pci Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) Musze uprzedzić ze na sieciach się zabardzo nie znam niestety i ale mam taki problem: Jestem użytkownikiem sieci radiowej, w której jest kilkaset osób, siec jest radiowa mam stały IP. Problem polega na tym, iż karta sieciowa traci połączenie musze ja wyłonczyc i włonczyc ponownie lub wźiasc "napraw". Czasem karta może pracować kilka godzin i wszystko jest w najlepszym porządku, a czasem w ciągu godziny ileś razy musze to robić, co oczywiście bardzo denerwuje. Wczesnej miałem kartę jakąś realtek i problem również występował, lecz duuzo rzadziej karta padła po burzy i dostałem kartę planet wl 8303. Napoczatku problem ten w ogóle niewystepował lecz teraz właśnie zaczęło się i to już bardzo często próbowałem ruznych sterowników i nic. W kompie jest też druga k. sieciowa (przewodowa zwykła ) kura udostępnia neta mojemu pompowi (podpis) Komp, w którym występuje problem: Celeron 433 Pł. Soyo SY-6ba+IV Riva TnT 2 64Mb Ramu Proszę doradźcie, w czym może być problem Niewiem czy temat do orogramowania czy do sprzetu sieciowego bo niewiem gdzie jest ERROR Edytowane 17 Lipca 2005 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 1-Zarówno Realtek jak i tym bardziej Planet nie należą do sprzętu najwyższych lotów- ale to jakby lekko poza tematem i to moja opinia do której mam prawo;) 2- Najprosciej pożyczyć inna kartę i spróbować na niej chwilę. Może to wina właśnie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Dzieki za odpowiedz ale : 1. Ja niewybieram kart tylko admin zamiast tamtej spalonej poprostu mi taka dostarczył 2. Z pozyczeniem gdyby to było takie łatwe to bym to zrobił :) ale niełatwo go złapac :/ Ale bład wystepował na 2 kartach róznych producentów i nie odrazu tylko po pewnym czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Może jednak sieć jest przeciążona :>? po pinguj bramę :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Teoretycznie mozliwe, tylko czemu sama karta niewznawia połonczenia ?? dopiero po restarcie nawiazuje ponownie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) Sprawdź jak masz ustwione w menadżerze urządzeń->kartasieciowa->własiwości->zakładka związana z zażądzaniem energią. Są tam opcje o wzbudzaniu i wyłączeniu sprzętu dla zaoszczędzenia energii. Być może masz coś zaznaczone i po pewnym czasie komp Ci kartę wyłącza. A jak nie to nowa sieciówka. Tak chyba będzie najprościej. Edytowane 17 Lipca 2005 przez Cywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) Juz dawno na to wpadłem i wyłonczyłem oszczedzanie energij. Ale wyłonczanie nastepuje róznie czasem po 2min czasem po 8h wiec to nie jakies czasowe oszczędzanie energij. Edytowane 17 Lipca 2005 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Może hot spot ma kłopoty :>? Może nowsze stery do karty :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 1.Co to hot spot 2.Stery mam najnowsze prórbowałem terz inne wersje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 1.Co to hot spot 1552947[/snapback] Właśnie. Koledze chyba chodziło o AP punkt dostpowy. Hot spot to jakas strefa np. w parku gdyie jest darmowy dostep do netu radiowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Ale to dziwne ze mnie wywali i sie karta własnie automatycznie niepołonczy od nowa (co powinna zrobic sama) tylko musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> "napraw", albo ja wyłonczyc i włonczyc spowrotem :( Postaram sie pogadac z adminem jak go złapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 CZy mozliwe ze problemem jest jakis virus ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...