Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz to napisać temu co nie stosuje diety wysokobiałkowej. W moim przypadku wiem co dla mnie dobre i co ma uzupełniać.

Taka mała ciekawostka - tauryna regeneruje wątrobe  :wink:  oczywiście jest to prawda ale napisalem dla smiechu aby odeprzeć twoja teze o niszczeniu organizmu  :wink:

1694147[/snapback]

a gdzie Piratez napisałe ze to niszczy organizm :blink: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko bialko w jedzeniu jest slabo przyswajalne w przeciwienstwie do weglowodanow:)

1694532[/snapback]

Stary weź nie mądrzyj, bo wszystko zależy jak dieta, a to ze akurat znasz same taki, co mają w składzie białko sojowe i trudno przyswajalne które jest szybnko spalane to już nie moja wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrócę jeszcze do zakwasów bo nie było mnie a kilkadziesiąt postów przybyło.

Tak jak już wspomniano i z własnych doświadczeń mogę to potwierdzić:

na zakwasy najlepsze ćwiczenia fizyczne 8-).

I nie mówię tu tylko-i-wyłącznie o ćwiczeniach tych mięśni które bolą. Nie wiem jak by wyizolować ćwiczoną muskułę to i tak inne będą pracowały (np wskutek naprężania się)- w tym i te bolące.

BTW (bo ktoś pytał)- zdjęcie w profilu to realfoto ofkoz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz zakwasy lap, klaty to cwicz nogi czy grzbiet. Obolale tez beda pracowaly ale w mniejszej ilosci.

A co do odzywek i sterydow to zadam jedno pytanie. Tylko odpowiadajcie szczerze.

Kto z Was kontaktowal sie w tej sprawie z jakims lekarzem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest taka ze na temat odzywek wiekszosc polskich lekarzy nie ma zielonego pojecia i wszystko co jest zwiazane z tym sportem to sterydy i anaboliki, ich nie przegadasz bo od xx lat wmawiaja ludzia ktorzy przychodza do nich z kaszlem to co im aktualny producent lekow karze...

jak sie tak boisz to idz do lekarza z prawdziwego zdarzenia najlepiej sportowego z typowo sportowej silowni i spytaj go o bialko, kreatyne, tauryne, wegle, tribulusy itp. ja odpowiedz na to pytanie znam a ty jakos sie przekonac nie mozesz :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary weź nie mądrzyj, bo wszystko zależy jak dieta, a to ze akurat znasz same taki, co mają w składzie białko sojowe i trudno przyswajalne które jest szybnko spalane to już nie moja wina.

1694634[/snapback]

wiesze

troche lat cwicze i na ten temat troche sie czytalo i badalo na wlasnym ciele

nie wiem jaka jest twoja wiedza i jaki masz staz treningowy ale w wiekszosci przypadkow gainery zatluszczaja (spowodowane jest to polska kuchnia z ktorej rzadko kiedy da sie odmowic:>)

najlepiej przyswaja sie bialko z gotowanego jajka a jest to pikus w porownaniu z bialkiem serwatkowym wiec polecam kupno dobrego bialka zamiast gainera ktory zawiera maxymalnie 25% bialka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polecam Ostrowie :> 32zl/kg biore od piatku i rewelka w tej cenie moim zdaniem, troche smak niedobry ale ja juz go nie czuje. W skladzie jest jednym z lepszych bialek do 100zl/kg jak niewierzycie to www.sfd.pl tam jst topic w ktorym porownuje ktors ostrowie do innych bialek i wypada pro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz zakwasy lap, klaty to cwicz nogi czy grzbiet. Obolale tez beda pracowaly ale w mniejszej ilosci.

A co do odzywek i sterydow to zadam jedno pytanie. Tylko odpowiadajcie szczerze.

Kto z Was kontaktowal sie w tej sprawie z jakims lekarzem??

1694770[/snapback]

Częściowo się z Tobą zgadzam, ale przy zakwasach bicepsu nie polecam ćwiczyć pleców, w szczególności wszelkiego rodzaju wiosłowań, bo z treningu wyjdzie kicha.

Odnosnie drugiej części wypowiedzi - mam kuzyna lekarza, który jeszcze będąc na studiach prowadził testy w laboratorium dot. składu chemicznego różnych odżywek.

Wynik był taki, że prawie wszystkie, które wyprodukowano w USA zawierały w sobie środki określane popularnie mianem koksu, o czym nie raczono poinformować na opakowaniu, a gwarantowano za to duży wzrost masy i siły. Dlatego zamiast garnierów, polecam sięgnąć po wszelkiego rodzaju białko zwierzęce - tylko ono jest naprawdę wartościowe, a produkty sojowe i innego rodzaju białko roślinne traktowac jako dodatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie sie tak zastanawiam. Bo odzywek w siebie laduje duzo ludzi.

Tylko najlepsze sa pozniej skutki.

Ok. Miesnie rosna itd ale....

- zbyt szybki przyrost masy - pozniej placze ze sie ma rozstepy

- wieczna zgaga - zbieranie sie kamienia sodowego w zoladku

- bule watroby - biedna nie jest w stanie wyrobic

- bule zoladka - calkowite rozlegulowanie jego pracy spowodowane nadmiernym przeciazeniem

Odzywki sa fajne ale nie dla wszystkich. To co Was rozni od tych wielkich silaczy to brak wlasnych lekarzy i dietetykow.

Wiec podniecanie sie czyimis planami pracy i odzywiania jest imho bez sensu. Bo szprychowanie sie jakims towarem nie wiedzac jakie moze miec skutki na naszym organizmie to najwiekszy debilizm. Robicie to dla ladnej sylwetki czy dla masy??

Poczytajcie czasami sklad takiej odzywki. A pozniej ja przetestujcie chemicznie.

Wyjdzie na oko ze dwa razy tyle srodkow, ktore nie zawsze sa mile widziane w naszym organizmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jonathan z całym szacunkiem ale piszesz o odzywkach jak by to była co najmniej jakaś meta... to co napisałeś jest dla mnie dziwne :|

idąc Twoim tokiem myslowym wszytko jest szkodliwe... alkohol szkodzi na wątrobę nie pic a pijemy... hamburgery i ine badziewia to zbędne tłuszcze odkładające się w naszym organizmie - nie jeść a jemy... frytki powodują raka chipsy też, pijąc zbyt duże ilosci wody mineralnej nabawisz sie kamieni - nie pić... nie mówiąc już o paleniu a wielu ludzi pali... odżywki są UZUPEŁNIENIEM niedoborów pewnych składników jakich brak w naszej diecie ot cała filozofia ... to nie są sterydy, oczywiscie podawane nierozważnie też mogą zaszkodzić zresztą jak wszytko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie sie tak zastanawiam. Bo odzywek w siebie laduje duzo ludzi.

Tylko najlepsze sa pozniej skutki.

Ok. Miesnie rosna itd ale....

- zbyt szybki przyrost masy - pozniej placze ze sie ma rozstepy

- wieczna zgaga - zbieranie sie kamienia sodowego w zoladku

- bule watroby - biedna nie jest w stanie wyrobic

- bule zoladka - calkowite rozlegulowanie jego pracy spowodowane nadmiernym przeciazeniem

Odzywki sa fajne ale nie dla wszystkich. To co Was rozni od tych wielkich silaczy to brak wlasnych lekarzy i dietetykow.

Wiec podniecanie sie czyimis planami pracy i odzywiania jest imho bez sensu. Bo szprychowanie sie jakims towarem nie wiedzac jakie moze miec skutki na naszym organizmie to najwiekszy debilizm. Robicie to dla ladnej sylwetki czy dla masy??

Poczytajcie czasami sklad takiej odzywki. A pozniej ja przetestujcie chemicznie.

Wyjdzie na oko ze dwa razy tyle srodkow, ktore nie zawsze sa mile widziane w naszym organizmie.

1695913[/snapback]

zadnych tych wad nie mialem a cyklow suplementowych w swoim zyciu mialem sporo:)

jedyne co jest podwyzszone to czeste puszczanie bakow:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odzywki sa raczej nie tylko do uzupelnienia niedoborow ale takze do zwiekszenia ponad norme niektorych skladnikow ,dzieki czemu organizm zareaguje np,zwiekszeniem masy czy wydolnosci energetycznej,wlasnie bardziej taka odzywka to turbodoladowanie np proteinowe ,bo przeciez SlaVok zgodzisz sie ze ze standartowym codziennym zapotrzebowaniem normalnego czlowieka na bialko daleko nie zajdziesz jesli chcialbys zwiekszyc mase, dlatego twiczacy na silce mase zwielokrotniaja (zaleznie od organizmu i zaawansowania) "norme" dzienna-jesli sie myle prosze o poprawe:)

jesli chodzi o zakwasy to jestem szczesciarzem:), bo poprostu ich nie mam!!, nie wiem czego to zasluga ale nawet jak mam dluga przerwe (miesiac lub wiecej nawet) to owszem czuje ze miesnie sie rozciagaja ale nie odczuwam jak wiekszasc z was zadnego bulu:)

ps.

nie przedstawilem sie jak to jest wymagane na 1 stronie tego topicu:):

35 lat

biceps-48 cm

klatka -128 cm

wzrost -186 cm

osiagi - wyciskanie -172 kg,dalej nie prubowalem bo stawy siadaly,zreszta glupota jest wyciskac wiecej niz 140-150,takie jest moje zdanie

zaczalem jakies 12 lat temu i mialem przerwy rok, czasem 2,

najczesciej uzywam kreatyny i aminokwasow ,zadnych gainerow nie uzywam bo zatluszczaja a ja mam tedencje do szybkiego brzuszka:)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys jak zaczynalem cwiczyc to mialem zakwasy jak kazdy ale z czasem ,poprostu staralem sie do nich...przyzwyczaic jako cos naturalnego , pozniej przestalem zupelnie zwracac na nie uwagie,wiec moze tajemnica tkwi w sferze psychologicznej -to tylko takie moje dywagacje,ale kto wie moze prawdziwe??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slavok chodzi mi glownie o sklad takich srodkow.

Przez swoja "kariere" sportowa mialem troszke do czynienia z lekarzami sportowymi. Kilka razy rozmawialem z nimi o tym.

Duza ilosc tych szkodliwych srodkow to srodki konserwujace, rozpuszczalne, smakowe.

Za duzo bialka tak jak pisal Piratez popierdzisz popocisz sie i wydolisz.

Ale sody i innych srodkow nie wydolisz tak latwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj na WF facet puścił nas na siłownie to poleciałem 60 brzuszków ( 3x20 ) potem siedzialem na maszynach ktorych nie potrafie nazwac ale jedna polegala na sciskaniu ramiom ( eh ja i moje opisy :D ) a druga na podnoszeniu ciezaru przez sciaganie drazka za plecy ( ciekawie to brzmi :D ) skonczylo sie tym ze na tricepsie mam bóle a w plecach mam uczucie wiecznie spietych miesni :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm johnatan a jak ktos tego nie robi anid sla masy ani dla sylwetki tylko dla siebie ? :>

pozatym odmawiam sobie wsyzstkiego zaczynajac od tluszczy zwierzecych przez kolorowe napoje konczac na slodyczach (o uzywkach nie wspomne bo jak zaczalem cwiczyc zrezygnowalem ze wszystkiego) biore raz na jakis czas jakis suplement, i powiedz mi czy ja bede mial problemy ze zdrowiem teraz czy jakbym prowadzil dotychczasowy tryb zycia ? :>

btw. na sucho to nawet trawa nie rosnie :D

naturze trzeba pomagac: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gladiac: nice one, swojego posta edytowales wiec myslalem ze jestes poczatkujacy:)

co do zakwasow to hmmm dla mnie to jest marudzenie. Ja jak wiem ze mam na drugi dzien zakwasy to wiem ze dobrze cwiczylem poprzedniego dnia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie jestem po siłce. Był kumpel (poznany jakieś pół roku temu na siłce). Nie widziałem go 2-3 miesiące i... nie poznałem go :blink: . Cień gościa- przynajmniej w porównaniu do stanu sprzed kilku miechów. Tak "blisko" nie jesteśmy żebym pytał go co się stało- ale łatwo się domyślić 8-).

A taki sympatyczny był- grzeczny, cichy, nieśmiały... He, he...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekhm

to normalne:>

z kumplem zartujemy ze musimy ostro urosnac bo inaczej nowi nas zgwalca:D

hehe przychodza z biednych dzielnic i jedyne co im zostaje to kupno tanich sterydow:)

btw w tym roku na wakacje bylem w stanach. Tam zobaczylem prawdziwych kulturystow i prawdziwe silownie

wpisowe 100$ miesiecznie 60$ po roku chodzenia 60 zamienia sie na 20$

a silownia sklada sie:

basen

jacuzzi

sauna

prysznice z hydromasazem

solarium

sklep z odzywkami

osobisty trener

i sprzet najwyzszej klasy

kiedy u nas tak bedzie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekhm

to normalne:>

z kumplem zartujemy ze musimy ostro urosnac bo inaczej nowi nas zgwalca:D

hehe przychodza z biednych dzielnic i jedyne co im zostaje to kupno tanich sterydow:)

btw w tym roku na wakacje bylem w stanach. Tam zobaczylem prawdziwych kulturystow i prawdziwe silownie

wpisowe 100$ miesiecznie 60$ po roku chodzenia 60 zamienia sie na 20$

a silownia sklada sie:

basen

jacuzzi

sauna

prysznice z hydromasazem

solarium

sklep z odzywkami

osobisty trener

i sprzet najwyzszej klasy

kiedy u nas tak bedzie??

no coz ja place za silkie 62 euro na miecha ,w tym mam: aqua-park, yakuzzi, korty tenisowe ,korty sqasha, sale treningowa 1000m2, treningi karate, jakies tam tance etniczne:) z tego wszystkiego to tylko silka no i jak mam chec na sztuczne fale to sztuczna laguna i palmy na basenie po silce :), reszta mnie nie obchodzi. Zreszta jak przychodze z pracy o 18, 19 to tylko cos zjem i na silkie

odnosnie zdjec ktore zapowiadalem:) oto przebieg rozmowy z zona:):

kochania gdzie sa moje zdjecia?????( te silowniowe:))

a co znowu chcesz do jakis dz.... na czacie wysylac??!!!!!...nie ma i nie bedzie!!!!!

tak wiec zmuszony jestem poczekac az zrobi sie nowe (po kryjomu:)) i wtedy wstawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz ja place za silkie 62 euro na miecha ,w tym mam: aqua-park, yakuzzi, korty tenisowe ,korty sqasha, sale treningowa  1000m2, treningi karate, jakies tam tance etniczne:) z tego wszystkiego to tylko silka no i jak mam chec na sztuczne fale to sztuczna laguna i palmy na basenie po silce :), reszta mnie nie obchodzi. Zreszta jak przychodze z pracy o 18, 19 to tylko cos zjem i na silkie

odnosnie zdjec ktore zapowiadalem:) oto przebieg rozmowy z zona:):

kochania gdzie sa moje zdjecia?????( te silowniowe:))

a co znowu chcesz do jakis dz.... na czacie wysylac??!!!!!...nie ma i nie bedzie!!!!!

tak wiec zmuszony jestem poczekac az zrobi sie nowe (po kryjomu:)) i wtedy wstawie

1696920[/snapback]

Chyba będę musiał poświęcić 80zł miesięcznie na Aplauz ( tam jest siłownia ) i jechać na dodatek bez białka i węglowodanów ( a przynajmniej na sladowych ilościach ) myślicie że to coś da ?

BTW Fajną opinie ma o nas "kochana" :D bez kitu :D

Mechlin to ja pytałem o fote i musze przyznać że dość dziwnie wyglądasz :D Jakbyś dostał ostre bencki i wszystko popuchło ;] chyba słabo rzeźbione te mięśnie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi