Skocz do zawartości
pci

Problem Z Wyłanczajaca Sie Karta Sieciowa

Rekomendowane odpowiedzi

Musze uprzedzić ze na sieciach się zabardzo nie znam niestety i ale mam taki problem:

Jestem użytkownikiem sieci radiowej, w której jest kilkaset osób, siec jest radiowa mam stały IP. Problem polega na tym, iż karta sieciowa traci połączenie musze ja wyłonczyc i włonczyc ponownie lub wźiasc "napraw". Czasem karta może pracować kilka godzin i wszystko jest w najlepszym porządku, a czasem w ciągu godziny ileś razy musze to robić, co oczywiście bardzo denerwuje. Wczesnej miałem kartę jakąś realtek i problem również występował, lecz duuzo rzadziej karta padła po burzy i dostałem kartę planet wl 8303. Napoczatku problem ten w ogóle niewystepował lecz teraz właśnie zaczęło się i to już bardzo często próbowałem ruznych sterowników i nic. W kompie jest też druga k. sieciowa (przewodowa zwykła ) kura udostępnia neta mojemu pompowi (podpis)

Komp, w którym występuje problem:

Celeron 433

Pł. Soyo SY-6ba+IV

Riva TnT 2

64Mb Ramu

Proszę doradźcie, w czym może być problem

Niewiem czy temat do orogramowania czy do sprzetu sieciowego bo niewiem gdzie jest ERROR

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1-Zarówno Realtek jak i tym bardziej Planet nie należą do sprzętu najwyższych lotów- ale to jakby lekko poza tematem i to moja opinia do której mam prawo;)

2- Najprosciej pożyczyć inna kartę i spróbować na niej chwilę. Może to wina właśnie karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedz ale :

1. Ja niewybieram kart tylko admin zamiast tamtej spalonej poprostu mi taka dostarczył

2. Z pozyczeniem gdyby to było takie łatwe to bym to zrobił :) ale niełatwo go złapac :/

Ale bład wystepował na 2 kartach róznych producentów i nie odrazu tylko po pewnym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź jak masz ustwione w menadżerze urządzeń->kartasieciowa->własiwości->zakładka związana z zażądzaniem energią. Są tam opcje o wzbudzaniu i wyłączeniu sprzętu dla zaoszczędzenia energii. Być może masz coś zaznaczone i po pewnym czasie komp Ci kartę wyłącza. A jak nie to nowa sieciówka. Tak chyba będzie najprościej.

Edytowane przez Cywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz dawno na to wpadłem i wyłonczyłem oszczedzanie energij. Ale wyłonczanie nastepuje róznie czasem po 2min czasem po 8h wiec to nie jakies czasowe oszczędzanie energij.

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Co to hot spot

1552947[/snapback]

Właśnie. Koledze chyba chodziło o AP punkt dostpowy.

Hot spot to jakas strefa np. w parku gdyie jest darmowy dostep do netu radiowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to dziwne ze mnie wywali i sie karta własnie automatycznie niepołonczy od nowa (co powinna zrobic sama) tylko musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> "napraw", albo ja wyłonczyc i włonczyc spowrotem :(

Postaram sie pogadac z adminem jak go złapie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi