Skocz do zawartości
WhoLeeGuns

Kontroler Sata Na Pci

Rekomendowane odpowiedzi

CZe wszystkim

Ostatnio szukalem karty PCI z kontrolerem sata. Jest tego troszke ale ta co mi najbardziej podpasowala jest na PCI v2.3 a u mnie w kompie jest v2.2.

Tak wiec pytanie: czy karta PCI v2.3 bedzie dzialc w v2.2??? Szukalem w Google info na temat standartow PCI ale niewiele znalazlem

Moze ktos pomoze??

THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie masz jeszcze dysku na Sata, to przmyśl to sobie dokładnie, bo jak masz już jakieś urządzenia podłączone pod PCI, to wydajność dysku może być dużo niższa, niż ATA100. Szczególnie w przypadku, gdy masz dźwięk Soundblastera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten kontroler to rozwiazanie tymczasowe. Prawdopodobnie w przeciagu roku moze 1.5 bede zmienial plyte (na kt266 juz sie daleko niepojedzie).

Dziki za linka nie znalazlem bo szukalem na google.com ale spoko - tyle ze tam tez nie wspomnieli o v2.3 a ja wlasnei taka se karte kupilem ale mowia ze standart pci jest zgodny pomiedzy wersjami to chyba nie bedzie zle.

Na Pci tylko mi siedzi smieciowka takze o to sie nie boje, wiem ze moze bedzie nawet wolniej niz z zintegrowanego kontrolera ale jakos przezyje. Szkoda ze nie mam nowszego mobo bo karta pozwala na maxymalna przepustowosc z dysku 266MB/s ale to tylko na papierze(podpiete beda 2x Hitachi sataII)

dziki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi