Vegan Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Gdzie można dostać w wawie tanio nagrzewnice od lublina :-) ?? Interesuje mnie cena 80 zł ... Byłem w hurtowni ale cena mnie zbiła z tropu 120 zł Na szrocie ( strażacka ) 60 zł za połamańca ... :-( A na forum czytałem że można kupic za 80 i mniej :-) ale gdzie :-) Potrzebuje 2-3szt ... bo mam dwa Athlony 1800 ...:-) Bloki wodne już (od mate)mam pompka będzie prawdopodobnie Eheim 1250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 A moze tak zamowisz miedziana nagrzewnice z DangerDenu (1986 Chevrolet Chevette), jesli bys wzial 3, to pewnie koszt 1 wynioslby kolo 100PLN... W lublinie jest zdaje sie AL, a to jest miedziane... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Ta ... każdy kupił ... ale nie wie gdzie ... wostała sobota i giełda ... raczej narazie decyduje cena ... :-( Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Wydaje mi sie ze 1 taka nagrzewnica spokojnie starczy 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moody Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Na pewno można ją dostać w firmie Idryjan przy Płowieckiej w Wawrze. Ja tam kupowałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Widzialem napewno w szrocie na ulicy Kolejowej na tylach dworca Zachodniego. Cena 100zl :/ a Ty Moody po ile kupowales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Wydaje mi sie ze 1 taka nagrzewnica spokojnie starczy 8O chm ... bardzo zależy mi na tym by całość działała z jak najmniejszą liczbą wiatraków ... ;-) ... jak dam jedną to napewno będe musiał dać wiatrak ... przy 2 może ... a przy 3 ... napewno sie obędzie bez ... bardzo mi w sumie zależy na tym by wszystko zmieściło sie w środku kompa (big)... co też w sumie ogranicza liczbe nagrzewnic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Widzialem napewno w szrocie na ulicy Kolejowej na tylach dworca Zachodniego. Cena 100zl :/ a Ty Moody po ile kupowales? ze szrotu za 100 ?? zł bez przesady ... byłem na strażackiej można kupić za 60 .. ale stan nie jest najleprzy ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 to uczyn bude hermetyczna i niech wentylki wciagaja powietrze np. do budy i potem jedyne ujscie jest przez nagrzewnice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 to uczyn bude hermetyczna i niech wentylki wciagaja powietrze np. do budy i potem jedyne ujscie jest przez nagrzewnice bez przesady :-) licze sie z tym że jak całość włoże do środka powycinam otwory ... to wydajność spodnie ... nadodatek komp jest pod biurkiem ... gdzie nie ma przepływu powietrza :-( samo włączenie kompa zastępuje mi grzejnik w pokoju :-) Być może hehe na 90% będą jeszcze dwa ogniwa 120w peltiera ...co razem wywoła pewnie niezly efekt cieplarniany:-) ( raczej w celach edukacyjnych :-)i do testowania sprzętu normalnie będzie bez ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moody Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Tam gdzie ja kupowałem, biorą za nową 76 złotych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Wydaje mi sie ze 1 taka nagrzewnica spokojnie starczy 8O chm ... bardzo zależy mi na tym by całość działała z jak najmniejszą liczbą wiatraków ... ;-) ... jak dam jedną to napewno będe musiał dać wiatrak ... przy 2 może ... a przy 3 ... napewno sie obędzie bez ... bardzo mi w sumie zależy na tym by wszystko zmieściło sie w środku kompa (big)... co też w sumie ogranicza liczbe nagrzewnic To zalezy jak chcesz przestrzen zagospodarowac, ja np. zamierzam wszystkie 4 wcisnac do srodka i wiem, ze sie uda! Nie sadze, zeby nawet z 3 udalo ci sie miec stosunkowo niskie temp bez przeplywu powietrza. Ale wystarcza powiedzmy 2, z jednym 80mm wiatraczkiem@7V na kazdej i bedzie ok. jak nie zalezy ci na temp, to 3 powinny dac sobie rade, ale lepiej mniej z wiatrakami... Jak cos, to cena jednej spadla jak na dzien dzisiejszy do $30, jesli bedziesz chcial zamowic, cos jeszcze powinno dac sie wydebic. Najwazniejsze, to ze sa one nowe i od razu z koncowkami, co zmniejsza wklad finansowy i fizyczny... za wydajnosc recze, zreszta wejdz sobie na forum overclockers.com i sam sie przekonaj, 90% ludzi tam ich wlasnie uzywa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Tam gdzie ja kupowałem, biorą za nową 76 złotych. Czy na pewno masz na mysli nagrzewnice od Chevroleta Chevette rocznik '86 (i roczniki wczesniejsze)??? Rozumiem, ze ja masz, jakie sa jej wymiary i czy wyglada wlasnie tak, jak na zdjeciu z Ddenu? Cos mi sie wierzyc nie chce, zeby nagrzewnica od chevroleta z 86 roku byla w sklepie w polsce :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Wydaje mi sie ze 1 taka nagrzewnica spokojnie starczy 8O Jak cos, to cena jednej spadla jak na dzien dzisiejszy do $30, jesli bedziesz chcial zamowic, cos jeszcze powinno dac sie wydebic. Najwazniejsze, to ze sa one nowe i od razu z koncowkami, co zmniejsza wklad finansowy i fizyczny... za wydajnosc recze, zreszta wejdz sobie na forum overclockers.com i sam sie przekonaj, 90% ludzi tam ich wlasnie uzywa... hm ... czesto czytam te fotum :-) i wiem ze zbieracie zamowienia do do wsplnego zamównia ... 1 koszt wysylki ... zastanowie sie ... narazie twoja oferta ma taki plus ze całość będzie miedziana i nie będzie korodować ... :-) Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Tam gdzie ja kupowałem, biorą za nową 76 złotych. Czy na pewno masz na mysli nagrzewnice od Chevroleta Chevette rocznik '86 (i roczniki wczesniejsze)??? Rozumiem, ze ja masz, jakie sa jej wymiary i czy wyglada wlasnie tak, jak na zdjeciu z Ddenu? Cos mi sie wierzyc nie chce, zeby nagrzewnica od chevroleta z 86 roku byla w sklepie w polsce :/ no w tym jest problem ze trzeba ją ... sprowadzić :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Wydaje mi sie ze 1 taka nagrzewnica spokojnie starczy 8O Jak cos, to cena jednej spadla jak na dzien dzisiejszy do $30, jesli bedziesz chcial zamowic, cos jeszcze powinno dac sie wydebic. Najwazniejsze, to ze sa one nowe i od razu z koncowkami, co zmniejsza wklad finansowy i fizyczny... za wydajnosc recze, zreszta wejdz sobie na forum overclockers.com i sam sie przekonaj, 90% ludzi tam ich wlasnie uzywa... hm ... czesto czytam te fotum :-) i wiem ze zbieracie zamowienia do do wsplnego zamównia ... 1 koszt wysylki ... zastanowie sie ... narazie twoja oferta ma taki plus ze całość będzie miedziana i nie będzie korodować ... :-) Michał :) sorry stary, wiem, przesadzam, wybacz. Staram sie, zeby to wynioslo jak najmniej, bo juz mam 3 nagrzewniczki od VW, aluminiowe. Ale zamowilem sobie blok z anglii, kosztowal mnie kupe kasy i bardzo nie chce, zeby wydatek 400PLN pokryl sie zielona korozja jak ten, ktory mialem od poczatku (chodzil niespelna pol roku i juz zieloniutki w srodku). Dlatego tym razem zrobie to porzadnie, CU only :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Tam gdzie ja kupowałem, biorą za nową 76 złotych. Czy na pewno masz na mysli nagrzewnice od Chevroleta Chevette rocznik '86 (i roczniki wczesniejsze)??? Rozumiem, ze ja masz, jakie sa jej wymiary i czy wyglada wlasnie tak, jak na zdjeciu z Ddenu? Cos mi sie wierzyc nie chce, zeby nagrzewnica od chevroleta z 86 roku byla w sklepie w polsce :/ no w tym jest problem ze trzeba ją ... sprowadzić :-) :D :D :D Masz moze do nich numer telefonu? Jesli nie, nie masz moze interesu w tamtej okolicy :) Trzebaby sie dowiedziec co, jak i za ile i czy wogole to jest mozliwe... EDIT:ok, znalazlem: INDRYJAN 04-501 Warszawa, ul. Płowiecka 91 woj. mazowieckie tel. (022) 815-49-63 fax. (022) 815-49-63 jutro tam przekrece Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Czy nagrzewnica od lublina posiada miedziane rurki , czy jest cała z alu ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jeśli ktoś zamawia te nagrzewnice od chevroleta z 86 to dajcie znać :] Jeśli cena wyjdzie ok 100zł/sztuke to chętnie sie dołącze . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moody Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Tam gdzie ja kupowałem, biorą za nową 76 złotych. Czy na pewno masz na mysli nagrzewnice od Chevroleta Chevette rocznik '86 (i roczniki wczesniejsze)??? Rozumiem, ze ja masz, jakie sa jej wymiary i czy wyglada wlasnie tak, jak na zdjeciu z Ddenu? Cos mi sie wierzyc nie chce, zeby nagrzewnica od chevroleta z 86 roku byla w sklepie w polsce :/ A mi się zdawało, że to jest topic o nagrzewnicy do Lublina :) Wyżej pisałem, gdzie kupić nagrzewnicę do Lublina, więc i teraz cena odnosi się do niej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jeśli ktoś zamawia te nagrzewnice od chevroleta z 86 to dajcie znać :] Jeśli cena wyjdzie ok 100zł/sztuke to chętnie sie dołącze . Ja sam zamowie na 90% 4 sztuki (tylko musze dociulac jeszcze troche kasy). Przy zamowieniu na 4 sztuki wlasnie, cena za 1 wynosi $30 = 120PLN. Spytam sie Dana od ilu sztuk jaki upust. Ile bys sztuk ew. chcial? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Czy nagrzewnica od lublina posiada miedziane rurki , czy jest cała z alu ??? Może ktos zna odpowiedz ?...... ;/ Nie wiem , czy jestem slepy , ale nie skojazylem tej nagrzewnicy z GangerDenu - czy ktos moze podac jej wymiary ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Jeśli ktoś zamawia te nagrzewnice od chevroleta z 86 to dajcie znać :] Jeśli cena wyjdzie ok 100zł/sztuke to chętnie sie dołącze . Ja sam zamowie na 90% 4 sztuki (tylko musze dociulac jeszcze troche kasy). Przy zamowieniu na 4 sztuki wlasnie, cena za 1 wynosi $30 = 120PLN. Spytam sie Dana od ilu sztuk jaki upust. Ile bys sztuk ew. chcial? Troche sie rozpedzilem - zalezy jakie ma wymiary .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 '86 Chevrolet Chevette Heater Core Wymiary powierzchni chlodzacej to 6.125x6.125", czyli 153,125mm x 153,125mm. Wymiary calkowite to 6.125x7,375" czyli 153,125mm x 184,375mm. Grubosc jej natomiast to 2", czyli 50mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Jeśli ktoś zamawia te nagrzewnice od chevroleta z 86 to dajcie znać :] Jeśli cena wyjdzie ok 100zł/sztuke to chętnie sie dołącze . Ja sam zamowie na 90% 4 sztuki (tylko musze dociulac jeszcze troche kasy). Przy zamowieniu na 4 sztuki wlasnie, cena za 1 wynosi $30 = 120PLN. Spytam sie Dana od ilu sztuk jaki upust. Ile bys sztuk ew. chcial? Troche sie rozpedzilem - zalezy jakie ma wymiary .. hoho, widze ze kolega z gdyni :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DetoX Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 '86 Chevrolet Chevette Heater Core Wymiary powierzchni chlodzacej to 6.125x6.125", czyli 153,125mm x 153,125mm. Wymiary calkowite to 6.125x7,375" czyli 153,125mm x 184,375mm. Grubosc jej natomiast to 2", czyli 50mm. Hymm dzieki , ale... odpada :? Składam swoj pierwszy zestaw ; mysle o jakiejs DUZEJ nagrzewnicy na ktorej mozna zmiescic 2 wiatraki 120x120.Nie chce miedzianych blokow mieszac z aluminiowymi rurkami w chlodnicy.-Czy magrzewnica od lublina jest cała z ALU ? -czy ma miedziane rurki ....ehh.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 '86 Chevrolet Chevette Heater Core Wymiary powierzchni chlodzacej to 6.125x6.125", czyli 153,125mm x 153,125mm. Wymiary calkowite to 6.125x7,375" czyli 153,125mm x 184,375mm. Grubosc jej natomiast to 2", czyli 50mm. Hymm dzieki , ale... odpada :? Składam swoj pierwszy zestaw ; mysle o jakiejs DUZEJ nagrzewnicy na ktorej mozna zmiescic 2 wiatraki 120x120.Nie chce miedzianych blokow mieszac z aluminiowymi rurkami w chlodnicy.-Czy magrzewnica od lublina jest cała z ALU ? -czy ma miedziane rurki ....ehh.. Nie wiem jak z ta od lublina, ale teraz wiekszosc nagrzewnic w europie robi sie calkowicie z alu, zadzwon/podejdz do jakiegos sklepu z czesciami od aut i sie spytaj. I masz racje, NIE CHCESZ miec w ukladzie 2 roznych metali, szkoda, ze ja tez nie chcialem, kiedy mialem pierwsze wc. W poszukiwaniu miedzianej nagrzewnicy nie masz co sie wybierac na wiczlino, bylem ostatnio szukac pod tym katem, maja same 100% aluminiowe :( Widzialem natomiast w sklepie na morskiej full miedziana, wymiary obszaru chlodzacego cos 200x150, ale kosztowala 200PLN :oops: Jesli zas idzie o tamta miedziana (Chevette), to i tak najwydajniej pracuje ona w konfiguracji z 2 wentylatorami, po jednym z kazdej strony. Co takiego chcesz chlodzic? Mi ciezko bylo uwierzyc, ale nagrzewniczka o tak malych rozmiarach byla w stanie odprowadzic cieplo z proca, nb i gpu, nawet przy jednym tylko wiatraczku. Odnosnie jeszcze tej miedzianej, dostalem reply od Dana z DangerDenu, zeby cena za sztuka wyniosla $25 (100PLN) musielibysmy zamowic przynajmniej 10sztuk. Czyli trzebaby znalecz jeszcze chetnych na 6 sztuk :) Cholera, $25 za sztuke, ludzie, nie ma chetnych ??? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Witchhunter - a do kiedy zbierasz chętnych? Rozumiem, że do końca listopada ?? Ja byłbym chętny, ale... o miesiąc poźniej więc niestety odpada. A, ze tak pewnie będzie, że raczej nie bede miał kasy, żeby sam zamówić więc pewnie bede musiał jechać na lublinie. Szkoda, bo bardzo mi się ta od Chevy'ego podoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 No coz, zamiawiam razem z matem mam nadzieje, wiec termin do konca listopada. Powiem ci jak moze wygladac. Jesli dajmy na to byloby chetnych lacznie na 9 nagrzewnic, to moge wziac jeszcze jedna (czyli razem 5), ale pod warunkiem, ze bys ja potem ode mnie odkupil :) Takie rozwiazanie rowniez wchodzi w gre, ale takze tylko wtedy, jesli jedna bedzie kosztowala $25, na 5 za $30 nie mam kasy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Witchhunter - sprawa jest taka, że jak pewnie się domyslasz wszystko rozchodzi sie o kaske... Święta to dla mnie przypływ gotówki więc sam rozumiesz. Jakbys miał możliwość kupienia jednej nagrzewnicy dla mnie to byłbym bardzo wdzięczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...