PaRudy Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Witam! Mam problem. Otóż gdy aktualizuję biosa z 2.20 na 2.40 lub 2.60 to gdy wpisuję te wszystkie badziewia w dosie abu uruchomić updatera: a:\asrflash k7s8x_2.40 lub 2.60 wyskakuje mi taki oto błąd: " Error 18 - Chipset/Flash part isn't available. The function will be invalid " Jeśli ktoś wie co to może oznaczać, dlaczego wyskakuje i co można zrobić aby można było spokojnie zaaktualizować, to proszę o pomoc na maila: pawel.rudzinski@vp.pl. Dzięki wielkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Nom najpierw chyba się flaszer uruchamia ;] award.exe lub jakis potem piszesz plik z biosem bin. Programy masz na stronie producenta bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaRudy Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 To właśnie uruchamiam flasher i ten błąd mi się pokazuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Czasem nie masz zworki zabezpieczającej zapis biosu ustawionej na enable:>? Napewno bios jest właściwy :>? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaRudy Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Nie wiem bo nie wiem gdzie ona jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Na płycie gł poszukaj w książece od płyty czasami mają zabezpieczenie przed updatem biosa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaRudy Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Tam nic nie ma skontaktuj się ze mną na g:4072668 i jakoś postaramy się rozwiązać ten problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Mam taką samą płytke i jakiś czas temu flaszowałem bios, Na twoim miejscu niewrzucał bym oficjalnego biosu, bo to ci praktycznie nic nieda, moim zdaniem najlepszy bios do tej płytki k7s8x_252a.zip, ten bios ma bardzo dużo opcji do ustawiania Timingów RAm-u, sam go używam. Zamiast asrflash użyj tego programu FLASH.ZIP. Gdy już odpalisz kompa z przygotowanej dyskietki z biosem i programem to wpisz: A:\FLASH.EXE K7S8X_2.52A, chwila strachu i mam nowy bios. gdy flaszowałem swoją płytke uzyłem dokładnie tego samego biosu i flaszera co tu podałem , więc niemasz sie czego obawiać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Po 1 temat o tej plycie jest tutaj. Po 2 w instrukcji jest wszystko napisane, jesli jej nie masz wystarczy sciagnac z netu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...