Sabo^ Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Nikt mi nie moze wytlumaczyć czym róznią sie procesory P4 3,0 od P4 3,0 2MB Cache (no oczywsicie jeden ma 1mb cache a drugi 2mb cache tylko co daje to cache? W czym to jest potrzebne ? ) Szukam procesora do gier ale nie chce go podkręcać (AMD raczej odpada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 No że ma większą pamięć podręczna :) i nie musi często się odwoływać do pamięci zew. Czyli powinien być szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Jak ma więcej cache to jest szybszy.... Czemu AMD odpada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 uważam że AMD nie jest dla mnie ponieważ ma tylko 1,8ghz a np. Battlefield 2 ma wymagania minimum 1,7 Ghz więc na ile mi starczy taki procesor ? (wiem można podkręcić... ale neistyty ja tego nigdy nie robilem i niemam o tym pojęcia ) A więc Pentium z 2mb cache będzie dobry do gier ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Sabo^ oj mało się znasz na kompach. Jak byś porównał athlona 1.8 ghz i p IV 1.8 to penitum został by zniszczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 mało sie znam ale patrząc na statystyki to athlon ma tylko 1.8 ghz !!! jak myslicie na ile mi wystarczy AMD 64 venice 3200 lub 3000 ??? (zeby nowe gry chodzily plynnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lando Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) hoho http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=124&action=all oba sa podkrecone wiec roznica mniej wiecej podobna przy nie podkreconych (dobrze mowie ? :P) Edytowane 18 Lipca 2005 przez Lando Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 LANDO dzieki za wklejenie linka , duzo mi pomogl - na 100% kupuje AMD 64 athlona a tak pozatym to sie dowiezialem ze moj sasiad potrafi podkrecic procesor :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 LANDO a dlaczego masz pentiuma4 a nie AMD athlona ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...