.Kuba Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Witam, Prosze nie pisać mi uwag bo zoltodziob jestem :P Mam takie pytanku. 1. Czy da to coś jak sie polączy 2 pompki ze sobą? 2. Jak i czym połączyć 2 pompki? Jeśli na 1 pytanie odp bedzie negatywna nie ma sensu odpowiadać na 2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Polaczenie ze soba pomp nie wiem czy da jakis efekt ale jakby jest wstawic miedzy kompnenty WC np. pompka -> cpu -> gpu -> nb -> pompa -> chlodnica -> rez i dalej w kolko to mozliwe ze poprawi to obiego wody. Czym polaczyc? wezem of course! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Polaczenie ze soba pomp nie wiem czy da jakis efekt ale jakby jest wstawic miedzy kompnenty WC np. pompka -> cpu -> gpu -> nb -> pompa -> chlodnica -> rez i dalej w kolko to mozliwe ze poprawi to obiego wody. Czym polaczyc? wezem of course! 1553949[/snapback] no dobry pomysł, tylko u mnie jest taka sytuacja, mam pompke zatapialną, a niewiem czy moge normalną pompkę podłączyć? a wolałbym drugą zatapialną :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 ja mysle ze to raczej nic nie da, chociaz... jesli jedna bedzie drugiej dawac wode pod nos to...ta druga moze sie spalic ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejseba Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Witam da rade ja mam tak, pompa1 (eheim1048) --> CPU--> MB --> GPU ---> chlodnica1 (BI) --> pompa2 (eheim 1048) --> chlodnica 2 -->zbiornik ---> pompa1 dziala super wbudowalem to w obudowe do kompa mini tower, temp cpu (p4 3ghz @ 3.3 stres 41 Pozdrawiam Seba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 A ja nie za bardzo rozumiem jaki jest sens tego laczenia pompek!! Wiekszy przeplyw nie rowna sie lepsza wydajnosc WC, a po drugie dwie pompki rowna sie glosniejszy uklad! Wiec gdzie sens gdzie logika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 A ja nie za bardzo rozumiem jaki jest sens tego laczenia pompek!! Wiekszy przeplyw nie rowna sie lepsza wydajnosc WC, a po drugie dwie pompki rowna sie glosniejszy uklad! Wiec gdzie sens gdzie logika? 1554050[/snapback] jest sens, żeby pompka sie nie zpinkoliła, a ja mam blok na chipset i procek a jak bym chciał jeszcze zasilacz + dodatkowa chłodnica to niewiem czy to wytrzyma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejseba Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Ja mialem sens taki, mialem poczatkowo 1 pompe eheim i 1 BI i 2 bloki, no i postanowilem dokupic 1 blok na mb i jeszcze jedna BI, no i moja pompa by zakrecila sie na smierc, no to mialem wybor kupic lepsza czytaj drozsza pompe i wystawic na licytacje stara, lub dokupic taka sama tansza, wniosek, co dwie pompy to nie jedna i jescze cos jak jedna wylaczylem to druga nadal pompowala choc duzo wolniej, wniosek bezpieczniej, a jesli chodzi o cisze to nie slysze tego zestawu choc stoii kolo kompa przy monitorze naprzeciw mnie wiec to bojda, tam sa 2 wentyle 120mm na 1000 rpm. Pozdrawiam seba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 na logike mozna wyróżnić 2 sposoby podłącznia: 1. równolegle: wzrasta flowrate 9wyższy niz pompek) 2. szeregowo - flowrate pozostaje stały (nie wiekszy od danych pompek) ale nie spada tak drastycznie zalety: co dwie pompki to nie jedna, mozliwa wieksza wydajność przy małych pompach i wieksza niezawodność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...