azyl Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 heh no ja dzisiaj pierwszy raz na silce od chyba 3 miechow bylem :P od razu karnecik i znowu zaczynam :D . Najpierw wroce do starej formy :) Ale zarabiste uczucie napietych miesni :P:P brakowalo mi tego :D:D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Hehe.. ok, Panowie zrozumialem nie wrzeszczeć już.. Espeszeleji Ty Johnuś.. ;] Chcialem miec po prostu widoczny 8pak na brzuchu... Skoro cwiczenia nie przynosily efektu (wiecej miesnia juz nie wyrobie?) to pomyslałem nad spaleniem tłuszczu ktory zakrywa miescnie... Czas przezucic sie znowu na normlany tryb zycia.. ;] 1708626[/snapback] Ja to mialem osmiopak a teraz mam 25l beczulke :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 mechlin mamy taką samą budowe :wink: ja przytyje jeszcze z 15 kg a potem zrzuce z 7 na lato:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 drgajace miesnie to swoistego rodzaju norma :) wymeczone miesnie bronia sie wytwarzajac wiecej kwasu mlekowego ,ja czasami mam takie skurcze klatki ze nie musze napinac jak bym chcial pozowac :) Podobnie jesli chodzi o roznice w wymiarach ,ludzkie cialo jest nie symetryczne i wiekszasc ludzi ma inne wymiary np tricha czy bicepsa ,sam tez tak mialem iles tam lat temu ,lew lapa byla wieksza o 2 cm wiec zaczalem ja mocniej trenowac i wyruwnalo sie ,dzisiaj znowy prawa jest wieksza 48 cm a lewa troche mniejsza 47 cm ,tak wiec jesli nie ma jakis przegiec w roznicy to nie ma sie czym martwic ,jesli to przeszkadza to nalezy cwiczyc mocniej slabsza reke czy mniejszy miesien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Drgające mięśnie to fajne uczucie i dość ciekawe doznanie ;) W czym pomogą pompki ? ( pytam bo nie wiem ). Rozmawiałem z kimś kto wie conieco o ludzkim ciele ( służba zdrowia sie przydaje :D ) no i powiedziała to co ty :D moge też wykonywać inne ćwiczenia (nawet na plecy pod warunkiem że będą robione z pełną dokładnością a nie tylko w sposób "może być ?" i z okreslonym maksimum ciężarów ( nie max mięśni tylko kręgosłupa )Spróbuj zrobić tak z 20 pompek w szerokim i wąskim rozstawie, jak skończysz wnioski powinny Ci się nasunąć same ;) Edytowane 19 Października 2005 przez Pc juice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 barki to jest chyba moja najwieksza partia od zawsze mialem duze na tej fotce tego nie widac :) wrzuce jutro zrbiona przez brata jak sie bede mogl swobodnie napiac to powinno byc to widac :) bark mam wyzej bo mam krzywy kregoslup 1708600[/snapback] widziales kiedys barki? lol a powaznie to zacznij chodzic na stolówke i jedz coś bo skóra i kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) heh zaczyna sie robić sfd.pl jak ktos pokaze swoje zdjecia i nie jest misiem to odrazu zostaje zjechany rowno... dlatego tez nie umieszcze tu foto bo do pakemonów sie nie zaliczam... i pewnie został bym zmiszany z błotem :lol: Edytowane 20 Października 2005 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 fakt faktem kolega ares chudy jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 wg. mnie to jest normalny... żebra mu nie wystaja wiec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 no wlasnie normalny ale badz co badz drobny .. rozwinac miesnie to roznica niz miec je widoczne .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 heh zaczyna sie robić sfd.pl jak ktos pokaze swoje zdjecia i nie jest misiem to odrazu zostaje zjechany rowno... dlatego tez nie umieszcze tu foto bo do pakemonów sie nie zaliczam... i pewnie został bym zmiszany z błotem :lol: 1709485[/snapback] Ja nie zostałem zjechany a zaliczam się do najmniejszych ludzików w tym temacie :) fakt faktem kolega ares chudy jest :P 1709492[/snapback] Żebym ja chociaż tak wyglądał to bym był bardzo zadowolony :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Wszystko ok., tylko za te zupy to trzeba było podziękować matce naturze, bo pożytku raczej z nich nie maA grochówa :> edit: a co z drobiem i mlekiem (po odciągnięciu śmietany)?Drób tyle co z rosołu ostanie, a ser biały i żółty raczej często. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 obojetnie czy komus zebra wystaja czy nie ,czy wazy 50 czy 150 kilo to moze tutaj pisac i wstawiac zdjecia ,a ci ktorzy zamiast cos konstruktywnego poradzic bez zadnych zlosliwosci i temu podobnych ,nie moga sie opanowac i wytykaja rozne rzeczy chociaz sami nic nie reprezentuja to dla mnie zwykle :ploom:, ktore nigdy nie zrozumieja po co takie tematy jak silownia istnieja , nie bede wymienial nicka czy nickow poprostu albo komentarze w podobnych stylach zostawcie dla siebie albo spadajcie sie wyzyc do przedszkola bo to wasza liga :) !!!! "to mowilem ja Jarzabek trener 2 klasy: :)(mis :) ) ps. HeatheN moze jakies zdjecie bys zapodal ? najlepiej barkow bo mysle ze jestes pewnie bardzo zaawansowany i masz co pokazac ,tak wiec czekamy ,czekamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuy_zgred Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Spróbuj zrobić tak z 20 pompek w szerokim i wąskim rozstawie, jak skończysz wnioski powinny Ci się nasunąć same ;) 1708794[/snapback] mi sie nie nasuwają wnioski za bardzo po 20 pompkach :) no może jak robie z 60 pompek codziennie rano to widze które mięśnie mi rosną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ares Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 nigdy nie pisalem ze jestem gruby :) waze 77kg przy 187 co jest raczej dolna granica dobrego wygladu przy tej wadze, w zimie chce dojsc do 85, zapodam jeszcze jakies zdjecia jutro lub w sobote bo dopiero co do domu dzisjaj wrocilem, heathen czekam na twoja fote.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Ares jest niezle zbudowany i nie jest ani gruby ani chudy. W sam raz. nie wiem po co te zlosliwosci. btw: czy zeby byc silnym, trza miec ogromne rece i miesnie, czy wystarcza nie za wielkie rece, ale rozbudowane i umiesnione? Aha i jeszcze jedno - czy jak sie robi brzuszki i brzuch zaczyna "piec" to oznaka zeby przestac, czy wlasnie robic dalej? Edytowane 20 Października 2005 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ares Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Ares jest niezle zbudowany i nie jest ani gruby ani chudy. W sam raz. nie wiem po co te zlosliwosci. btw: czy zeby byc silnym, trza miec ogromne rece i miesnie, czy wystarcza nie za wielkie rece, ale rozbudowane i umiesnione? Aha i jeszcze jedno - czy jak sie robi brzuszki i brzuch zaczyna "piec" to oznaka zeby przestac, czy wlasnie robic dalej? 1710073[/snapback] pieczenie to bol a bol jest po to zeby ludzi ograniczac, w sumie nie powinienes przesadzac jak juz czujesz bol ale zawsze mozna doladowac jeszcze kilka powtorzen byle nie zawiele bo miesnie moga nie wytrzymac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ares Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) barki poprostu tak wyszly na 1 zdjeciu jutro zrobie ci zdjecie to zobaczysz, na zywo barki mam wieksze niz na zdjeciu, poprostu taka poza, nie wiem czy nie pomyslales ale to ze mi widac obojczyk to moze jest wada postawy? pozatym ciekaw jestem twojej foty jak mowie ze mam barki wieksze niz reszte naturalnie to znaczy ze mam wieksze :D Edytowane 20 Października 2005 przez _ares Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 barki poprostu tak wyszly na 1 zdjeciu jutro zrobie ci zdjecie to zobaczysz, na zywo barki mam wieksze niz na zdjeciu, poprostu taka poza, nie wiem czy nie pomyslales ale to ze mi widac obojczyk to moze jest wada postawy? pozatym ciekaw jestem twojej foty jak mowie ze mam barki wieksze niz reszte naturalnie to znaczy ze mam wieksze :D 1710167[/snapback] To że masz wystające obojczyki ( ja też mam i fajnie to wygląda IMO :D ) to kwestja grubości kości albo ilości tłuszczu. Jak tylko skonsultuje się z moim doradcą ze służby zdrowia ( czytaj matka :D ) to dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Ares jest niezle zbudowany i nie jest ani gruby ani chudy. W sam raz. nie wiem po co te zlosliwosci. btw: czy zeby byc silnym, trza miec ogromne rece i miesnie, czy wystarcza nie za wielkie rece, ale rozbudowane i umiesnione? Aha i jeszcze jedno - czy jak sie robi brzuszki i brzuch zaczyna "piec" to oznaka zeby przestac, czy wlasnie robic dalej? 1710073[/snapback] hmm czyltalem ostatnio wywiad z Adamkiem bylo pytanie w rodzaju "ile bierzez najwiecej na klate" :D - W sumie nie biore max ciezarow bo to nie zdrowe dla organizmu ale tak 130 bez problemu :-) a wielki to on nie jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 hmm czyltalem ostatnio wywiad z Adamkiem bylo pytanie w rodzaju "ile bierzez najwiecej na klate" :D - W sumie nie biore max ciezarow bo to nie zdrowe dla organizmu ale tak 130 bez problemu :-) a wielki to on nie jest :D 1710293[/snapback] To może zapiszemy się na Box ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 No i nie będzie narazie zdjęć poprzecznego prążkowania tricepsu- nie umiem sam sobie robić zdjęć- przy napince łapsko drży i wychodzą nieostre. Żeby porządnie napiąć triko trzeba mieć wolne dwie ręcę- no i doopa... Jedyne zdjęcia jakie mi "wyszły"- ogólne i przedramię (też bez porządnej napinki)- ciemne, bo lampa "odbijała się" w lustrze i było widać nic: Cza będzie uśmiechnąć się do jakiegoś moderatora o sesję fotograficzną 8-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) pytanie dla szpeniów... jakie cwiczenia pomoga mi lepiej sie podciagac? generalnie slabo mi to idzie .. szeroko nachwytem robie max 2-3... wąsko nienachwytem (normalnie .. nie wiem jak sie zwie:P ) robie kolo 7-8 ;] podciagam sie codzienie aczkowliek nie na drazku bo nie mam, ale na takiej poprzecznej desce w drzwiach w akademiku ... gorzej sie jej trzyma ale jaos trza se radzic ... no pain no gain ;] do dyspozycji mam 2 hantle po ~10kg ;] i inne rzeczy które mozna znaleźć w akademiku ;] jakie cwiczenia (bez silowni bo nie mam gdzie i kiedy) wzmocnia plecy i te miesnie które sa potrzebne do podciagania? of coz podciagam sie caly czas.. ale co pozatym? ;] 185 wzrostu, 86 kg wagi ;] jak wygladam dawalem foty wcześniej. Aczkolwiek obecnie troche lepiej .. bo to z kwietnia gdzies ... wielki nie jestem ale tez duzo wiekszy byc nie chce ... chce wzmocnic sie i lepiej zarysowac to co mam Zalezy mi na szerokiej klatce i mocnych plecach ;] a jeszcze jedno .. jakie cwiczenia polecacie na wzmocnienie nadgarstków bo imho za chude mam i za slabe Edytowane 21 Października 2005 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) na podciaganie najlepsze jest .......podciaganie :) , na poczatku zawsze jest trudno, pozniej poprostu sie przyzwyczajasz i zaczynasz robic coraz wiecej powtorzen ,jesli chodzisz na silkie to mozna robic sciaganie drazka do klatki ,to cwiczenia jest odpowiednikiem podciagania i bardzo pomaga przyzwyczaic organizm, istnieja tez maszyny do podciagania , ktore maja specjalna podporkie pod nogami ktora moze odciazyc czesc twojego ciezaru i w ten sposob mozesz spokojnie pracowac nad najszerszym grzbietu :) ps na nadgarstki cwicz te same cwiczenia cona przedramie , np oprzyj rece na lawce i sciagaj chantle do gory lub do dolu , to napewno wzmocni ci nadgarstki Edytowane 21 Października 2005 przez gladiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 ps na nadgarstki cwicz te same cwiczenia cona przedramie , np oprzyj rece na lawce sciagaj chantle do gory lub do dolu , to napewno wzmocni ci nadgarstki 1711521[/snapback] Zawsze może ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> śrubokręt i mocować się z mocno wkręconymi śrubkami :D Ja często wykręcałem "ambitne" śrubko i od tego mam mocny ścisk w dłoni :D Druga prymitywna metoda to odkręcanie mocno zakręconych słoików :lol2: Jakkolwiek by to nie brzmiało mięśnie tez przy tym pracują i jest z tego pożytek :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 tak powaznie to przedramie i nadgarstki wyrobia sie z biegem czasu przedramie bedzie roslo naturalnie bo w czasie targania gryfu caly czas parcuje w sumie prawie przy kazdym cwiczeniu, a nadgarstki tak samo, ja jak nie mam sily zeby targac gryf na martwym to przywiazuje nadgarstki do gryfu :D zeby nie wypadl z lapy A jesli juz mowicie o robieniu pleckow to chyba nie am to jak stary dobry martwy ciag :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Oto link do działu prezentacje, tam dałem kilka zdjęć, gdyż nie ma sensu przeładowywac tego tematu (foto 12 x 110kB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Fipa- zdjecia mi sie podobaly i sprzet tez ,ale zmuszony jestem zwrocic ci kilka uwag na temat budowy niektorych elementow z ktorych zbudowales swoja "silkie" Po pierwsze laweczka i gryf -laweczka wykonana poprawnie oraz uchwyty na nie tez ,jednak gryf dolaczony do nie jest stanowczo za krotki ,nawet nie chodzi o to ze wlozysz na nia tylko male ciezary ale po zalozeniu kilku krazkow nie ma miejsca na zaciski, dlatego moze lepiej na jej miejsce uzyc tej gwintowanej ,bo jest dluzsza i wyglada na bardziej solidna, Druga sprawa do chantle- takie nie moga byc zadne chantle!!!!! bynajmiej do innych cwiczen niz podciaganie chantla na najszerszy grzbietu, do cwiczen takich jak biceps i wszelkiego rodzaju rozpietki sie nie nadaja ,dlaczego?? , bo sa za dlugie !!,mialem kiedys taka sytuacje kiedy na jednej z silowni nie pocwiczylem za bardzo chantlami bo byly wlasnie za dlugie!, za kazdym razem koncowka chantla obcierala mnie o bok przy bicepsie a przy rozpietkach czy wyciskaniu nie dalo rady ich do siebie zblizyc ,tak wiec nie dalo rady poprawnie cwiczyc ,sadze ze jest to sprawa do przemyslenia Trzecia rzecz ostatnia ,to nie daje sie takich nie proporcjonalnych kolek(talerzy), bo zajmuja za duzo miejsca ,lepiej robic ciensze niz grube ,ogolnie dobiera sie tak talerze aby byly podobnej konstrukcji Ogolnie podoba mi sie pomysl i zaangazowanie i gratuluje wykonanej pracy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_sowa Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Chaos jak nie podciagasz sie duzo razy to probuj opuszczac sie wolno jak juz bedziesz mial brode nad drazkiem, tak ok 5-6 s, ja zanim zaczalem trenowac wspinaczke to nawet raz nachwytem sie nie moglem podciagnac (lama straszna bylem), a teraz 15 idzie :D cwicz regularnie, codziennie albo co dwa dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Chaos jak nie podciagasz sie duzo razy to probuj opuszczac sie wolno jak juz bedziesz mial brode nad drazkiem, tak ok 5-6 s, ja zanim zaczalem trenowac wspinaczke to nawet raz nachwytem sie nie moglem podciagnac (lama straszna bylem), a teraz 15 idzie :D cwicz regularnie, codziennie albo co dwa dni 1713233[/snapback] cwicze :)) staram sie co dzien .. aczkolwiek nie wiem czy nie lepiej zeby przerwy byly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...