Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

apropo koksu

w pizd@ moich znajomych to bierze, efekty sa takie ze po miesiacu, maja juz szerokie bary, tylko ja sie zastanawiam na ile to im wystarcyz, jak długo bede zyc

jeden qmpel w moim wiemu (17), wpieprzyszł do siebie ponad 200 sztrzałów, to jzu jest przegiecie, a wyglada masakrycznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten koks to nie bedzie dla mnie, przynajmniej narazie nie, bo ja dopiero zaczynam, kumpel chcialby sie poprostu dowiedziec czy to mozna brac i czy wogole cos to daje, ja go rozumiem tak ze chcialby to jako uzupelnienie diety.

Ja narazie pojade na "sucho" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo koksu

w pizd@ moich znajomych to bierze, efekty sa takie ze po miesiacu, maja juz szerokie bary, tylko ja sie zastanawiam na ile to im wystarcyz, jak długo bede zyc

jeden qmpel w moim wiemu (17), wpieprzyszł do siebie ponad 200 sztrzałów, to jzu jest przegiecie, a wyglada masakrycznie

1700296[/snapback]

moj kumpel mial 3tyg lape w gipsie i 6-7cm spadku w bicepsie ;x

update mial zlamany nadgarstek

Update: przymiezam sie powznie do Termal Pro ale mam kilka pytan :-)

1 na stronce jest na pisane ze do 12kg tluszczu na 1 opakowaniu... fajnie ale jak tyle schodne w tak krotkim czasie to skora nie bedzie zwisac ? czy zdazy sie hmm wchlonac ?

2 nie wiem jak to ujac ale czy skora po schudnieciu wielu Kg (10-15) wchlonie sie ? tzn czy nie bedzie zwisac tylko poprostu przystosuje sie do innej sylwetki

3 czy po zazyciu T Pro jak np. mialbym badania krwi to wyjda na nich jakies dziwne wyniki ? albo srodki ;/

Edytowane przez ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh

jestem po tygodniu suplementacji ktora wczesniej wymienilem

lapa po treningu 44cm:o a zaczelem cwiczyc od 40.5 :o

sila wzrosla strasznie

francuza robie 50kg sztanga a jak zaczynalem to mialem problem z 35kg:o

ja nie wiem oni chyba dosypuja koksu do tych amerykanskich odzywek:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gladiac -> kawał byka z Ciebie! Widać, że masz wrodzone predyspozycje (tzw grube kości). Ja byłem chudzielcem.

Sterydy mają to do siebie, że trzeba je brać non-stop aby utrzymać sylwetkę (ewentualnie po "cyklu" dużo innej chemi). W przypadku zawodowych kulturystów to normalne- oni z tego żyją więc stać ich na najnowsze świństwa powodujące najmniejsze skutki uboczne. Ale dzieciaki biorą- nachapią się tego i wirują miesiąc/dwa na siłce... Później jakoś ich nie widać ;-). Pisałem wcześniej o moim kumplu- to chyba idealny tego przykład.

??????? -> ad2- skóra jest elastyczna. Nawet kobietom po ciąży wraca poprzedni wygląd (aczkolwiek niekoniecznie). Czasami jednak stosują jakieś paści.

Nie powinieneś mieć problemów z dostosowaniem skóry do mniejszej objętości. Co innego w drugą stronę: szybki przybór masy -> skóra nie zdąży się rozciągnąć -> rozstępy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj Mechlin co do rozstepow ,moga sie pojawic nie tylko przy gwaltownym przybraniu masy ale i spadku!!!, tak bylo kiedys w moim przypadku, mialem dluga przerwe ,kilka miesiency, i na poczatku tego nie zauwazylem ,ale z czasem pojawily sie takie "niebieskie linie" pod pachami,ktore byly rozstepami oczywiscie, na szczescie prawktycznie ich nie widac bo pozniej zrobily sie biale no i sa ukryte prawie pod pachami.

W kazdym razie kazdy cwiczacy na silce jest narazony na rozstepy i nie ma znaczenia czy cos bierze czy nie ,duzo zalezy w jakim tempie tyje lub chudnie, oczywiscie koksiarze maja duzo gorzej bo widzialem takich ze skladali sie z rozstepow od karku ,plecow ,ramion ,po nogi!!, dlatego sporo z nich na silce nie chodzi na koszulkach typu boxerka tylko w czyms z rekawami.

Oczywiscie mozna sie ustrzec przed rozstepami ale to trzeba wiedziec wczesniej a nie po "szkodzie" :), to jest bardzo trudne ,nalezy bezwzglednie nie dopuszczac do chustawki wagi , i dlugich przerw, mozna stosowac rozne masci pomagajace uelastycznic skore.

Mechlin ja i grube kosci? :), jak zaczynalem to wazylem 85 kilo, przy 186 cm,moja waga naturalna wedlug zalozen medycyny powina wynosic ok90 kilo, teraz srednio waze 110 ,a z powodu pracy waga potrafi mi skakac nawet w dol do 105 , bo ciezko czasem pogodzic silkie z praca, a tego konsekwencja sa ,rozna forma i waga, na tamtym zdjeciu to chyba nabieralem masy :), pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tru, tru- na rozstępach się zbytnio nie znam bo ich nie mam (przynajmniej ich nie widzę tam gdzie mój wzrok sięga ;-) )- moje porzednie wywody wynikają z obserwacji poczynionych na siłce.

Jeśli chodzi o "grube kości"- takie odniosłem wrażenie na podstawi zdjęcia. Widać mylne... Choć 85kg przy dobrej sylwetce to już i tak dobrze.

Zaczynając przygodę z siłką miałem (o ile dobrze pamiętam) 65-70kg. Mam gdzieś zdjęcie w spodniach od piżamy-> znajdę - zapodam. Będzie się z czego pośmiać 8-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ur8an: zeby hmb przynosilo efekty trzeba miec rozsadny staz cwiczen - conajmniej pol roku i brac je conajmniej 3msc - krocej nic nie zobaczysz, pozatym to nie jest typowy suplement na mase.

a co do testosterolu ktory wszyscy tu biora za sterydy :D to zwykly chwyt megabola, filosterole roslinne, ktore u jednego na 100 mezczyzn zwiekszaja poziom testosteronu - szczerze to ja jeszcze nie widzialem zeby komus to cos dalo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gladiac.. no kawał byka z Ciebie :)

ale jak dla mnie to juz za duzo ;] .. aczkolwiek jest gdzie sie dziarać ;]

mechl!n imho ma lepiej .. bo mniejszy :D

pozatym panny juz potem dziwnie patrza jak sie za mocno przypakuje ;]

a co do wagi to ja mam 185 i 85-86 kg ..... w tej chwili ... tyle ze nie mam czasu na zadne silownie ... cwicze se amatorsko .. a przez to nie mam dostepu do odpowiednich urządzen... a sama hantle i polka w drzwiach w akademiku na której sie podciagam to za malo ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies przeczytalem ze nie nalezy w tym samym dniu łączyc siłowni z treningiem na worku bokserskim... Prawda?

Pisalo ze najlepiej jeden dzien siłka nastepy trening na worku potem znow siłka itd..

Czy ktos z was łaczy oba te treningi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie gladiac to kawał chłopa, tura, czy jak by tam jeszcze można powiedzieć.

A z tymi pannami to jest różnie, jedne wolą szczuplejszych, inne tych większych, wszystko zależy od gustu.

Przez te Wasze zdjęcia sam wybrałem się wczoraj na siłkę po 2 latach przerwy i od razu jakbym powrócił do świata żywych. W chwili obecnej waga waha się a granicach 92kg przy 188cm wzrostu, ale 2 wiosny temu było to 105kg z 45 cm biciem (po treningu 47cm). Rekordów specjalnych nie było - 140kg na ławce, 200 - w martwym ciągu. Łącznie tułałem się po piwnicach, blokowych suszarniach itp miejscach prawie 8 lat (z przerwami), a podobnie jak mechl!n zaczynałem od ok 70 kg wagi ciała. Tak więc genetyka jest bardzo ważna, ale i solidny, kilkuletni trening potrafi czynić cuda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomniałem sobie jedną rzecz czytając o genetyce :) Jak działają suplementy u ludzi którzy mają bardzo wolny metabolizm ? Nie wiem czy ja mam słaby ale czym bym się nie obżerał r przez tydzień lub dwa albo jeszcze dłużej i jak tłuste by to nie było to przytyć nie dam rady :) Jestem tak chudy że resztki moich mieśni widać bez specjalnego wpatrywania się ;] Nie dam wam foty bo sie wystraszycie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shiningami

Pomyliles sie twoj metabolizm jest za szybki a nie za wolny icon_smile3.gif

Kazdy ma swoj limit kiedy zacznie tyc w sposob naturalny, przecietnie jest to ok 30 ki ,wtedy metabolizm zwalnia i mozna miec coraz bardziej z roku na rok tendecje do tycia, nie mowie tutaj o jakims szczegulnym tyciu ,ale pojawiaja sie pierwsze oznaki,np mala ladna oponka icon_wink2.gif, to jesli chodzi o taki sposob na tycie icon_smile3.gif.

Poniewaz nie wiem ile masz lat i ile wazysz ,a z tego co mowisz jestes z rodziny"patyczakow" to sadze ze niechce ci sie czekac do 30 ki aby nabrac troche masy icon_smile3.gif, jedyny sposob to suplementy suplementy i suplementy polaczone z odzywianiem sie jak nalezy , jesli brales jakies suplementy i twoim zdaniem nie dzialaly to znaczy ze brales je zle! , nawet jesli masz bardzo szybki metabolizm to i tak efekt poinien byc , tylko z tego co wiem o poczatkujacych ludziach na silce ,to ze nie maja wiedzy o suplementach ani o sposobach odzywiania.

powinienes bardzo duzo dowiedziec sie zawsze na temat danego srodka jaki chcesz uzyc a przedewszystkim stosowac go jak nalezy a nie wedlog wlasnego widzimisie oraz co jest bardzo wazne odpowiednio dlugo, nie bede na ten temat moze pisal nic wiecej na razie bo przyszlo mi do glowy ze moze nalezalo y zrobic jakis topic z pomoca i wskazowkami dla wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwaga ogloszenie :)!!!!!!!!!!!!!

Poniewaz jest w tym topicu duza ilosc osob ,ktora jest poczatkujaca w temacie silowni, oraz napewno troche osob bardziej zaawansowanych ,zwracam sie do wszystkich tych ktorzy maja wiekszy staz w "bojach" na silce o zredagowanie "listy" z pomoca i wskazowkami, najlepiej gdyby to byly wskazowki poparte doswiadczeniem piszacego choc ,nawet jesli ktos cos wie od kogos niech tez pisze :)

jesli podoba wam sie ten pomysl i jestescie zainteresowani prosze o odzew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shiningami

Pomyliles sie twoj metabolizm jest za szybki a nie za wolny icon_smile3.gif

Kazdy ma swoj limit kiedy zacznie tyc w sposob naturalny, przecietnie jest to ok 30 ki ,wtedy metabolizm zwalnia i mozna miec coraz bardziej z roku na rok tendecje do tycia, nie mowie tutaj o jakims szczegulnym tyciu ,ale pojawiaja sie pierwsze oznaki,np mala ladna oponka icon_wink2.gif, to jesli chodzi o taki sposob na tycie icon_smile3.gif.

Poniewaz nie wiem ile masz lat i ile wazysz ,a z tego co mowisz jestes z rodziny"patyczakow" to sadze ze niechce ci sie czekac do 30 ki aby nabrac troche masy icon_smile3.gif, jedyny sposob to suplementy suplementy i suplementy polaczone z odzywianiem sie jak nalezy , jesli brales jakies suplementy i twoim zdaniem nie dzialaly to znaczy ze brales je zle! , nawet jesli masz bardzo szybki metabolizm to i tak efekt poinien byc , tylko z tego co wiem o poczatkujacych ludziach na silce ,to ze nie maja wiedzy o suplementach ani o sposobach odzywiania.

powinienes bardzo duzo dowiedziec sie zawsze na temat danego srodka jaki chcesz uzyc a przedewszystkim stosowac go jak nalezy a nie wedlog wlasnego widzimisie oraz co jest bardzo wazne odpowiednio dlugo, nie bede na ten temat moze pisal nic wiecej na razie bo przyszlo mi do glowy ze moze nalezalo y zrobic jakis topic z pomoca i wskazowkami dla wszystkich

1701341[/snapback]

No to po kolei :)

Skoro mam szybki metabolizm czemu bardzo żadko mnie "natura wzywa" ? :D

Co to "mała ładna oponka" ? :D

Mam 17 lat waże 60kg ( może z niewielkim hakiem ) a wzrost to 176cm

Nie sądziłem że suplementy są konieczne :) BTW Szybki metabolizm to dobrze przy suplementach ? Żadnych tego typu rzeczy nie brałem.

Czytać ? nie ma problemu :D Dowiedzieć się dużo na temat środka ? zawsze staram sie robić takie rzeczy :D

Na temat porad jestem za bo chyba nie byłbym w stanie zrobić sobie jakiegoś "planu działania" z suplementami i odżywianiem, mało tego ja ogólnie koszmarnie się odżywiam ( ale McDonalds trzymam z daleka od siebie :) ) martwi mnie tylko obecność ryb w takim menu bo takich to ja poprostu nie cierpie O_o najwyżej smażony Dorsz lub Sola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro mam szybki metabolizm czemu bardzo żadko mnie "natura wzywa" ? icon_biggrin3.gif

Co to "mała ładna oponka" ? icon_biggrin3.gif

Mam 17 lat waże 60kg ( może z niewielkim hakiem ) a wzrost to 176cm

Nie sądziłem że suplementy są konieczne icon_smile3.gif BTW Szybki metabolizm to dobrze przy suplementach ? Żadnych tego typu rzeczy nie brałem.

Czytać ? nie ma problemu icon_biggrin3.gif Dowiedzieć się dużo na temat środka ? zawsze staram sie robić takie rzeczy icon_biggrin3.gif

Na temat porad jestem za bo chyba nie byłbym w stanie zrobić sobie jakiegoś "planu działania" z suplementami i odżywianiem, mało tego ja ogólnie koszmarnie się odżywiam ( ale McDonalds trzymam z daleka od siebie icon_smile3.gif ) martwi mnie tylko obecność ryb w takim menu bo takich to ja poprostu nie cierpie O_o najwyżej smażony Dorsz lub Sola.

1. kilka mozliwosci :) : malo jesz i pijesz, nawet jesli duzo jesz i pijesz twoj organizm wchlania maxymalnie ,efekt: natura malo wzywa :)

2. mala ladna oponka to nadmiar tluszczu nie na samym brzuchu ale na jego bokach , mozna to wlasnie nazwac oponka bo u niektorych moze tak wygladac oraz w razie upadku lagodzi efekty uboczne ;) ;) hehe

Jesli masz 17 lat ,co po co ja sie wczesniej rozpisywalem? ,w tym wieku albo sie jest grubasem albo chudzielcem..przewaznie, wiek dojrzewania robi z metabilozmem i z zmianami chormonalnymi swoje, juz sam takie rzeczy powinienes wiedziec z biologi-chyba :), moj syn ma 15 lat i 184 i nadal rosnie ale sie nie martwie ze jest chudy bo to norma w tym wieku ,dopiero jak sie ustabilizuje organizm i cialo przestanie rosnac ,mozna myslec o jakis suplementach ,na razie nie idz za "stadem" ktore pewnie gdzies tam cwiczy po katach i bierze nie wiadomo co, masz na wszystko duuuzo czasu , zreszta niektore srodki moga zaklocic poprawne rozwijanie sie organizmu i mozna przestac rosnac czy nawet doprowadzic sie do jakies wady,chcesz to chodz na silownie ,poznawaj cwiczenia i nabieraj kondycji ,za 2-3 lata mozesz zaczac cwiczyc jak nalezy ,a poniewaz do tego czasu juz bedziesz obcykany z silka to bedzie ci latwiej niz innym ktorzy dopiero zaczynaja, zaden czas poswiecony na silce nie idzie na marne jesli sie starasz, wszystko co napisalem jest moim zdaniem i mozesz wyciagnac z niego wnioski jakie tylko chcesz ,pozdro

, co do porad to zobacze co o tym mysla inni :)

Loco_pl nie napisales zadnych szczegolow co do wieku ,wagi , budowy ciala

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

,chcesz to chodz na silownie ,poznawaj cwiczenia i nabieraj kondycji ,za 2-3 lata mozesz zaczac cwiczyc jak nalezy ,a poniewaz do tego czasu juz bedziesz obcykany z silka to bedzie ci latwiej niz innym ktorzy dopiero zaczynaja, zaden czas poswiecony na silce nie idzie na marne jesli sie starasz, wszystko co napisalem jest moim zdaniem i mozesz wyciagnac z niego wnioski jakie tylko chcesz ,pozdro

, co do porad to zobacze co o tym mysla inni :)

1701466[/snapback]

Rozumiem że narazie wystarczy normalne jedzenie ( czyli nie zajadac sie w macu i pizzy hut :D ) i podnoszenie ciężarów na siłce bez dodatków w stylu białko i węglowodany ( wiem że jedno i drugie jest w jedzeniu :P ). Jeżeli odpowiedź brzmi tak to może ktoś chce zostać nieoficjalnym trenerem (ktoś z was i wawy :D ) extrem kaleka team ( to ja :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że narazie wystarczy normalne jedzenie ( czyli nie zajadac sie w macu i pizzy hut :D ) i podnoszenie ciężarów na siłce bez dodatków w stylu białko i węglowodany ( wiem że jedno i drugie jest w jedzeniu :P ). Jeżeli odpowiedź brzmi tak to może ktoś chce zostać nieoficjalnym trenerem (ktoś z was i wawy :D ) extrem kaleka team ( to ja :D )

1701518[/snapback]

jedz normalnie i zacznij cwiczyc ... bez zadnych dodatków ...

jak przestaniesz juz rosnac do góry itp to skupisz sie nad rosnieciem na boki ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macham zelastwem od miesiaca (wczesniej machalem 4 miechy i polroczna przerwa), odzywki: Xpand i Gainer 2, staram sie trzymac diety, pije duzo wody, mam pewne przyrosty w lapie i wogole ale masa mi nie rosnie ani troche :o

1701453[/snapback]

hmm no to niezly jestes bo po xpand mam zamiar siegnac gdzies po 1,5 roku cwiczen dopiero :D po 1msc cwiczen to nie ma najmniejszego sensu... lepiej byc i wyszedl mono krety a najlepiej to na sucho bo i tak efekty po krecie beda duzo mniejsze niz jakbys to wzial z zaawansowanym stazem, widac ze malo sie orientujesz a siegasz po taka pompe :D wg mnie kasa w bloto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qbass -nie sadzis ze jak by ktos chcial z stamtad porad albo jakis wiadomosci to by poprostu na tym topicu nie siedzial????, po to widocznie ktos zalozyl taki temat zeby i na forum tweaka mozna bylo na tematy "silowniowe" pogadac :),

zawsze to blizej z innego topica forum tweaka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gladiac--> ty chyba nie należysz do mężczyzn, którzy są maltretowani przez żony? :lol:

powiedzcie co myslicie nad tym co napisze, hehe

tak 4 razy w tygodniu siłka (2 miesiace chodze)

+ od jutra 6 weidera

do tego thermal pro

za ok 3 miechy właczyc do tego hmb, beda ze mnie ludzie ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qbass -nie sadzis ze jak by ktos chcial z stamtad porad albo jakis wiadomosci to by poprostu na tym topicu nie siedzial????, po to widocznie ktos zalozyl taki temat zeby i na forum tweaka mozna bylo na tematy "silowniowe" pogadac :),

zawsze to blizej z innego topica forum tweaka :)

1701612[/snapback]

Ale zerknąć zawsze można :) Ja tak zrobiłem i mnie wciągneło to czytanie :D obskoczyłem pare ciekawszych ( takich które maja sens :) ) postów i widze że bez planu to ani rusz. Jakieś tam dwa wyszukałem ( jeden prosty drugi troche złożony )

No ale wymaga to jako takiego wyprostowania do moich możliwości :) na zdrowy początek wypadałoby to przerobić do masy i tu potrzebuje waszej pomocy bo ja nie chodziłem na siłke regularnie nawet 3 miesięcy tylko w szkole raz na jakiś czas :(

EDIT - nie ja to pisałem to może mi ktoś wyjaśni co oznacza francuskie wyciskanie i inne nietypowe zwroty ? ;]

Poniedziałek:

-Klatka:

*Wyciskanie w poziomie - 5 serii x 10, 10, 8, 8, 6 powtórzeń

*Wyciskanie w skosie głową do góry 4 serie x 10, 10, 8, 8, 6 powtórzeń

*Rozpiętki - 4 serie x 10 powtórzeń

-Triceps

*Francuskie wyciskanie hantli - 4 serie x 10, 8, 8, 6 powtórzeń

*Francuskie wyciskanie sztangi - 4 serie x 10, 8, 8, 6 powtórzeń

*Stojąc, ściąganie w dół drążka wyciągu pionowego (nachwyt) 4 serie x 10, 8, 8, 6 powtórzeń

Wtorek:

-Nogi

Tutaj musze wszystko jeszcze dobrze przemyśleć i rozpisać :)

-Przedramie

*Uginanie nadgarstków nadchwytem w siadzie 3 serie x 20

*Uginanie nadgarstków podchwytem w siadzie 3 serie x 20

Środa:

Naczczo godzinny aerob

Czwartek:

Naczczo godzinny aerob

-Plecy

*Siedząc, ściąganie drążka górnego wyciągu do karku - 5 serii x 10, 10, 8, 8, 6 powtózeń

*Siedząc, ściąganie oburącz uchwytu dolnego wyciągu do brzucha - 5 serii x 10, 10, 8, 8, 6 powtózeń

Podciąganie sztangielki w opadzie 4 serie x 10, 8, 8, 6 powtórzeń

-Biceps

*Siedząc, uginanie ramion na modlitwniku - 3 serie x 10, 8, 8 powtórzeń

*Stojąc, uginanie ramion ze sztangą - 3 serie x 10, 8, 8 powtózeń

*Stojąc, przemienne uginanie ramion ze sztangielkami - 3 x 10, 8, 8 powtórzeń

*Siedząc, wuginanie ramion ze sztangielką w podporze o kolano 3 x 10, 8, 8 powtórzeń

Piątek:

-Barki

*Siedząc, wyciskanie sztangi zza karku w górę 3 serie x 10, 8, 8 powtórzeń

*Stojąc, podciąganie sztangi wzdłuż tułowia - 3 serie x 10, 8, 8 powtórzeń

*Siedząc, wznosy ramion ze sztangielkami bokiem w górę w opadzie - 3 serie x 10, 8, 8 powtórzeń

*Stojąc, unoszenie ramion w przód ze sztangielkami 3 serie x 10, 8, 8 powtórzeń

-Brzuch

*Wisząc na drążku, podciąganie kolan do klatki piersiowej - 3 serie x 20 powtórzeń

*Unoszenie kolan w leżeniu płasko 3 serie x 15-20 powtórzeń

*Skłony w leżeniu płasko 3 serie x 15-20 powtórzeń

Sobota i Niedziela:

Odpoczynek, ewentualnie basen i rower

Edytowane przez Shiningami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten plan nie jest najlepszy :) zdecydowanie za malo cwiczen na plecy i za duzo cwiczen na biceps, najlepiej znajdz jakis 4 dniowy pon,wt,czw,pt tak najlepiej sie rozklada regeneracja albo pon,sr,pt, jezeli nie wiesz jak wykonac jakies cwiczenie to: www.kulturystyka.pl/atlas szukasz i ogladasz sobie ladnie animowanego gifa z cwiczeniem :) jak chcesz moge napisac ci moj aktualny plan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi