Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

cell pump to bardziej stec niz zwykly jablczan :)

piratez :) wytzymalosc i sila idzie :)

TCM Olimpu wychodzi najekonomiczniej

musi isc, nie ma innego wyjscia:)

tamte zdjecie to fotomont a jaja nie zanikaja poprostu trzeba odblokowac sie po cyklu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego trzaeba sie odblokowac i rosna dalej dobrze:)

fota przed cyklem

http://img69.imageshack.us/img69/6555/img00026nl.jpg

piorytet masa

a od maja rzezba bo brzuszek nie ciekawy:) zreszta jak reszta;]

ech kiepawo byc wysokim, zero proporcji:/ trzeba jeszcze sie powiekszyc...

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siłownia siłownią, co kto lubi, ale od tych prochów to nie tylko mięsnie wam rosną i sami dobrze wiecie, po co ta ściema dla nowicjuszy, he?

1. spadek potencji, impotencja

2. kłopoty z sercem i układem krwionośnym

3. przerost masy mięsniowej -> ponadrywane ścięgna, kłopoty z kręgosłupem i stawami

4. długotrwałe skutki przyjmowania steroidów i tzw. odżywek -> kłopoty ogólnoustrojowe, hormonalne itd.

Zastanówcie się czy jest sens brać to [ciach!]o!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba sobie nie kupie tych splementow co ty Piratez bo oczka na zdjeciu masz jakies takie "marsjanskie chyba" ;)

a tak na serio to brak ci przedramienia ,no przydaloby sie gdybys duzo robil wznosow bokiem na barki ,jest to cwiczenie ktore duzo daje i podczas masy jak i rzezby a bardzo uwydatnia barki ,wiecej nawet niz wyciskanie gryfu czy hantli

Piratez narzekasz zes wysoki ,a ja sam mam 186 cm i sporo sie napracowalem aby zaczac wygladac na ludzia ;), a prawda jest ze niscy maja latwiej bo optycznie szybciej widac u nich muskulature, no ale na razie nie narzekam,dzisiaj po dlugiej przerwie po pobycie w Polsce narescie dochodze do formy ,poszlo dzisiaj spokojnie 160 na lawce przy koncu robienia plaskiej ,wrescie wracam do swoich wynikow :), a 172 zrobie w marcu zeby sprawdzic czy sila wrocila na dobre

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siłownia siłownią, co kto lubi, ale od tych prochów to nie tylko mięsnie wam rosną i sami dobrze wiecie, po co ta ściema dla nowicjuszy, he?

3. przerost masy mięsniowej -> ponadrywane ścięgna, kłopoty z kręgosłupem i stawami

4. długotrwałe skutki przyjmowania steroidów i tzw. odżywek -> kłopoty ogólnoustrojowe, hormonalne itd.

1. moze juz masz problem ze innym to wmawiasz? moja kobieta nie narzeka

2. jak sie faszerujesz sterydami to moze i bedziesz mial nawet przerost miesnia sercowego .. a zwykle cwiczenia tylko cie wzmocnią

3. jak sie cwiczy z glowa to sie ma przyrost a nie przerost

4. sterydów nie ruszam .. do odzywek sie dopiero przymierzam .. pozatym juz Mechlin powiedzial

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale musze to powiedziec g wiesz a sie wypowiadasz, ide o zaklad ze jestes zakompleksionym grubasem, ktory nie dba o swoj wyglad i caly dzien spedza przed monitorem - brawo za postawe... najpierw zdobadz jakas wiedze na temat odzywek a potem sie wypowiadaj bo p bajki jak moherowe berety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale musze to powiedziec g wiesz a sie wypowiadasz, ide o zaklad ze jestes zakompleksionym grubasem, ktory nie dba o swoj wyglad i caly dzien spedza przed monitorem - brawo za postawe... najpierw zdobadz jakas wiedze na temat odzywek a potem sie wypowiadaj bo p bajki jak moherowe berety

a Ty co wiesz? :lol2:

szlifuj garba tak dalej ; ]

suplementów nie bierze sie od początku, to już powinni brać zaprawieni w bojach panowie, z jakimś starzem....

a sumplementy to np białko, podane w czystej i lepiej przyswajalnej postaci niż w pożywieniu; sterydy to chemia która wymusza na organiźmie mase mięśniową ;]

szlifuj garba szlifuj, bedzie wons ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos nie blyszczysz w tym topicu swoja wiedza, obawjam sie ze g. wiesz o suplach, suplementy tylko dla "zaprawionych w bojach panow" omg, czyli wg ciebie startujemy od 45cm w lapie w gore i dopiero mozna zaczac cos brac? gg za myslenie, zarzuc najpierw swoja fotke i zobaczymy co wiesz i ile czego zjadles zeby sie madrzyc na temat koxu i odzywek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos nie blyszczysz w tym topicu swoja wiedza, obawjam sie ze g. wiesz o suplach, suplementy tylko dla "zaprawionych w bojach panow" omg, czyli wg ciebie startujemy od 45cm w lapie w gore i dopiero mozna zaczac cos brac? gg za myslenie, zarzuc najpierw swoja fotke i zobaczymy co wiesz i ile czego zjadles zeby sie madrzyc na temat koxu i odzywek

jeszcze nic nie 'zjadłem'

zaprawieni w bojach ttzn że ćwiczenie im nie obce, pół roku, rok...? zalezy

mam pomysł, najpierw poczytaj o suplementach a potem sie kłóć, bede czuł że rozmawiam z kimś w miare zorientowanym w temacie

eot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o suplach ktore bralem wiem wszystko, i to nie to co ktos napisal na jakims forum, tylko dokladne badania, wplyw na zdrowie, co sie z nimi dzieje po zjedzeniu a troche tego bralem wiec pytaj o co chcesz jesli watpisz, skoro nic nie brales to nie wiem po co sie wogole wypowiadasz o suplementach - najgorsi sa tacy ktorzy nigdy nie brali np. kreatyny a krytykuja jej dzialanie albo wypowiadaja sie jak to jest na cyklu omg

aha pol roku i zaprawiony w bojach ? omg gg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wam co na mozgi popadalo!!! ,a tak wogole to pierwszy raz szlysze tekst "szlifuje garba i wasa" :) :) ,jedni chyba za duzo biora a inni za malo :) , przestancie sie tak ....slabo klocic ..dajcie poprzadnie po garach jak mezczyzni a nie...ee.. te jak im tam ...baby,

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sie nazywa szufladkowanie "jak ćwiczy to bierze"

Musisz być chłopie nieżle zakompleksiony .

A tak poza tym :

Po pierwsze -sterydy- nikt tu o sterydach nie rozmawia i nnikt nie bierze.

Po drugie - odżywki - są zdrowsze niż żarcie w stylu Mc Donald i cola

Po trzecie - skutki - cytat z ksiązki " DOPING IN BODYBULDING " wydanej pare lat temu

rozdział 2 skutki brania steroidów

c)Zmiany w systemie chormonalnym

....może doprowadzic do nieplodności,np:zaburzenia wzwodu , zaburzenia wytrysku , zaburzenia popedu ......

.....jednakże po odstawieniu leku , wszystkie funkcje wracaja do normy......jednakże odradzam stosowanie sterydów w przedłurzonych okresach gdyz isnieje możliwość że organizm nie zregeneruje sie całkowicie .

d)Efekty maskulinizacyjne

......rozrost pęcheżyków nasiennych , członka , prostaty. Obniżenie głosu , gęsciejszy zarost , powiększenie tkanki tłuszczowej i zwiększony popęd seksualny.

Czyli jak widac kij ma dwa końce . Generalnie rzecz biorąc napewno szkodzą i powodują wiele nieodwracalnych zmian w organiżmie ale jak ktoś robi to z głową to nie jest aż tak żle.

Edytowane przez -yahoo-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gladiac ale teraz to juz Cię nie rozumiem <lol> ... Najpierw robisz se jaja ze spadles z 49 na 47 w bicu, potem piszesz ze "tak na serio to waze 65 kilo i w bicu 32 , no i mam 17 lat", a teraz wyskakujesz ze dajesz 160 na płaskiej :D Moze Ty tak zawsze, a ja nie jestem w temacie, bo udzielam się tutaj dopiero od około 10-15 stron, ale napisz jak jest naprawde, bo mnie zamotałeś :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegladnij caly temat to sie dowiesz..

Panowie niemilosierny syf znajduje sie na ostanich stronach..

Aż odechciewa sie czytac..

W najblizszym czasie zrobie tu puste i prorokuje ze conajmniej 10stron pojdzie w kosz..

Trzymajcie jakis wyznaczony sobie poziom..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nightstalker no coz jak ktos sie dolancza do topicku a niechce mu sie przeczytac wczesniejszych postow(czyli tobie) no to co mozna powiedziec ?,a tak pozatym to "skromnym jezdem" ;)

Wiecie co tak mi sie znowu przypomnial Arnold ,bo obejrzalem sobie dzisiaj znowu "pumping iron" 1i 2 i mysle ze dokonal wielkiej sztuki , kiedy zostal po raz 5!! mr olimpia czyli zdobyl najwazniejszy tytul w kulturystyce a pozniej sie wycofal z tego sportu ,to 5 lat pozniej jak zdecydowal sie po takiej przerwie wrocic na zawody to nikt mu nie dawal szans nawet sedziowie , i co sie stalo??? poprostu zdeklasowal wszystkich.

dlaczego to pisze?? , bo mysle ze fajnym wspomagaczem jest poszukanie sobie takiego idola ktory pomagalby nam w pewien sposob psychologicznie w naszych zmaganiach z zelastwem, dla mnie wlasnie takim jest Arni , i dlatego czesto aby sie bardziej jeszcze zachecic i zagrzac do cwiczen ogladam z nim filmy z silowni i oczywiscie podpatruje ,sprobujcie sami ,przeciez nie macie nic do stracenia a mozecie sporo zyskac,najwieksi tego sportu potrafia sporo powiedziec jak wazny jest aspekt psychologiczny

pare zjdec idola :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gladiac: robie cwiczenia na srodkowe aktony:) poprostu na tym foto jakos tego nie widac:) przedramie tez robie... no ale ciagle jest ten problem z wysokoscia i dlugimi lapskami i nie ma takiego efektu jak przy "kurduplach":D

trzeba wiecej masy pozdobywac i tyle:)

moj plan do lata to wytworzyc sobie "zylke" i brzuch w krate przy 43-45cm w lapce i powyzej 120 w klacie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plan niezly i ambitny, przedewszystkim ci bardziej zaawansowani powinni sobie wyznaczac cele i do nich dazych ,a takie planowanie rozwoju sylwetki bardzo pomaga bo nie ma nic gorszego niz pojscie na silownie z brakiem planu i wiedza czego czego ci potrzeba, opoznia to bardzo postepy i obniza zaangazowanie w cwiczenia

Piratez daj wiecej zdjec z bliska bo z daleka ciezko ocenic definicje miesni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma co oceniac:) narazie jestem zalany i wstydze sie tego heheheh;]

od lutego masowka by troszke urosnac a potem rzezba z totalnym wycinaniem tkanki tluszczowej.

Wtedy dam cale fotostory bo mam nadzieje ze bedzie czym sie pochwalic:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj na hali

100kg x3 przysiady a to dopiero poczatek :) bo moglem zalozyc ze 110-115

barki 65kg zyciowka

klata 80kg zyciowka)

zaznaczam ze biegam

TCM daje rade :)

a w ty miesiacu zrobilem 140km ;-) gdyby nie nauka zrobil bym 200km

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widac ze barki mozesz kiedys niezle zrobic w stosunku do klatki , niestety sport w postaci biegania mimowszystko nie idzie w parze z bodybouldingem, wiec o jakies prawdziwej masie nie masz co marzyc no chyba ze sie wzmocnisz "witaminami" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od lutego zaczynam kąsić kreatyne z dextrozą, po znajomosci w duzo nizszej cenie dostalem gainera, ale taki nietypowy, bardzo dziwna instrukcja obslugi, ze tak powiem ;] Nutrend Replay I teraz pytanie, jak to polaczyc wszystko ? Tego gainera wg. nalepki nalezy spozywac 10-20 min po treningu, nastepnie 40 min po 1 spozyciu. Mogłby mi ktos napisać taki jeden dzien z cyklu brania tych odzywek ;D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol... to tyle zabawy jest z tymi suplami ? Fajnie macie :]

Mam pytanie wlasnie z tej dziedziny... Kumpel ćwiczy od około 8 miesięcy i ma całkiem niezłe wyniki ( 95 na klate już bierze ), ale waży cos około 67, nogi ma cieniutkie i klate wąską. Za to rzeźba zajebista - gość ma chyba zero tłuszczu... Prosił żebym się Was tutaj poradził i zapytał co moze sobie kupić tak żeby sie do wakacji wyrobić ? W grę wchodzi zestawik za około 100zł...

A nie wytrzymam musze się pochwalić <lol> Dzisiaj dałem rade 5x85kg dzwignąć :D Dla mnie to spory wyczyn bo przed świętami dałem max 1x81kg, a pare miechów wcześniej tylko 1x78kg. Kozak, nie ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi