Skocz do zawartości
juniorcs

Rozbudowa Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

chciałbym rozbudować a raczej kupić calego nowego kompa i nie wiem czy taki zestaw dobrze bedzie chodzil i czy czesci nie sa najgorsze lub moze calkiem sie nie nadaja ...

Gigabyte GA-8I955X Royal Intel 955X

GeForce 7800 GTX Gigabyte GV-NX78X256V-B 256MB ViVO & DVI (PCI-E)

Intel Pentium 4 630 (S775) 3.00 GHz HT (2MB cache) BOX

GeIL Dual 2x 512MB DDR2 667 MHz

Hitachi DeskStar 7K80 (HDS728080PLA380) 80 GB SATA II

i jakis zasilacz ok 450 wat ...

ps. stary komp to gf2mx200 , celeron 733 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość eminemtwo

Powiedz na początke ile masz kasy. Wnioskuję, że nie mało bo bierzesz GF z siódmej serii...

Ogólnie jest bardzo dobry, ale ten dysk cóś mały.....

Zasilacz jest bardzo mocny, ale do SLI z GF7800GTX nie wystarczy - weź od razu gdzieś z 580W (najlepiej Tagan).

Procesor jest też nieproporcjonalny do reszty zestawu. Weź coś mocniejszego lub chociaż dobre chłodzenie do tego (polecam Freezone QVC-100Cu+ - to istne duso techniki!!!! Cichy i zarazem niesłyszalny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten komp nie bedzie pracował w trybie sli poniewaz nie wystarczy mi kasy na gf7800 x2 a procesor lepszy bedzie ten: Intel Pentium D 830 (S775) 3.00 GHz (2x1MB cache) czy ten co wymienilem wyżej. komputera bede uzywal do gier ale tez do programow graficznych. A ile bede miał kasy to nie wiem ale tak w rozsadnych granicach...

Edytowane przez juniorcs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi