bikej Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Witam, poradzcie, ktorego lapczopa wybrac! Mam do wyboru po okazyjnej cenie: Toshiba Tecra 9000 (bez "t") IBM T21/22 Dell C600/610 W sumie wszystkie sa podobne. Toshiba jest sposrod nich najladnijesza i najdrozsza. Najbardziej mi zalezy na opini uzytkownikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Osobiście mam Della C600 , i jestem zadowolony (750 Mhz) , wentylator podczas normalnej pracy w systemie (Opera, winamp) włącza się naprawde bardzo rzadko,obraz na matrycy jest całkiem niezły (kontrast,nasycenie). Sterowniki do karty graficznej (ati) są rozbudowane (przypominają catalysty) , Bios jest całkiem niezły (nie taki jak na moim 8rda w stacjonarnym, ale daje wystarczającą możliwość wstępnej konfiguracji komputera). Komputer jak przystało na DELL`a chodzi stabilnie jak skała-nawet w najgorętsze dni. Wcześniej posiadałem IBM`a 560E (P150MMX) który mimo swojego wieku (rok prod. 1996) radził sobie znakomicie z win98 - mimo swoich lat działał idealnie. Co do toshiby to niemam własnego zdania, ponieważ nie miałem z tą firmą styczności (jedynie napędy DVD które są/były całkiem niezłe). To tyle, ogólnie polecam IBM`a i DELLA. Co mnie zaskoczyło na stronie della po wpisaniu numeru Service Tag (nalepka na laptopie, bądź BIOS) pokazuje date wysłania urządzenia do klienta, zgłoszone usterki itd. Pozatym oczywiście sterowniki, wiele programów do obsługi oraz wykonanie samego urządzenia przekonują mnie o jakości laptopów tej marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...