor, ram procesor Intel Pentium 4 540J 3.2 HT BOX cooler ale bedzie wymiana niedlugo (w sumie z chlodzeniem wyrabia ale chodzi jak helikopter i mnie to drazni) mobo ASUS P5P800 pamieci http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9703 2.5-3-3-8 @ 200 MHz obecnie chodzi tak: Częstotliwość taktowania procesora 3517.65 MHz (oryginalny: 3200 MHz, overclock: 10%) FSB 220.11 MHz (oryginalny: 200 MHz, overclock: 10%) co jak wiecie daje 880 pamieci oczywiscie chodza identycznie jak procesor czyli 440 (220) podkrecenie procka w sumie nie jest problemem tylko nie wiem do ilu tak sredni mozna krecic te twinmosy i jakie ustawic timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 nkt ci nie powie do ilu .. musisz samemu probowac i testowac i tak az do optymalnych wynikow .. pozdro .. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Nierozumiem po co chcesz kręcić taki sprzęt?? Do czego ci to?? Do tego jeżeli nieumiesz zbyt dobrze tego robić to tylko narobisz sobie lipy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Nierozumiem po co chcesz kręcić taki sprzęt?? Do czego ci to?? Do tego jeżeli nieumiesz zbyt dobrze tego robić to tylko narobisz sobie lipy. 1550996[/snapback] Dla sportu, zabawy, satysfakcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 krecic umie tylko pytanie do ilu mozna:) na zmianie timingow nie znam sie kompletnie to fakt a jesli chodzi o cel tego to kodowanie mpeg-2 czyli dvd w cce co jest dosc czasochlonne i obciazajace proc, do gier prawie wogole i kolejna mysl mi sie nasunela bo ten box cooler ma 4 piny i podobno da sie sterowac obrotami bo automatyczne cos slabo dziala gdyz przy robieniu czegos zaraz wskakuje na obroty 4500-4800 a jak skoncze cos robic to do 3200-3600 spada po godzinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 (edytowane) Profilaktycznie poszukaj zworki do resetu biosa i lecisz... Ps Ja też nie musze kompa kręcić ale to robię... a czemu ?? bo mi się nudzi B) Edit Tak długo jak tylko komp bedzie wstawać dalej chyba nie ma sensu :lol: Edytowane 16 Lipca 2005 przez Bartek-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 w sumie nawet nie musze szukac bo ta plyta i tak wstanie i mozna wejsc do biosu i zmienic ustawienia na nizsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 no u mnie wyciagna fsb256 i sie nb przegzewa :/ a do ilu mozersz to nikt ci nie powie PS wymien chlodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 no u mnie wyciagna fsb256 i sie nb przegzewa :/ a do ilu mozersz to nikt ci nie powie PS wymien chlodzenie 1551044[/snapback] tak tak napisalem ze mam to w planach bo glosnosc pracy "boxa" jest mocno niezadowalajaca:) jesli chodzi o chlodzenie to jest jak najbardziej OK bo w stresie ma max 50 a przynajmniej wiecej nie widzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...