Skocz do zawartości
shakereq

Win Xp Pro / Problem - Wiersz Polecenia

Rekomendowane odpowiedzi

mój problem polega na tym, że po otworzeniu wiersza poleceń, zamyka się on po 2 sec, tak samo gdy wpiszę w uruchom "cmd", w trybie awaryjnym zamyka się po +/- 15 sec, po restarcie komputera tak samo. proszę o pomoc.

edit: sprawdziłem dyski skanerem on line mks'u i nortonem 2003 + uaktualnienia.

Edytowane przez shakereq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w logach systemowych wyswietla sie jakis blad zwiazny z cmd?

1555107[/snapback]

gdzie znajdę logi systemu? (tak, wiem laik ze mnie)

edit: jeśli chodzi o któryś z plików w C:\WINDOWS\system32\wbem\Logs to w żadnym z nich nie ma wpisu o błędzie (szukałem w ten sposób, że odpaliłem wiersz polecenia, zamknął się jak zwykle i próbowałem znaleźć wpis z godziną o której odpaliłem wiersz ostatnio).

Edytowane przez shakereq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem ten sam objaw tylko że ja poryłem rejestry nie chciał się uruchomić ani cmd ,ani żadne inne polecenie zrobiłem formata to tylko godzinka  :D  :D  :D  pozdrawiam

1555338[/snapback]

Format jak by nie było jest najprostszym i czasami najszybszym sposobem na wszystkie problemy związane z działaniem Windowsa.

Nie jest to rozwiązanie problemu, a jego obejście, gdyż nadal nie znamy jego przyczyny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi