Skocz do zawartości
seba203

Przycina Się Radeon 9800pro Help!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam problem z radkiem 9800pro. W colinie 04 i 2005( w innych grach też) przycina mi grafikę i nie wiem dlaczego. Używam catalista 5.6 karta ma ustawienia nominalne. Wczesniej miałem omegę 2.5.90 i 2.6.42 i było to samo, w ustawieniach karty mam suwaki przesunięte na wydajność reszta jest nie ruszona. Bios jest nie ruszony. Nie wiem o co tu chodzi. DZIĘKUJĘ

Mój sprzęt: AMD Sempron 2600+ s 754, mb epox 8KDA3I nforce3 250, ATI Radeon 9800 Pro Sapphire, ram elixir 400 1GB, hdd caviar 80GB ATA, samsung 80 GB SATA, sound blaster live! 5.1, karta AVerMedia, optyka LG GSA-4163B sys WINDOWS XP PROFESIONAL sp2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj przed wlaczeniem gry powylaczac wszystkie procesy dzialajace w windows w tle (typu firewall, antyvir itp.) Ja mialem podobny problem tzn. przycinalo mi gry co kilka sekund; bylo takie przyciecie obrazu. Po wylaczeniu firewalla obraz byl plynny. Sprawdz to. Moze ci to pomoze, jak nie trzeba szukac innej przyczyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AGP jest ustawione w sterach 8x i biosie 8x, procek na wykresie nie robi nic w tle. Wyłaczyłem internet i anty wirusa. Włączyłem tylko grę i dalej jest to samo. Nie mam pojęcia gdzie może być przyczyna. Przycina sie jak jest więcej szczegółów. Odpaliłem trzy gry i w każdej jest tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kliknij prawym na "Mój Komputer" i wybierz "Właściwości" potem zakładka zaawansowane i tam Wydajność/Ustawienia i tam kliknij zakładkę "Zaawansowane" i na dole "Zmień". Po zmianie początkowej i maksymalnej wartości nie zapomnij kliknąć "Ustaw".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc bios miałem na myśli bios płyty gł. Od zasiłki nie powinny się dziać takie rzeczy. Mam pytanie przedtem miałeś jakąś inną kartę graficzną :>? Ile czasu ma twój system :>? Może masz nortona zainstalowanego :>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem podobny problem tzn. przycinalo mi gry co kilka sekund; bylo takie przyciecie obrazu.

1551926[/snapback]

U mnie takie skoki były gdy podczas grania miałem w tle odpaloną Kazę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc bios miałem na myśli bios płyty gł. Od zasiłki nie powinny się dziać takie rzeczy. Mam pytanie przedtem miałeś jakąś inną kartę graficzną :>? Ile czasu ma twój system :>? Może masz nortona zainstalowanego :>?

sory o co chodzi z nortonem on jakoś spowalnia bo ja mam radka 9800 pro i jak gram to mi sie wydaje żę on aż taki super to nie jest na przykład doom 3 mi sie czasami przytnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest tak że przycina mi się nawet jak wyłącze antywira i net. Może wina jest w za słabym procku?

Mój sprzęt: AMD Sempron 2600+ s 754, mb epox 8KDA3I nforce3 250, ATI Radeon 9800 Pro Sapphire, ram elixir 400 1GB, hdd caviar 80GB ATA, samsung 80 GB SATA, sound blaster live! 5.1, karta AVerMedia, optyka LG GSA-4163B sys WINDOWS XP PROFESIONAL sp2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że jakby coś było z napięciem to by była natychmiastowa wysypka i wtedy by był restart kompa. Nie wiem jak się mierzy napięcia na zasilaczu ale w SPEEDFAN-nie 4.17 pokazuje mi Vcore 1.46V i AGP 1.60V(stabilnie). Moja zasiłka(modecom feel 300atx) ma rzeczywistą moc 300W i w testach, na stronie benchmark.pl, bardzo dobrze przechodził testy przy obciążeniu 225W.

Wyniki 3DMark2003-5792pkt, 3DMark2005-2589pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj Omegi lub inne katalizatorki.

Podczas grania uzywasz moze frapsa ?

U mnie na cat 5.2 i z uzyciem frapsa mialem cos podobnego w hl2 (przeszedlem na net_graph) i gta:sa.

A wyniki w markach mieszcza sie w normie.

Swoja droga kiedys mialem podobne przycinki ( nie bylo spadkow fpsow) w nfsu na gf4ti4200, pomogla zmiana detonatorow.

Edytowane przez rcube

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi