Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

a mam jedno pytanie ... Czy dobrze jest ćwiczyć "na sucho" czyli bez żadnych środków ? I jak to się przekłada na siłę (nie rzeźbę) / jakieś efekty uboczne / zdrowie itp itd ... :) aha no i oczywiście kolejne lamerskie pytanie (bo lama jestem w tym temacie ;] ) Co najlepiej stosować , jeśli miałbym coś stosować ... coś oczywiście co nie odbija się negatywnie na zdrowiu :)

Trening "na sucho" to ból i powolne przyrosty. Wiem bo sam tak właśnie ćwiczę :) Kumple wpieprzają dziennie po 10 tabletek, robią jakies koktaile, jakies proszki rozpuszczają i twierdzą że to im dodaje siły i pomaga się zregenerować po treningu. Ile w tym prawdy ? Nie wiem, ale faktycznie rosną w oczach... Tak czy inaczej ja wole jechać na sucho i Tobie tez to polecam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ćwicze jak mam czas i jak ojciec zezwoli :) Chyba moge się tu pochwalić że ojciec jest trenerem i posiada w klubie siłownie do której mam nieograniczony dostęp oczywiście pod warunkiem że niepokłuce się z ojcem.Czasem chodze na siłke poprawić sprawność fizyczną a czasem ide pooglądać Fitneski niektóre nawet fajne są.

W załączniku opisywana siłownia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt zdaje egzamin 100% zresztą musi być taki ponieważ.Ojciec jest trenerem kajakarstwa wyczynowego i chodzą tam same małolaty od 14 roku życia więc konstrukcja sprzętu musi być bardzo prosta i zarazem nowoczesna,Panie z Fitnes mają zajęcia 2 razy w tygodniu i dlatego sprzęcik musi być też elegancki.Ogólnie nienarzekam zwłaszcza że niemusze nic płacić ide kiedy chcem i robie co chcem ;) Mieć ojca trenera to też inne zalety przyznam szczerze że dzięki niemu poznałem wielu cekawych ludzi Mistrzów świata,Byłych mistrzów itd,wyjazdy na obozy , pływanie motorówką itd lecz ojciec ma twarde zasady i czasem niemożna się znim dogadać.

P.S Dodam jeszcze fote prezentującą kajaki na których trenują.1 taki kajak to dobre autko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

pokaż nam zdjęcia psa jeszcze :D żartuje oczywiście

co do clena, jest to prawda, łapy drża, a o poceniu to nie mówie nawet..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzrost: 178cm.

Waga: 80kg.

Klatka: 110cm

Barki: 125cm.

Biceps: 39cm., po tricepsie 41cm.

Wyciskanie klatka: 120kg. (90 kg 4x8 powtorzen)

Wyciskanie nogi: 90 kg. (70 kg 4x8 powtorzen) (cwicze nogi od pol roku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki ładnie ale co tam po wymiarach.Lepiej zamiescić fote wtedy jest sie lepiej wypowiadac :huh:

Moje nowe zdj niewyraxne standardowo z wiadomych przyczyn.Troszke krzywo stoje bo trudno sie jest uchwyćić samemu

http://www.imageuploads.info/uploads/5cecbafba3.jpg

Edytowane przez Rob187

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moj brat bliźniak:)

cwiczy 3-4 lata, bialko+gainer pisalem juz wczesniej ale zostalem wysmiany bo niektorzy twierdzą ze po takim zestawie mozna tylko sie zalac

dodatkowo dieta, systematyczny trening i geny! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trening "na sucho" to ból i powolne przyrosty. Wiem bo sam tak właśnie ćwiczę :) Kumple wpieprzają dziennie po 10 tabletek, robią jakies koktaile, jakies proszki rozpuszczają i twierdzą że to im dodaje siły i pomaga się zregenerować po treningu. Ile w tym prawdy ? Nie wiem, ale faktycznie rosną w oczach... Tak czy inaczej ja wole jechać na sucho i Tobie tez to polecam ;)

ćwiczę tak od pół roku ;] ... efekty u mnie widać znaczne ... jednak no cóż wszyscy mówią, że ćwiczenie na sucho nic nie daje O_o ... znaczy, daje ale po krótkim czasie wszystko spada a z odżywkami zostaje ... imho głupota ale cóż wolałem się upewnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, ja ćwiczę od 2 miesięcy.

Ręka 32 cm

Klata: 95 cm

Wzrost: 189 cm

Waga: niecałe 70

Trochę przytyłem ostatnio przez miesiąc, ważyłem ok 60 kg, ale ustaliłem sobie dietę białkową, jem go dużo - wszystko naturalne :)

Ja też jadę na sucho i niestety widzę jak moi koledzy rosną, ja też ale ten przyrost jest o wiele mniejszy.

Edytowane przez Nuklear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro dla tych "wszystkich" :D Zaiste muszą byc nie lada mędrcami :lol2:

no wszyscy którzy ćwiczą na siłce w mojej szkole / klasie ;] - przejęzyczenie/niedopisanie - wybaczcie ;]

a źle też tamto sformuowałem , chodziło mi oto, że jak się "przypakuje" na sucho i potem 3-4 dni się nie ćwiczy to wracamy do punktu wyjścia ... a jak bierzemy odżywki to spadek ofszem jest ale znacznie wolniejszy ... - ich teoria , na ile w tym prawdy to nie mam pojęcia :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wszyscy którzy ćwiczą na siłce w mojej szkole / klasie ;] - przejęzyczenie/niedopisanie - wybaczcie ;]

a źle też tamto sformuowałem , chodziło mi oto, że jak się "przypakuje" na sucho i potem 3-4 dni się nie ćwiczy to wracamy do punktu wyjścia ... a jak bierzemy odżywki to spadek ofszem jest ale znacznie wolniejszy ... - ich teoria , na ile w tym prawdy to nie mam pojęcia :]

Wg mnie jak sie na odżywkach ćwiczy to własnie szybciej spada wszystko.

Obserwacje na przykałdzie kilku moich kolegów biorących kreatyne.

Ja tam narazie "na sucho"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem to....

powinienes zerwac z nimi kontakt ;]

update... nie zauwazylem wczesniejszych odpowiedzi =-.-

Edytowane przez ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jak się "przypakuje" na sucho i potem 3-4 dni się nie ćwiczy to wracamy do punktu wyjścia ... a jak bierzemy odżywki to spadek ofszem jest ale znacznie wolniejszy ... - ich teoria , na ile w tym prawdy to nie mam pojęcia :]

co to za brednie ?? :D lepiej juz jak lecisz na suchara to przynajmiej sie nie zalamiesz jak w przypadku cyklu na kreatynie czy cus jak woda z ciebie zejdzie, widzialem jak koles wcinal nitrobolona napompowalo go w lapach prawie o 3 cm o_O i co po zakonczeniu cyklu ?? uszlo NO z niego jak powietrze z balonika i tylko rozstepy zostaly chlopak sie zalamal :lol: na suchara jak komus tak szybko schodzi w przeciagu tygodnia tzn ze to nie byla prawdziwa masa miesniowa tylko moglo wszystko byc opuchniete po ciezkim treningu zakwasy czy cus ja np jak mam ciezki okres katowania sie na silce to np w poniedzialek zrobie klate to mam do piatku opuchnieta wyglada zajebiscie ale co z tego jak w sobote juz sa normalne cyce ?? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi