seba203 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Witam wszystkich. Mam problem z radkiem 9800pro. W colinie 04 i 2005( w innych grach też) przycina mi grafikę i nie wiem dlaczego. Używam catalista 5.6 karta ma ustawienia nominalne. Wczesniej miałem omegę 2.5.90 i 2.6.42 i było to samo, w ustawieniach karty mam suwaki przesunięte na wydajność reszta jest nie ruszona. Bios jest nie ruszony. Nie wiem o co tu chodzi. DZIĘKUJĘ Mój sprzęt: AMD Sempron 2600+ s 754, mb epox 8KDA3I nforce3 250, ATI Radeon 9800 Pro Sapphire, ram elixir 400 1GB, hdd caviar 80GB ATA, samsung 80 GB SATA, sound blaster live! 5.1, karta AVerMedia, optyka LG GSA-4163B sys WINDOWS XP PROFESIONAL sp2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Upewnij się, że masz ustawione AGP x8 w biosie i sterach. Zobacz też czy powodem przycinek nie jest jakiś proces działający w tle, który dużo używa procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof036 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Spróbuj przed wlaczeniem gry powylaczac wszystkie procesy dzialajace w windows w tle (typu firewall, antyvir itp.) Ja mialem podobny problem tzn. przycinalo mi gry co kilka sekund; bylo takie przyciecie obrazu. Po wylaczeniu firewalla obraz byl plynny. Sprawdz to. Moze ci to pomoze, jak nie trzeba szukac innej przyczyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 AGP jest ustawione w sterach 8x i biosie 8x, procek na wykresie nie robi nic w tle. Wyłaczyłem internet i anty wirusa. Włączyłem tylko grę i dalej jest to samo. Nie mam pojęcia gdzie może być przyczyna. Przycina sie jak jest więcej szczegółów. Odpaliłem trzy gry i w każdej jest tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiek Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Przycinki - spadki fpsow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 A stery do płyty gł zainstalowałeś :>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Stery od płyty zainstalowałem oryginalne, te które były w pudełku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Sprawdź, coliny jakoś tak czasem dziwnie mają, jak jest wyłączony vsync. Jeżeli masz WŁĄCZONEGO Vsync to ci nie pomoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Stery od płyty zainstalowałem oryginalne, te które były w pudełku. 1552060[/snapback] Ściągnij i zainstaluj nowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Zainstalowałem nowe sterowniki płyty gł. ze strony epoxa i nadal bez zmian. Grafika sie przycina nawet jak wyłącze zaawansowane ustawnienia grafiki w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Jedynie w biosie możesz mieć coś nie tak ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 W biosie karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 hmm a zasiłka? fastwrite wyłączone w biosie? mi pomogło i wielu innym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Właśnie o tym myślałem że to może być zasiłka mam modecoma 300W, chociaż z braku napięcia powinien się zawieszać. Fastwrite mam wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Możesz zobaczyć jak będzie działać bez antyaliasingu. Ustaw w sterach AA "zależne od aplikacji" i w grze wyłącz AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Zrobiłem tak jak mówisz i wrażenie jest takie jakby gra szła szybciej lecz mimo to są przycinki. To jest chyba nie możliwe żeby colin 2005 przycinał by się na radku 9800Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Ustaw plik wymiany tak aby początkowa i maksymalna wartość była taka sama (u mnie przy 1 gb ramu mam ustawione 1534). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Sorry ale gdzie jest plik wymiany, jeszcze raz sorry ale nie jestem tak w tajemniczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Kliknij prawym na "Mój Komputer" i wybierz "Właściwości" potem zakładka zaawansowane i tam Wydajność/Ustawienia i tam kliknij zakładkę "Zaawansowane" i na dole "Zmień". Po zmianie początkowej i maksymalnej wartości nie zapomnij kliknąć "Ustaw". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Pisząc bios miałem na myśli bios płyty gł. Od zasiłki nie powinny się dziać takie rzeczy. Mam pytanie przedtem miałeś jakąś inną kartę graficzną :>? Ile czasu ma twój system :>? Może masz nortona zainstalowanego :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Jadę na windzie xp sp2(przeistalowany 2 miesiące temu), wcześniej miałem ati 9550xt gecuba. Teraz jest 9800Pro, na początku było ok może od zmian sterowników też coś mogło sie wysypać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Plik wymiany ustawiłem i jest nadal bez zmian. Mimo to dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Ja mialem podobny problem tzn. przycinalo mi gry co kilka sekund; bylo takie przyciecie obrazu. 1551926[/snapback] U mnie takie skoki były gdy podczas grania miałem w tle odpaloną Kazę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 U mnie przycina się nawet jak mam wszystko wyłączone nawet internet i antywir, firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiądz prymas Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Pisząc bios miałem na myśli bios płyty gł. Od zasiłki nie powinny się dziać takie rzeczy. Mam pytanie przedtem miałeś jakąś inną kartę graficzną :>? Ile czasu ma twój system :>? Może masz nortona zainstalowanego :>?sory o co chodzi z nortonem on jakoś spowalnia bo ja mam radka 9800 pro i jak gram to mi sie wydaje żę on aż taki super to nie jest na przykład doom 3 mi sie czasami przytnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 U mnie jest tak że przycina mi się nawet jak wyłącze antywira i net. Może wina jest w za słabym procku? Mój sprzęt: AMD Sempron 2600+ s 754, mb epox 8KDA3I nforce3 250, ATI Radeon 9800 Pro Sapphire, ram elixir 400 1GB, hdd caviar 80GB ATA, samsung 80 GB SATA, sound blaster live! 5.1, karta AVerMedia, optyka LG GSA-4163B sys WINDOWS XP PROFESIONAL sp2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Stawiam na zasilacz i radze kupić mocniejszy. Koledze na podobnym konfigu 300 W spalił się po 2 miesiącach, miał szczęście, że poszedł tylko zasilacz. Sprawdź miernikiem napięcia i napisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiek Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Nadal nie wiem, przycinki czyli spadki fpsow? Moze za duzo wymagasz od kompa? Posc jakies syntetyczne testy(3d mark 03/05) i podziel sie wynikami. Edytowane 18 Lipca 2005 przez zysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Wydaje mi się że jakby coś było z napięciem to by była natychmiastowa wysypka i wtedy by był restart kompa. Nie wiem jak się mierzy napięcia na zasilaczu ale w SPEEDFAN-nie 4.17 pokazuje mi Vcore 1.46V i AGP 1.60V(stabilnie). Moja zasiłka(modecom feel 300atx) ma rzeczywistą moc 300W i w testach, na stronie benchmark.pl, bardzo dobrze przechodził testy przy obciążeniu 225W. Wyniki 3DMark2003-5792pkt, 3DMark2005-2589pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Zainstaluj Omegi lub inne katalizatorki. Podczas grania uzywasz moze frapsa ? U mnie na cat 5.2 i z uzyciem frapsa mialem cos podobnego w hl2 (przeszedlem na net_graph) i gta:sa. A wyniki w markach mieszcza sie w normie. Swoja droga kiedys mialem podobne przycinki ( nie bylo spadkow fpsow) w nfsu na gf4ti4200, pomogla zmiana detonatorow. Edytowane 18 Lipca 2005 przez rcube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...