Skocz do zawartości
zembol

Potrzebne Rozwiazanie Zagadki :)

Rekomendowane odpowiedzi

czysci wanne :lol:

1560580[/snapback]

Hahahaaaaa dobre uśmiałem się do łez :lol: :lol:

Ja bym stawiał na malowanie twarzy....kobitka codziennie sie maluje a mężczyznę malują jak wkładają do trumienki no ale to już chuba po życiu a nie w życiu :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahahaaaaa dobre uśmiałem się do łez  :lol:  :lol:

Ja bym stawiał na  malowanie twarzy....kobitka codziennie sie maluje a mężczyznę malują jak wkładają do trumienki no ale to już chuba po życiu a nie w życiu  :mur:

1560759[/snapback]

Niee może być malowanie, one to robią po myciu, a nie podczas mycia lub przed albo przy :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja znam odpowiedź na pierwszą zagadkę.  Brzmi ona: smarki lub jak ktoś woli to gluty :mrgreen:

1561635[/snapback]

buheheheh

moja starsza mówiła to samo [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiazanie mojej zagadki xD

X + 21 = Y

5 (X + 6) = Y + 6

5 (X + 6) = X + 21 + 6

5X + 30 = X + 27

5X - X = 27 - 30

4X = -3

X = -3/4

Dziecko ma dzisiaj -3/4 roku, co jest równe -9 miesięcy czyli matka jest w tym własnie momencie BZYKANA

Rozwiązanie:

OJCIEC JEST +/- NA MATCE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam dla Was zadanie. Chodzi w nim o to żeby za pomocą ciągłej lini przeciąć wszystkie krawędzie na poniższym rysunku. Każda z krawędzi może być tylko raz przecięta. Linia może zaczynać i kończyć się w dowolnym miejscu oby tylko była zachowana ciągłość.

Dołączona grafika

P.S. Ja nie znam rozwiązania (zmarnowałem na to kilka kartek formatu A4) chociaż rozwiązanie ponoć istnieje.

Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgodnie z teoria grafow graf jest eulerowski wtedy gdy wszystkie wierzcholki maja stopien parzysty, a semi-eulerowski, gdy dokladni 2 wierzcholki maja stopien nieparzysty. Widze tutaj 8 nieparzystych, wiec nie da sie tego dokonac bez odrywania olowka od kartki papieru.

tak mi sie przynajmniej wydaje :)

---edit---

zle zrozumialem zadanie. Myslalem, ze chodzi o namalowanie tej "cegielki" bez odrywania olowka :)

Edytowane przez MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi