Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

a tam

kazdy gada "niechce byc wielki"

problem jest taki ze apetyt rosnie w miare jedzenia

to gorzej uzaleznia od papierosow;]

faceci to maja w instynkcie wbudowane, tego nie da sie zlamac:D

Linoge: na walke z brzuchem polecam bieganie:) i szostke weidera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem jest jeden o ile w domu moge swobodnie biegac to z bieganie w gliwcach nie nalezy do najprzyjemniejszych tam sie mozna prawie udusic :/ ja naleze raczej do ludzi szczuplych tylko ten miesien zabardzo mi sie troche rozwinal ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tam

kazdy gada "niechce byc wielki"

problem jest taki ze apetyt rosnie w miare jedzenia

to gorzej uzaleznia od papierosow;]

faceci to maja w instynkcie wbudowane, tego nie da sie zlamac:D

Linoge: na walke z brzuchem polecam bieganie:) i szostke weidera

1738958[/snapback]

ja wiem ze nie chce.. ;] i nie gadam tak o sobie ... ;]

a ze apetyt rosnie owszem i to nie tylko w pakowaniu ..

jak juz ci mowilem zrob se np dziare ;] ...

w kazdym razie ja mam silna wole ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałbym sobie zbudować w piwnicy taką małą siłownie bo uznałem że tsheba zacząć pakować (mam 16 lat) i mam pare pytań wiec pokolei:

1. Wymiary ławki prostej

2. jakie wymiary gryfu prostego do wyciskania

3. jakie wymiary gryfów do hantli

większość potrzebnych mi żeczy będe robił sam oprucz obciążników (ograniczone fundusze)

a i kwestia ociążników lepiej np. allegro (ogromna cena przesyłki) czy sklep?

Edytowane przez hubi_89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałbym sobie zbudować w piwnicy taką małą siłownie bo uznałem że tsheba zacząć pakować (mam 16 lat) i mam pare pytań wiec pokolei:

1. Wymiary ławki prostej

2. jakie wymiary gryfu prostego do wyciskania

3. jakie wymiary gryfów do hantli

większość potrzebnych mi żeczy będe robił sam oprucz obciążników (ograniczone fundusze)

a i kwestia ociążników lepiej np. allegro (ogromna cena przesyłki) czy sklep?

1739144[/snapback]

Zamiast za pakowanie zabierz się ortografie..

Słownik kupisz w każdej ksiegarni - nie musisz sprowadzać z allegro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob se np dziare ;] ...

1739031[/snapback]

za nie ktory dziary nawet pewnie na tym forum bym dostal bana, a z budy tez raczej szybko bym wylecial ... no i gdzie tutaj tolerancja ?

troche mnie dziwia ludzie ktorzy mowia ze sa tolerancyjni skoro nie toleruja mojej nietolerancji ...

ta magiczna szostka daje niezly wycisk, troche opuscilem brzuch po operacji a teraz mam tego efekty :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za nie ktory dziary nawet pewnie na tym forum bym dostal bana, a z budy tez raczej szybko bym wylecial ... no i gdzie tutaj tolerancja ?

troche mnie dziwia ludzie ktorzy mowia ze sa tolerancyjni skoro nie toleruja mojej nietolerancji ...

jeszcze nie slyszalem aby ktos dostal bana za dziare :blink: :blink: :blink: :mur:

Mechl!k no okaz troche tolerancji ; przeciez mozna sie uczyc ortografi w przerwach miedzy seriami ;) :lol2: :lol2:

ps . Mechl!k wyzej zapomniales jeszcze o dodaniu : "ociaznikow" :) no chyba ze jest to nazwa wlasna stosowana tylko przez autora ktora jak widac posiada talen slowotworczy :) :)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!k dobrze mówi, zamiast inwestować w siłownie kup sobie dobry słownik, lepiej na tym wyjedziesz...

Co do prawidłowego rozwoju mięśni to przed i po skończonych seriach polecam rozciąganie

Edytowane przez IchBinLaden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IchBinLaden- znowu bez przesady ,wystarczy ze jedna osoba zwrocila uwagie , nie ma co na chlopaka naskakiwac , w wieku 16 lat nie robiles bledow??? kazdy je czasem robi,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie

zostawcie chlopaka:)

btw: wczoraj popelnilem blad, wypilem za duzo piw;] ale musialem sie odchamic hahaha

za to mam numer do uroczej feministki:> musze ja przekabacic moim meskim szowinistycznym charakterem:D

ech te domowki....

obiecuje poprawe:D hahaha

wracajac do tematu: akurat u mnie w miescie jest stocznia i jak dobrze sie czlowiek zakreci to zrobia ci odwazniki za grosze:) lawka to tez nic trudnego. Jedynie co bedziesz raczej musial kupic to gryf:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jego sprawa :)jak woli wydac kase na suple niz na edukacje ... co Wam do tego :D;d

a wtrace swoje 3 grosze heh :) widze ze niektórzy z was mają całkiem spore rozmiary :)) no i powodzenia w ich utrzymaniu :) ale nieznosze jak idzie taki chuderlaczek ulica i sie kołysze , napina i rozklada ramiona przez jego urojone motyle ( ktorych nie ma :D:D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zle

widze ze cwiczysz 4 dni w tygodniu to proponuje ci moj trening:

1 dzien: KLATA i Przedramie

wyciskanie 4x progresja

wyciskanie na skosnej 4x progresja

wyciskanie na skosnej glowa w dol 4xprogresja

rozpietki 4xprogresja

przedramie nachwytem 4xprogresja

przedramie podchwytem 4xprogresja

brzuch

2 dzien Plecy i lydki

przyciaganie drazka do klatki piersiowej 4xprog

wioslowanie sztangi w opadzie 4xprog

wioslowanie sztangietek w opadzie 4xprog

martwy 4xprog

wznosy lydek na maszynie 4xprog

to samo tylko na innej maszynie 4xprog

3 dzien Barki i uda

wyciskanie przed glowa sztangi 4xprog

wznosy sztangietek bokiem 4xprog

wznosy sztangi wdluz tulowia do brody 4xprog

szrugsy sztanga 4xprog

przysiady ze sztanga 4xprog

prostowanie nog na maszynie siedzac 4xprog

prostowanie nog lezac na brzuchu 4xprog

4 dzien triceps i biceps SUPERSERIE(najtrudniejszy trening ale wyniki sa boskie)

francuz 4xprog, uginanie ramion sztanga stojac 4xprog

wyciskanie sztangi lezac rece blisko siebie 4xprog, lmodlitewnik-sztange trzymasz jak mlotek 4xprog

malysz 4xprog, uginanie ramion hantla w zwisie 4xprog

brzuch

Superserie-robisz dwie partie miesni odrazu po sobie. Czyli traktujac moj trening ramion to: robisz triceps po skonczeniu serii odrazu robisz biceps, odpoczynek 2-3minuty

co do brzucha to sklony ze skretem tulowia i wznosy nog na drabince. Przerwa miedzy seriami max 15s.

to tyle chyba....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piratez nie chce krytykowac ale twoj zestaw jest raczej bardzo amatorski ;) ,

tak naprawde bardzo sie oszczedzasz , no i po co robisz przedramie? ,ja przedramienia nie robie wcale , po spieciu 40 -41 ,bic roznie 48 czasem po treningu 49 :), moim zdanien powinienes zupelnie inaczej zaplanowac trening, no i sami wielcy tego sportu wypowiadaja sie ze przedramie najlepiej robic nie wczesniej niz 45 w bicu ,no chyba ze masz na stale juz?? ;) ,czego ci oczywiscie zycze :)

Srekal34 moim zdaniem zostan przy swoim treningu jest bardziej efektywny, w sobote zreygnuj z przedramienia i zamiast tego zrob biceps a nastepnym razem zrob klatkie z trichem ,to na przemian zrobisz jeden tydzien 2 razy bic i nastepny tydzien 2x tricho zalezy jak zaczniesz tydzien

po miesiacu takich cwiczen dorzuc 2 barki na tydzien zamiast 2 x klatkie ,po nastepnym miechu wroc znowu do 2 klatka na tydzien ,skumales?? :)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

etam:)

nie ma sensu katowac sie tak. Max 16 serii na duze partie i 12 serii na male partie. Bardziej chodzi o jakosc niz o ilosc, zreszta sam dobrze wiesz o tym:)

przedramie robie od zawsze. Zreszta to moje takie male zboczenie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Srekal34 zasada jest taka:

jesli ktos ma juz jakies doswiadczenie to bazujac na nim powinien z racji wyciagnientych wnioskow tak ulozyc plan aby dopasowac pod siebie samego cwiczenia , bo ten sam uklad cwiczen nie musi byc dobry dla wszystkich , jednak zanim tego doswiadczenia sie nabierze powinno sie jakis czas trenowac podstawy cwiczen niezapominajac o najwazniejszym :::::technice::::.Z mojego doswiadczenia wynika bezapelacyjnie ze prawidlowa technika jest wazniejsza niz duzy ciezar sam w sobie i ze zlym wykonaniem ,potrafie wiecej zrobic przy malym obciazeniu niz inni przy wielkim kiedy robia bylejak , duze ciezary przyjda z czasem a wtedy dobra technika sie bardzo przyda ,niezapominajcie o tym!!!!!!!

Piratez "przedramienny zboczencu" ;) ;)

Proximo- popieram ostatnia wypowiedz :)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie nad sensem robienia klatki 2x w tygodniu, poniewaz teraz zalezy mi mocno na klatce :) narazie robie bic i tric 2x w tygodniu i mysle tak pociagnac jeszcze do stycznia chyba ze wczesniej uda mi sie dojsc do 40cm :) a pozniej 2x klatka tylko hm czy przy stazu wtedy 10msc bedzie klatka rosla czy stala ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zostaw klate raz w tygodniu:)

liczy sie jakosc a nie ilosc. Zreszta poczytaj sobie http://www.kulturystyka.pl/atlas/. Art z ktorego wszystkiego sie dowiesz na temat treinngu:)(no moze prawie wszystkiego:) brak mowy o treningu hst)

nom technika jest bardzo wazna. Niestety bylem jej dotkliwym przykladem;]

po kontuzji zaczelem byle jak robic klatke(nie dawalem sztangi do samych cyckow, zawsze zostawialem pare cm) przez co klatka to moj najslabszy element:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta tabelka to jest tyle warta co ............., kazdy organizm jest inny ,i inaczej znosi obciazenia,sa tacy ktorzy lubia "duze "treningi , a wtedy sam organizm im podpowiada ,bo czuja ze moga wiecej ,oczywiscie nie nalezy zapominac o mozliwosci przetrenowania ale wtedy najlepiej cwiczyc na przemian cykl mocny i troche slabszy, duzo wazniejsze jest rozgrzanie sie przed treningiem bo to wlasnie brak rozgrzewki prowadzi do kontuzji!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego gowno warta??

dla poczatkujacego ktory nie zna swoich mozliwosci w sam raz

mysle ze kazdy zaczynajacy cwiczyc powinnien przeczytac ta lekturke

w miare zaawansowania sam zobaczy co jest dla niego najlepsze:)

zreszta nie zawsze kontuzje dostaje sie z powodu braku rozgrzewki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi