Gosu Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Witam,szukałem info na temat tego jak skonfigurowąc poprawnie 3y kosci po 512 mb tak zeby chodizly w dualu ale niestety nie znalazlem nic jakos.Wiem ze jest mozliwosc pracy trzech kosci w dual channelu ,ale u mnie jednak po wsadzeniu 3eciej mam singla,jak to zmienić? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielarz 22 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Cos mi sie wydaje ze tylko 2 kosci dzialaj w dual 3 juz nie bedzie ale moze sie myle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Cos mi sie wydaje ze tylko 2 kosci dzialaj w dual 3 juz nie bedzie ale moze sie myle :P 1551226[/snapback] Mylisz się :) A co do pytania kolegi Gosu, Twój abit po obsadzeniu 3lotów (bo tylko tyle ma ;)) powinien sam włączyć dual :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Cholera,nie wlączył go więc nie wiem co jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Witam,szukałem info na temat tego jak skonfigurowąc poprawnie 3y kosci po 512 mb tak zeby chodizly w dualu ale niestety nie znalazlem nic jakos.Wiem ze jest mozliwosc pracy trzech kosci w dual channelu ,ale u mnie jednak po wsadzeniu 3eciej mam singla,jak to zmienić? :mur: 1551183[/snapback] Niestety z duala nici, bo żeby mieć dual, to pojemność kości znajdującej się w slocie nr 3 musiała by być taka sama jak suma pojemności kości ze slotów nr 1 i 2 czyli np 512+512 (slot 1 i 2) i 1024 (slot nr 3). Moge cię jednak pocieszyć - wzrost wydajności w dualu w przypadku socketA jest praktycznie żaden w porównaniu do trybu single. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Niestety z duala nici, bo żeby mieć dual, to pojemność kości znajdującej się w slocie nr 3 musiała by być taka sama jak suma pojemności kości ze slotów nr 1 i 2 czyli np 512+512 (slot 1 i 2) i 1024 (slot nr 3). Moge cię jednak pocieszyć - wzrost wydajności w dualu w przypadku socketA jest praktycznie żaden w porównaniu do trybu single. 1563336[/snapback] Tryb dwukanałowy z trzema kośćmi? Gdzie Ty to wyczytałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) Mi chodza w dualu 3 kości hynixa d-43 256MB chce ktos fotke na potwierdzenie? :lol: UPDATE: ja bym się cieszył gdyby mi mój RAM w dualu nie chodził. Większe taktowanie pamięci się osiąga a jak ktoś już wspomniał przyrost wydajności w trybie dual chanel jest znikomy. Pozdrawiam Edytowane 23 Lipca 2005 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Tryb dwukanałowy z trzema kośćmi? Gdzie Ty to wyczytałeś? 1563619[/snapback] Musisz się jeszcze do edukować w tych sprawach he he he :D na nForce 2 dulal jest jak najbardziej możliwy, tylko ten wzrost wydajności jest baaaaardzo mizerny :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Tryb dwukanałowy z trzema kośćmi? Gdzie Ty to wyczytałeś? 1563619[/snapback] wyczytal? :blink: to zabawa na logiczne myslenie i znajomosc nFroce2 albo chcociaz abita ;) bo banki pamieci a same sloty to zupelnie inna historia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 a nie bylo czasem kiedys czegos takiego ze 3kosci na mobo abit moze maxymalnie na 333 isc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) U mnie chodzą 2x Kingston HyperX 3200A po 256 i Kingston Value 512MB. FSB na razie 100, ale na 166 też śmigają. Acha dual działa UPDATED: Przy dwóch kościach chodzi na 200 a przy trzech 166. Sorry za pomyłkę. Edytowane 24 Lipca 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Testowalem u znajomka na NF7-SL dual z 3 koscmi 512 i chodzilo, przynajmniej w biosie wyswietlalo DUAL. 2xTwinmos i 1xHynix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Pewnie ze 3x512 powinien chodzic. Ale tylko powinien. Czesto niestety komp sie wywala z niewiadomego powodu. Ale nie jest to tylko przypadlosc NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Może i troche lamerskie pytanie, ale bardzo dla mnie ważne: idzie wyłączyć duala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 z tego co wiem, do calosc dziala w dual chanell jak masz obsadzone takimi samymi kosciami (tzn. tej samej pojemnosci) banki 1 i 2, w przypadku wlozenia kosci do banku 3 dual chanell sie wylacza. W przypadku niektorych plyt (Abit NF-7) magistrala pamieci przelacza sie wowczas na 333 MHz...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...