Tiko35 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 witam, mam dziwny problem, odpielem swoj dysk(maxtor 80 gb) i wlozylem do innego kompa. Na moim dysku jest winxp a na tym do ktorego go wkladalem jest win98. Dysk podlaczylem najpierw jako master - zostaje on wykryty w biosie ale potem pojawia sie menu: uruchom windows w awaryjnym, normalnie, z obsluga sieci itp i co kolwiek bym nie dal to restartuje sie system - ni cholere nie moge zaladowac tego systemu. Aha zanim sie restartuje dysk zdazy jeszcze wydac z siebie jeden sygnal (jedno pipniecie) i restartuje sie:( nie moge przez to zaladowac windowsa, a gdy podlaczam dysk jako slave, (pierwszy master jest z win98) to pod slave widzi moj dysk...ktos wie o co chodzi? ps mam nadzieje ze nie zagmatwalem ale w skrocie to nie moge zaladowac windowsa xp bo mi pokazuje jeden sygnal i ponownie sie laduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Na moje oko to nie za bardzo mozna odpalic niekiedy zainstalowany system na innym kompie, niz na tym na ktorym byl zainstalowany, dlatego ci sie resetuje, bo glupieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiko35 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 i nie da sie z tym nic zrobic? siedze tu z informatykiem i tez za bardzo nie wie co jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Jak w awaryjnym nie bootuje to podejrzewam ze mu tylko reinstall cos da :) Mozna ryzykowac naprawa z plytki z winXP ale nie recze ze to potem odpali na pierwszym kompie. W najgorszym przypadku okarze sie ze to nic nie daje, i pozostaje najprostsza i najskuteczniejsza metoda - reinstallka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 być może da się go uruchomić z dyskietki startowej win 98 może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiek Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Wlasnie dlatego po wymianie podzespolow(cpu, mobo itd.) reinstaluje sie system, bo stary glupieje, a jezeli Twoj informatyk o tym nie wie, to... wspolczuje. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...