Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w wymiarach różnic dawno nie mierzyłem - zapominam centymetr <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na siłke , ale po treningu wygladam masakrycznie, na klatce nie sprawdzałem, ale jak mi kumpel zrobił fotke po treningu to sie przeraziłem - tak dopompowany :D

Edytowane przez slasher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie to ta fota przedstawia mnie w dosc dobrym swietle. Mam na sobie dość pokaźną warstwę lipidów ;) Przed pompowaniem - 36-37cm, a po maksymalnie 38cm. Ważę 100kg, a wzrost to 192cm.

Moje usilne próby zrzucenia wagi są bezskuteczne (chyba chodzi o diete..).

Zapomnialem dodać - ćwiczę od trzech miesięcy, dość nieregularnie. W sumie ćwiczeniem to bym tego nie nazwał - prędzej cos w rodzaju sposoby na wyładowanie energii, stresu.

Edytowane przez fipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile t masz wlapie ?? 38 ?? :| nie no zniszczyles moj swiatopoglad :D sory nie obrazaj sie :) ale chyba masz gruby uklad kostny co ?? i lapa dlatego taka wielka bo nawet nie widze glowy bicepsu a tripa tym bardziej :) edit : nie no teraz sie poprzygladalem widze z deka tripa i bica a ile miales przed 3 miechami ?? 34-35 ?? :)

Edytowane przez Andrew^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróć uwagę na jego wzrost- 192cm. Jeśli jest proporcjonalnie zbudowany to nawet bez ćwiczeń będzie miał duży obwód.

??????? -> podczas młotków bardziej "angażujesz" kiście (przedramię)- prawdopodobnie stąd to pieczenie.

Dla mnie ćwiczenia przedramienia są najbardziej bolesne- wszystkie serie bez założonej ilości powtórzeń- na maxa. I jeśli w pierwszej serii da się zrobić około 20-30 powtórzeń to już w drugiej max 15. Ból i pieczenie jest przy tym nie-do-zniesienia. Nawet po odłożeniu ciężaru, przez kilka sekund nie ustępuje. Polecam sprawdzić- fajne uczucie 8-).

Edytowane przez mechl!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróć uwagę na jego wzrost- 192cm. Jeśli jest proporcjonalnie zbudowany to nawet bez ćwiczeń będzie miał duży obwód.

??????? -> podczas młotków bardziej "angażujesz" kiście (przedramię)- prawdopodobnie stąd to pieczenie.

Dla mnie ćwiczenia przedramienia są najbardziej bolesne- wszystkie serie bez założonej ilości powtórzeń- na maxa. I jeśli w pierwszej serii da się zrobić około 20-20 powtórzeń to już w drugiej max 15. Ból i pieczenie jest przy tym nie-do-zniesienia. Nawet po odłożeniu ciężaru, przez kilka sekund nie ustępuje. Polecam sprawdzić- fajne uczucie 8-).

dokładnie ... wiekszy (wyzszy facet) bedzie autoamtycznie szerszy wszedzie (chyba ze jest patyczakiem)

a co do mlotków to norma chyba taka .. przedramie zawsze najszybciej piecze ;]

p.s: probowalem trzaskac na biceps izolacyjnie tak jak radziles mechlin ... skutek? szybciej sie mecze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy "cały" szybciej się męczysz czy biko szybciej się męczy? Jeśli to drugie- to git- takie jest właśnie założenie izolki.

biceps sie szybciej meczy of coz :D

2powtorzenie mniej w kazdej seri .. a w ostatniej 3 mniej ;]

ofcoz 4serie ;] 8 8 8 7

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co zrobić żeby mieć silniejsze nogi i brzuch? Bo na razie to plecy i rece mam dość silne, a dol ciala stasznie slaby :( Brzuszki, przysiady? A może coś lepszego znacie?

PS. Ile razy sie podciagniecie na drazku, ile pompek robicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na brzuch to polecam 6 weidera ( nie wiem czy to sie tak pisze ), a na nogach sie nie znam :P Ja robię przysiady ze sztangą i wspięcia na palce stojąc ( z tym ze ja biegam i jezdze na desce takze więcej mi nie trzeba )

Na drągalu się podciągam z 5 razy ! :D Oczywiscie szeroki nachwyt... Pompek to 60 zrobie na pewno w jednej serii, moze więcej... Zwykle robie jednak 4 serie po 30 pompeczek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko :)) czy po koksach czlowieka zalewa wodą ?? bo mam przypuszczenia ze mój "kochany" braciszek cos eksperymuntuje .... bo strasznie go zalało w basiorku i ogólnie a to nie jest na bank masa mięsniowa :/ dosć czesto bierze krete, serwatke i hmb ale nigdy tak po tym nie wygladał jak teraz :)

heeh ja ne podciagne sie ani razu :P ale moje 22 w bicu tez daje rade ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flip zajebiscie wygląda biorąc pod uwage jego staż.Ja ćwicze od pół roku powaznie a od urodzenia niepowaznie.

ps. duzi ludzie mają przewalone musza być zajbiscie upakowani by nie wyglądac jak patyczak lol.Ja mam 3 kg i kurde dalej mam coś z patyczaka naszczeście suple ostro leca więc jest nadzieja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na brzuch to polecam 6 weidera ( nie wiem czy to sie tak pisze ), a na nogach sie nie znam :P Ja robię przysiady ze sztangą i wspięcia na palce stojąc ( z tym ze ja biegam i jezdze na desce takze więcej mi nie trzeba )

Na drągalu się podciągam z 5 razy ! :D Oczywiscie szeroki nachwyt... Pompek to 60 zrobie na pewno w jednej serii, moze więcej... Zwykle robie jednak 4 serie po 30 pompeczek...

Ale 6ka nie jest dla poczatkujacych, a on na takiego wyglada. ;]

Skoro robisz 60 pomp w jednej serii to chyba masz silne lapy, wiec cos maly tych podciagniec, sam robie wiecej a cwicze od swieta. ;]

edit

na dobre miesnie pleców ja proponuje pojechac z duzym ciezkim plecakiem do japoni

i witac sie z ludzmi

http://us.sfd.pl/s/k/atlas/plecy_pliki/image049.gif

rotfl :D

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale 6ka nie jest dla poczatkujacych, a on na takiego wyglada. ;]

Skoro robisz 60 pomp w jednej serii to chyba masz silne lapy, wiec cos maly tych podciagniec, sam robie wiecej a cwicze od swieta. ;]

a co ma jedno z drugim??

pompki to klata przednie aktony i tricepsy ...

a podciaganie to plecy ... (jak podchwytem to jeszcze bicepsy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ma jedno z drugim??

pompki to klata przednie aktony i tricepsy ...

a podciaganie to plecy ... (jak podchwytem to jeszcze bicepsy)

Dokładnie... Ja do tego dołoże jeszcze moją wagę. Dzwignąć te moje ponad 80 kilowe dupsko na tym drążku jest mi strasznie ciężko, ale staram się i robię postepy :)

Co do tej 6W - nie wiedzialem ze masz 14lat :P Z tą lightową wersją 6W to może faktycznie być dobry pomysł... Np. te trzecie cwiczenie ( z rękami za głową ) będzie chyba dobre dla każdego.

Znacie jakieś przepisy na fajne napoje dla ćwiczących ? Takie domowe "pałer-rejdy" mnie interesują ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie spróbuję normalnego weidera, później najwyżej będe robił po mniej powtórzeń :) Przed chwilą właśnie zrobiłem jedną serie po 6 i czuje te mięśnie :D Mam nadzieje że na lato urosną. Teraz ide troche popmeczek porobic, a potem grać w WoW :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie... Ja do tego dołoże jeszcze moją wagę. Dzwignąć te moje ponad 80 kilowe dupsko na tym drążku jest mi strasznie ciężko, ale staram się i robię postepy :)

a co ja mam powiedziec z moim 36-38cm bicepsem wazac prawie 90kg? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak samo jak z pompkami ;] jak zaczynałęm to 10 pompek i wysiadka, teraz w serii mogę zrobić 100, heh a trener mi [ciach!]li żebym tak robił pompki abym w seriach przez 45 minut zrobił 1000 ;] heh, no cóż trzeba próbować :) A ręke mam niewielką bo tylko 32 cm, no ale ćwiczę też niespełna 2 miesiące i nic nie biorę i raczej nie będe choćbym miał ćwiczyć 5-6 lat aby osiągnąć te same efekty co inni po odżywkach. Mam 17 lat jeszcze dużo czasu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak samo jak z pompkami ;] jak zaczynałęm to 10 pompek i wysiadka, teraz w serii mogę zrobić 100, heh a trener mi [ciach!]li żebym tak robił pompki abym w seriach przez 45 minut zrobił 1000 ;] heh, no cóż trzeba próbować :) A ręke mam niewielką bo tylko 32 cm, no ale ćwiczę też niespełna 2 miesiące i nic nie biorę i raczej nie będe choćbym miał ćwiczyć 5-6 lat aby osiągnąć te same efekty co inni po odżywkach. Mam 17 lat jeszcze dużo czasu ;]

Hehe! :D Ja w wieku 17 lat miałem dokładnie 31cm w bicepsie i 94cm w klacie :D No ale ostro zabrałem się za siebie ;) Z tymi podciągnięciami to fakt, 3 miechy temu nie mogłem się 2 razy podciągnąć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam goscia co zrobi 1000 pompek w dwóch seriach :D ja jak na razie to max 50-60 w jednej serii zrobie i po 5 takich seriach wysiadam, a potem przez 2 dni 10 pompek nie zrobie...

...

Znacie jakis sposób na to żeby od drążka nie mieć odcisków na rękach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi