Skocz do zawartości
smart

zestaw głośników 4.1

Rekomendowane odpowiedzi

CREATIVE LABS Inspire 4.1 4400 BOX

gwarancja 24 miesiace

217.21 zł netto 265.00 zł z Vat

CREATIVE LABS Inspire 4.1 4400 OEM

gwarancja 12 miesiecy

212.29 zł netto 259.00 zł z Vat

CREATIVE LABS Inspire 5.1 5100 BOX

gwarancja 24 miesiace

302.45 zł netto 369.00 zł z Vat

Nie wiem, który wybrać. Słyszałem, że do pewnych modeli w zestawie jest karta dźwiękowa. Wiecie w których???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Takiego w MM" producent nazywa Creative Audigy Surround 5.1 - 10-kilowa paczka z bardzo starannie zapakowana zawartoscia - Audigy w wersji box (oprogramownie, gra, kable) i Inspire 5300. Mam toto i jestem baaaardzo zadowolony :). Nawet na dziadku AWE64 gra b.dobrze (choc dziala jak Inspire 2.1). I nie 700 zl tylko 550 tylko nie w MM - trzeba miec te dojscia :twisted:.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 200zł to dopiero mozna zlozyc pozadny wzmacniacz z zasilaczem do woofera nie mniej za ta cene to nic innego lepszego raczejnie dostanieszale nei radze tego porownywac z prywatnymi konstrukcjami domowej roboty bo sie okaze ze kasa poszla a moglo byc lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 200zł to dopiero mozna zlozyc pozadny wzmacniacz z zasilaczem do woofera nie mniej (...)

Właśnie mniej więcej tyle kosztował mnie mój sobwoofer (tuba 50 litrów bass reflex i tani głośnik 30cm z wolumenu) razem ze wzmacniaczem 100W w sinusie (na tranzystorach, stopień mocy na 2N3055), filtrem dolnoprzepustowym aktywnym i zasilaczem (trafo 150VA). Nie jest to sprzęt najwyższej klasy, ale świetenie współpracuje z moim amplitunerem i gra nieporównanie lepiej niż jakiekolwiek Cerativy. Kiedyś może zmienię głośnik w subwooferze na jakiegoś Magnata i ponownie zestroję obudowę, ale też końcówka mocy do takiego głośnika przydałaby się trochę większej mocy...

Jeśli ktoś ma żyłkę majsterkowicza-elektroakustyka, to bez problemu zbuduje sobie także dodatkowe 4 lub 5 kolumienek-satelitek oraz wielokanałowy wzmacniacz do nich, i w ten sposób niewielkim kosztem uzyska naprawdę wspaniałe efekty :) Ja pomimo zdrowych chęci nie miałem na to czasu, dlatego wybrałem gotowy amplituner i fabryczne kolumienki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak nawiasem to wlasnie jestem w fazie budowania suba ale konkretnego nie najlepszego ale glosnik 21cm tesla 60W w obudowie zamknietej (na bas reflex za duzy impuls wychodzil) 70L +pozadne wytlumienie zasilacz na troidzie 200W koncowka mocy bedzie TDA7294 mysle ze to mi dobrze zagra pozniej zrobie sobie wzmacniacz dual mono (wtajemniczeniu koomaja) i jakies monitorki i bedzie gocior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzybu, ten TDA7294 jest cienki, lepiej zainteresuj się jakimiś hybrydkami serii STK - w jednej (sporej) kości masz końcówkę 200W w sinusie, a nawet i więcej... Zobacz jaki mały jest ten TDA7294 (mała powierzchnia wkładki radiatorowej), za wiele ciepła to on nie będzie w stanie oddawać i szybko się przegrzeje, chyba że zrobisz jakiegoś boosta na dodatkowych tranzystorach mocy, ale wtedy prościej i taniej już wyjdzie na STK. Kumpel kiedyś bawił się też z końcówkami TDA1514 pracującymi w mostku (ponad 120W na 8omach), ale jakieś straszne padaki były te TDA - wybuchały :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Takiego w MM" producent nazywa Creative Audigy Surround 5.1 - 10-kilowa paczka z bardzo starannie zapakowana zawartoscia - Audigy w wersji box (oprogramownie, gra, kable) i Inspire 5300. Mam toto i jestem baaaardzo zadowolony :). Nawet na dziadku AWE64 gra b.dobrze (choc dziala jak Inspire 2.1). I nie 700 zl tylko 550 tylko nie w MM - trzeba miec te dojscia :twisted:.

Pozdr...

To powiedz gdzie mogę kupić ten zestaw za 550zł i jak on się dokładnie nazywa. Sama Audigi to ok.350 + głośniki 350 to 700zł, a jak mogę mieć za 550 to chętnie to kupię. dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...