aeMaeTH Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 WiTaM! Czy jest jakis sposob na obnizenie napiecia na procesorze? Mam mobilnego Bartka i strasznie sie grzeje na 1.57V, ktore serwuje mu moja plyta:( Najlepszym rozwiazaniem bylby chyba modding biosu, ale nie znalazlem zadnego programu, ktory by DZIALAL ;/ Ma ktos moze jakis pomysl?? Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Standardowe napiecie dla bartka to 1.65 Bios moiej mobo pozwala obnizyc do 1.45, a dzieki programowi 8rdavcore udało mi sie zjechac do 1.1V i wyłonczyc wiatrak na procku :) i temp to 50*. Jezeli twoje mobo jest na nForce terz uzyj tego programu, jesli nie to pobaw sie oprogramowaniem MSI nazywa sie vbodajze Cell Edytowane 19 Lipca 2005 przez pci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Mobilny standardowo ma 1.45V Epox niestety nie jest kompatybilny z MSI ;p Co do "Cell'a" to nie ma takiej funkcji zeby VCore miec mniejsze niz BIOS puszcza.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 VCore dla innych: http://www.hasw.net/8rdavcore/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...