dario85 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Mam komputer który jest podłączony do sieci (ip 192.168.1.1) i jest zarazem routerem udostępniającym połączenie dla innych komputerów w sieci. Zainstalowałem na nim Apache 2 + PHP 4.3 + MySQL 4.1 i mam problem. O ile sam serwer wraz z parserem PHP chodzą prawidłowo, nie mogę połączyć się z bazą danych. Problem tkwi w firewallu (Outpost Firewall 2.7 PRO). Oczywiście wszystkie programy obsługi bazy danych mają pełen dostęp ale i tak nie działa (dopiero po przejściu na disabled mode zaczyna działać ale wolno). Gdy korzystam z bazy danych w trybie tekstowym wszystko działa dobrze. Co robić. Edytowane 18 Lipca 2005 przez dario85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Odblokuj port 3306? Prawdopodobnie w tym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario85 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 A jak bo przeglądnąłem cały program i nie ma tam opcji odblokowania portu ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 W outposcie z tego co pamiętam gdzieś było. Poguglaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...