Slayer Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Jak w temacie :twisted: To moze ja podam, czego głównie słucham z tego gatunku Deicide Morbid Angel Behemoth Canibal Corpse Ulubiony zespół- Deicide- trochę jak Disco Polo- szybko, głośno, trochę bez sesnu :wink: prawie wszystko ma ten sam rytm, bez jakiś specjalnych rifów, solówek, ale wokalista fajnie mordę drze- i to się dla mnie liczy :twisted: A - w samochodzie się tego zajebiście słłucha. Robi wrażenie- szczególnie, jak się podjeżdża pod chatę z otwartymi szybmi koło 23 :lol: A kawałek ulubiony- Canibal Corpse- Devoured by Vermin( pożerany przez robactwo :D ) Polecam go zciągnąć- miażdży okrutnie- nic mocniejszego nie słyszałem 8O No i- Dead but Dreaming- Deicide- też zdecydowanie polecam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Vader, Death, Dimmu Borgir, Anathema (starsze płyty), My Dying bride. z innych : Haggard, Anathema (Judgement), Artrosis, The Gathering, Samael (najlepsze: Into The Pentagram!!!), Sepultura, Slayer (Hell Awaits !!!!!), Type O Negative Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Proszę o rzeczowość- nie chodzi mi o Black, Trash, Gotyk czy Hard-Core. Wyłącznie Death Metal. Trzymać się schematu: Szybkie bębny 4-5 rify na skrzyż gardłowy niezbyt zrozumiały wokal teksty o zabijaniu, Satanie itp. możlliwy udział w nagrywaniu kawałków zjawisk nadprzyrodzonch :lol: Proszę o trzymanie się tematu 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Znacie jakies kapele o klimacie death, ale z normalnym vokalem, badz bez wokalu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 hmm... z kapel death metalowych to słucham: Vader, Dies Irae, Cannibal Corpse, Enter Chaos [babka growlująca odjazd!], Thy Disease [hmm.. tylko nie wiem czy to do końca death ale tak brzmi ]... więcej niepamiętam heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Ja prponuje: Dj Alien - Driver Topmodelz - Fly On The Wings Of Love ale ogolnie Dj Alien R0X ps. czy od metalu sie głośniki niepsują...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 osobiście wolę Black, ale od Death też nie stronie - z polecanych przez slayer'a: Behemoth - TAK Morbid Angel - Tak Decide - tak (ale napewno nie w samochodzie - bo wtedy bym nie hamował przed przejściami dla pieszych :twisted: :twisted: :twisted: ) do samocodu to się właśnie Black dobrze nadaje - ale to już nie temat tego wątku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Do samochodu to sie dj alien nadaje na tubie JBL-400W i przy otwartym bagażniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 W sumie wam powiem że ja jakoś nie trawie deathu wole hevy metal i power metal no może Dimmu Borgir jest spox. Acha Children of Bodom jest rulez posłuchajcie ta grupka poprostu wymiata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 i tak Doom Metal rulezzzzzzzzzzzzzzzzz :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Kiedyś polecałem jeszcze Corpse Fucking Art, ale nie ma i tak jak Cannibal Corpse :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 jezus maria!! toz juz punk jest ambitniejszy od tej muzyki i szczerze mowiac....tak samo jak hip hopu nie trawie deathu..... wole dobrego trance-a czy cos innego clubowego od takiej sieczki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) OMFG gigi agostino :lol: Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 (edytowane) gwoli ścisłości: jeśli teksty o sejtanie to black, w deathie jest zazwyczaj krew, wrzucanie na chrzescijanstwo, flaki, zabijanie, mordowanie, gwalcenie, torturowanie, czasem cos ambitniejszego o zyciu, ludziach, spoleczenstwie. wyjątkiem jest venom, tam spiewaja o sejtanie i grają rokendrol :wink: do samocodu to się właśnie Black dobrze nadaje - ale to już nie temat tego wątkutaa idealnie sie nadaje......chyba ze jedziesz w nocy po sniegach norwegii ale chyba nie robisz tego często, co? :wink: Edytowane 14 Kwietnia 2005 przez Elbios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Vader Jedyne co z death tak naprawdę mi się podoba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Jeśli chodzi o death metal to Morbid Angel, Deicide, Death, Vader, Cannibal Corpse, Six Feet Under, Obituary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Mi sie death wogole nie podoba. ;) z tych mocniejszych brzmień to trawie jeszcze soulfly, slipknot, slayer i sepulture. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 HateSphere, Necrophagist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 1. Slipknot, Dimmu Borgir,slayer,Children of Bodom TO NIE DEATH! Slipknot - hardcore, Dimmu - symph. black, slayer - trash, CHoB - black z grovlem. 2. tak tak, od metalu psują się głośniki i wychodzi przez nie szatan :lol: i nas nawiedza w nocy, prawda chłopaki? :mur: zresztą strzeżcie się ludzi słuchających metalu/rocku/punku bo to satanisci/gwałciciele/mordercy(kaczek? :D ) itp* :lol: :lol: , głosniki się psują od tych txtow zayebystych elo ziomkuff z pod bloku :lol: 3. Czy mi sie wydaje czy topic o metalu juz jest? 4. Heavy/Power roxx :P *niepotrzebne skreślić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 tam na górze jest przyklejone coś ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 1. Slipknot, Dimmu Borgir,slayer,Children of Bodom TO NIE DEATH! Slipknot - hardcore, Dimmu - symph. black, slayer - trash, CHoB - black z grovlem. 2. tak tak, od metalu psują się głośniki i wychodzi przez nie szatan :lol: i nas nawiedza w nocy, prawda chłopaki? :mur: zresztą strzeżcie się ludzi słuchających metalu/rocku/punku bo to satanisci/gwałciciele/mordercy(kaczek? :D ) itp* :lol: :lol: , głosniki się psują od tych txtow zayebystych elo ziomkuff z pod bloku :lol: 3. Czy mi sie wydaje czy topic o metalu juz jest? 4. Heavy/Power roxx :P *niepotrzebne skreślić 1389561[/snapback] Zgadzam się :lol: Zapomniałeś dodać, że codziennie spotykamy się na czarnych mszach i rytualnie mordujemy jednego człowieka lub kilka zwierząt :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Ja ze starszych rzeczy poleciłbym Unleashed - spełnia prawie wszystkie wymagania podane przez Slayera (oprócz tego że tekst jest zrozumiały - ale może ja już mam skrzywienie) a dodatkowo ma wieśniacko rymowane teksty - aż się miło słucha. Z wokali absolutnie niezrozumiałych - grecka kapela - Nightfall (chyba - nie pamiętam już dokładnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 1. Death 2. Morbid Angel 3. Sepultura ale i tak nie lubię za bardzo defu [; ;p Jeżeli juz to tylko bardzo stary (lata 80 i pocz. 90) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 ale i tak nie lubię za bardzo defu 1390903[/snapback] Twój nick mówi sam za siebie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 1. Slipknot, Dimmu Borgir,slayer,Children of Bodom TO NIE DEATH! Slipknot - hardcore, Dimmu - symph. black, slayer - trash, CHoB - black z grovlem. 1389561[/snapback] nie obrażaj wszechmocnego Slayera! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 jezus maria!! toz juz punk jest ambitniejszy od tej muzyki i szczerze mowiac....tak samo jak hip hopu nie trawie deathu..... wole dobrego trance-a czy cos innego clubowego od takiej sieczki.... 1389224[/snapback] hehe, z tego co wiem, to death matal wywodzi sie od punka (proste brzmienie, to jesli chodzi o kapele bardziej "prymitywne"). cociaz moge sie mylic :) a kapele? hm, no jak najbardziej NILE za miazdzacy klimat ,i wstawki z "folku " egipskiego, THE CROWN za szybkosc, technike i w ogole niezla jazzzde. kapel moznaby wymieniac: behemoth, vader, death, hate......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Twój nick mówi sam za siebie :wink: 1391036[/snapback] ... eeech Darkthrone ;p [; juz mi się trochę znudził , a nik został ;p :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 ... eeech Darkthrone ;p [; juz mi się trochę znudził , a nik został ;p :P 1391218[/snapback] btw Darkthrone zaczynał grając death metal ale to stare dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...