snoop1987 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Witam. Jestem posiadaczem karty grafiki GeForce fx5200 128mb ddr, 128bit 250/400. Oczywiście podkręciłem ją softwarowo (RivaTuner itp.), jednak chciałbym ustawić częstotliwości GPU i pamięci "na sztywno" w biosie karty. Próbowałem już to zrobić za pomocą programów X-bios editor (nvidia bios editor) i Nvidia Bios Modifier jednak po zmianie częstotliwości w tabelach, zapisaniu biosu a następnie po wgraniu biosu do karty (nvflash) częstotliwości nie zmieniają się, pomimo tego że programy nvidia bios editor i nv bios modifier po zczytaniu biosu z karty pokazują wartości zmienione (260/450) ale wszystkie programy testowe np. Everest pokazują normalne czestotliwości (250/400). Proszę o jakiś konkretny opis jak to zrobić (oczywiście czy da sie to wogóle wykonać) najlepiej krok po kroku. Z góry dziękuje za pomoc. PS Oczywiście przed napisaniem tego posta przeszukałem masę różnych forum w poszukiwaniu tej informacji lecz bezskutecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celestin Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja ma inny problem :? ja podńieść napięcie na płyce Abita NF7 (-s) 2.0 bo w biosie jest od 1,5v i mam ustawione już max 1,8v dla AGP a mam GeForce Fx 5200 może jakiś mod :wink: ? pisac. Edytowane 2 Sierpnia 2005 przez celestin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja ma inny problem :? ja podńieść napięcie na płyce Abita NF7 (-s) 2.0 bo w biosie jest od 1,5v i mam ustawione już max 1,8v dla AGP a mam GeForce Fx 5200 może jakiś mod :wink: ? pisac. 1577137[/snapback] :lol: :lol: A wiesz o tym ze podnoszenie vAGP nie zwiększa o/c?? jedynie vmody na karcie dają mozliwosc wieszkego o/c. A przy takim vagp to twojej grafice/płycie nie wróze długiego zycia... ahh, ci posiadacze FXów, zycie byłoby nudniejsze gdyby nie oni. Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 :lol: :lol: A wiesz o tym ze podnoszenie vAGP nie zwiększa o/c?? jedynie vmody na karcie dają mozliwosc wieszkego o/c. A przy takim vagp to twojej grafice/płycie nie wróze długiego zycia... ahh, ci posiadacze FXów, zycie byłoby nudniejsze gdyby nie oni. 1578122[/snapback] zanim zaczniesz lolowac radze wpierw poszukac...:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 @leborg wiec podnoszenie Vagp cos daje ? Ja nie ruszalem tej opcji bo nie byla mi potrzebna. Wyjasnij prosze jak to działa bo moze jeszcze cos zwojuje ze swoim 6600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celestin Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 @melonowy Chyba coś daje zmiana z 1,5v na 1,8v umńe,jak ustawiłem 1,8v to po podkreceniu mam przepustowośći 3136 a wcześniej dochodziło do 2912MB/sek. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...