Skocz do zawartości
gaz

Zalman CNPS 6500A - AlCu dla P4 1.8@2.4

Rekomendowane odpowiedzi

http://4max.com.pl/sklep/coolery/zalman/6500Aalcu1.jpg

Czy uwazacie ze ten cooler bedzie wstanie chlodzic podkreconego

p4 1,8@2,4 ?

Ktos z was uzywa ogolnie zalmanow do p4 i jakie macie efekty chlodzenia?

Sądząc po twoim podpisie, to podkręcasz proca na 2,7GHz na Boxowym wentylatorze. Po co Ci więc Zalman do podkręcania na 2,4GHz? Czegoś tu nie rozumiem, oświeć mnie proszę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbieram informacje na temat takiego rozwiazania.

Ale nie napisalem ze ma to byc dla mnie!

Ale tutaj znaczaca wiekszosc chlodzi swoje P4 albo BOX Coolerem albo V7+ , zalmanow nikt nie uzywa? :)

btw: Ja caly czas szukam uzywanego/taniego V7+ i V7 dla brata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

McBenner faktycznie cena zalmana jest wysoka ale tu do tego komputera bedzie potrzeba czegos bardzo cichego- on bedzie stal w firmie poligraficznej, niemoze nic grafikowi warczec. v7+ napewno odpada tak samo jak WC. BOX Coolera trzebaby dokupic bo procek przyszedl w wersji oem.

Imho ten zalman jest dosc sensowny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram vinca. Grooby na boxowym wykrecil 1.8a na 2.7. A jesli nie masz na co wydawac pieniedzy to kup sobie jakies wypasione pamiatki (np samsungi 400 mhz)

McBenner - widziałeś mój podpis? Ja także wykręciłem spokojnie 2,7Ghz na Boxowym coolerze(jakby był inny to bym napisał). Na razie nie próbuję wykręcać go więcej(nie mam radiatorów na pamięciach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

McBenner - o boshe... Bo sprawdzałem m.in. na innych mobo i jest ten problem opisany na forum MSi na ocworkbench.com. MSI dało ciała i nic z tym niechce zrobic. Mało dowodów na błędne pomiary? To co powiedz na wskazanie ok. 20*C przy temp. -11*C na coldplate albo na 38*C przy wogule zdjętym radiatorze? Reką sie nie mozna do procka dotknąć bo parzy a MOBO twierdzi, że jest 38*C. Pozatym płyta praktycznie cały czas wskazuje tą samą temp. (34*C)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...