Bo$s Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Mam pytanko do was.. Które chłodzenie będzie lepsze ? Ogromne radiatory z dwóch stron karty (np. TEN) czy Pentagram XC-80 AlCu (np. TEN) ?? Ciekawi mnie też połączenie ogromnych radiatorów z wentylatorem tak jak TU, szczególnie ciekaweym atutem tego chłodzenia jest jego cena ;) Aha, karta R9800Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Hah mam ten sam dylemat, jednak wezme raczej pentagrama z racji dość niskiej ceny, ciszy, dobrej wydajności, radiatorków i ze względu na budowe wentylatora który schłodzi troszke PCB :-P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Pasywne chłodzenie spełnia swoje zadanie tylko w przypadku bardzo dobrego przeciągu w budzie, a to także podnosi hałas. Ten pentagram bedzie sobie radzil bardzo dobrze puszczony na niskich, niesłyszalnych obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 a to chłodzenie cooler mastera coolviva ? ogromny radiator z wentylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 R9800 za bardzo się grzeje, żeby stosować pasywne chłodzenie. Trzeba dodać jakiś wentylator w burcie. CoolViva nie polecam, bo ten wentylatorek jest głośny i mało skuteczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 a w pentagramach jest jakaś duża różnica w wydajności między XC-80 AlCu a XC-80 Cu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Jesli szukasz pasywnego do grafiki, to rozejrzyj sie za chłodzeniem Be Quite, z testów wynika,że jest raczej najlepszym rozwiązaniem (jeśli chodzi o pasyw), tylko że ten typ chłodzenia wymaga przewiewu w obudowie,.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Wiem ze ta konstrukcja Pentagrama [ Zalmana - wyglada tak samo ] jest calkiem dobra i sprawuje sie nawet niezle. Zalezy czego potrzebujesz. 1. Radeo 9800 PRO mocno sie nagrzewa. Potrzebuje dobrego odprowadzania Ciepla. Mozesz zastsowac pasywne chlodzenie [Heat - Pipe] ale to moze byc za malo. Mozesz do tego dolozyc jakis wentyl 92mm puszczony na 5V i bedziesz mial cicho i elegancko. 2. Chldozenie tym Pentagramem jest dobre, ale wiatraczek moze byc bardziej halasliwy. I wtedy mozesz narzekac na odglos. Wiadomo ze powierzchnia odprowadzania ciepla jest mniejsza ales zybciej powietrze jest "wymieniane". 3. Cenowo to nie wiem jak to stoi - ale zalezy ile masz na to wszystko kasy. Osobiscie mam zalozonego Pasywnego ZALMANA + 92 mm i sprawuje sie swietnie. Ale myslalem o etj drugiej konstrukcji, szczegolnie ze zbiera dobre opinie na sieci. Choice is yours ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Tu masz recenzje tego Pentagrama Ja osobiscie bym sie chyba na niego zdecydował Edytowane 19 Lipca 2005 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 mam jeszcze pytanie do posiadaczy tegoż pentagrama. Mianowicie,czy na kartach R9800 jego radiator zachodzi nad pamięci karty ? Ponieważ wolałbym swoje radiatorki (są wyższe)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Zachodzi na wszystkie kostki pamieci, zostaje jakies 1,5-1,7 cm przeswitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Zakupiłem już tego pentagrama, kłopotliwy jest tylko montaż, ale poza tym to chłodzenie jest bardzo fajne, karta jest chłodniutka, lepiej się kreci no i jest cicho. Jednym słowem polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...