tburdzy Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 cze, mam takie pytanie czy mozna pracowac przy kompie z namagnesowanymi srubokretami, zawsze staram sie nie dotykac podzesplow no ale wiadomo zdaza sie. nigdy na to nie zwracalem uwagi ale ostatnio moj tata jak zobaczyl ze pracuje z namagnesowaymi srubokretami to taki opier mi spuscil ze mi sie odechcialo naprawy kompa, wiec nie wiem, czy to takie wazne ze trzeba miec nie namagnesowany srubokret? dziex z gory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 nigdy mi sie nie zdazyło zeby sie cos spierdziliło, ale moze.............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Jakoę nie widzę przeciwskazań. Spytaj się taty o co mu biega. Bo jeśłi o indukcję to chyba spał na fizyce, żeby wyindukowac prąd to pole musi sie zmieniać. Musiałbyś się nieźle namachać tym śrubokrętem żeby wyindukowac jakiś niebezpieczny ładunek. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Spytaj się taty o co mu biega. 1553975[/snapback] Istotnie. Najpierw go spytaj o co mu chodzi, żebyśmy wiedzieli co obalić :wink: Nic sie nie dzieje jak pracujesz namagnesowanym śrubokrętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Musiały by być na prawdę mocno namagnesowane, zeby cos sie spiepszyło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Według mnie śrubokręt jest za słaby żeby coś uszkodzić, zresztą ja taki nieraz machałem w kompie i nic się nie stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 jak masz mocny magnes to nawet dysk potrafi zastrajkowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 to że odpowiednio mocny magnes nie zbliżać do dysku (albo na odwrót) to wiem (z teori, choć możę zaczne się pastwić na zwalonym WD :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 dyski powinny byc w miare dobrze ekranowane wiec zabawa magnesem raczej odpada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 na 100% nic sie nie stanie. Ja dzisiaj używałem namagnesowanego śrubokręta, i dotykąłem prawie całej elektroniki i komputer działa, tylko nie wiem czemu teraz jak włączam komputer to pisze detonacja za : 24 : 00 H ! Ale mniejsza z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 No ja miałem kiedyś śróbokręt.. zapodział mi się i leżał gdzieś na szafie przez... 2 lata z przyczenionym do siebie zestawem magnesów... no i nieźle przyciągał wszystko :D Później przypadkiem położyłem na dysku.. leżał trochę też :D Ale dysk działa nadal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...