Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

odnosnie wyniku

nie wiem jak inni to widza ale jak sie robi wyciskanie na triceps waskim chwytem to chwyt napewno nie powinien byc na szerokosc barkow, bo to "prawie" normalne wyciskanie klatki sie z tego robi,waski chwyt to polowa odleglosci o jakiej pisales,tak wiec moim zdaniem zrobiles klatkie nie triceps -ale to tylko moje zdanie

Zgadzam się z Tobą, przy takim ustawieniu łap klatka ma ogromne znaczenie wciąż, ale mój trener mnie ochrzanił ze robiłem taką wąsko jak mówisz ze sobie popsuje łokcie itp... to robie tak i taki też wynik podaje.

Sawyer - jeśli te teksty o 14 latkach z 40 w bicu to były do mnie to ekhm....wypowiadam się w topicu od początku, zdjecia dawałem itp.

No wiem że trudno jest powyzej 100 coś zrobić... raz w życiu podniosłem 100kg(1,5 tygodnia temu) a na nastepnym treningu - w poniedziałek nie mogłem już wycisnąć tej setki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Tobą, przy takim ustawieniu łap klatka ma ogromne znaczenie wciąż, ale mój trener mnie ochrzanił ze robiłem taką wąsko jak mówisz ze sobie popsuje łokcie itp... to robie tak i taki też wynik podaje.

Sawyer - jeśli te teksty o 14 latkach z 40 w bicu to były do mnie to ekhm....wypowiadam się w topicu od początku, zdjecia dawałem itp.

No wiem że trudno jest powyzej 100 coś zrobić... raz w życiu podniosłem 100kg(1,5 tygodnia temu) a na nastepnym treningu - w poniedziałek nie mogłem już wycisnąć tej setki :P

A to teraz czegoś nie rozumiem- skoro wyciskałeś to... no powiedzmy nieprawidłowo technicznie to po co brać aż taki duży ciężar?

A co do tych 100 kg to wydaje mi się, że jest to zmora niejednego :lol: W sumie to tylko liczba - jedynka i dwa zera a tyle strachu przed nią i ile radości po przekroczeniu jej :lol2:

Edytowane przez marian193

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem na profesjonalnej siłce... Jest dosłownie wszystko, przeznaczenia niektórych maszyn to nawet nie znam... Jest pięknie, ale ... 45zł miesięcznie :( Nie wiem skąd ja wezme taką kase...

Ps. Mam taki jeden problem. Robiłem dzisiaj biceps i po pierwszej serii pierwszego ćwiczenia już czułem lekkie napompowanie, po drugiej już mi miało bica rozerwać, napompowałem się na max, a przy trzeciej i przy kolejnych ćwiczeniach już mi biceps sflaczał :( Tak ma być ? Może robie za dużym ciężarem i przemęczam go albo coś ?

Dodam że robiłem najpierw przedramie ( cięzarek 3kg zawieszony na sznurku i trzeba go najpierw nawinąc na drążek a potem go z niego odwinąć ) potem 3x "oczko", 3x modlitewnik, 3x hantle na skosie...

Edytowane przez nightstalker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem na profesjonalnej siłce... Jest dosłownie wszystko, przeznaczenia niektórych maszyn to nawet nie znam... Jest pięknie, ale ... 45zł miesięcznie :( Nie wiem skąd ja wezme taką kase...

ja płace 50 ale mam upusty w odżywkach (5-10%) :lol2:

a myślałem że to nie za wiele ;)

jest u mnie tez siłka co płacą 35zł ale za taka atmosfere jaka tam jest to ja dziękuje :(

kolejna siłownia przy hotelu, 50zł, ale sprzętu od.... groma, szkoda że tam chodzą ludzie z którymi nie da rade żyć ; /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehes.. to ja place za uboga silownie 50zł miesiecznie a Ty masz "tylko" 45zł za profesjonalną..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. Mam taki jeden problem. Robiłem dzisiaj biceps i po pierwszej serii pierwszego ćwiczenia już czułem lekkie napompowanie, po drugiej już mi miało bica rozerwać, napompowałem się na max, a przy trzeciej i przy kolejnych ćwiczeniach już mi biceps sflaczał :( Tak ma być ? Może robie za dużym ciężarem i przemęczam go albo coś ?

Według mnie to naturalne. Przynajmniej i ja tak mam :D Na początku rośnie i ładnie puchnie, a potem za nic nie mogę go napiąć i wydaje się jakby był z galarety. Edytowane przez marian193

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O dokładnie to! Ja sie zmartwiłem jak w drodze z siłki kumpel oznajmił mi iż jest tak napompowany że czapki nie może założyć, a ja już flak :]

EDIT: Teraz kumpel starszy stażem mi mówi ze "radze zazyc glutamine bo taki stan to juz jest tzw palenie miesnia..." No i co ? Przegiełem pałe ? Spalam mięsień ? :( Może 2 tygodnie przerwy powinienem zrobić ?

EDIT2: Przestraszyłem sie troche tego spalania miesnia, bo faktycznie biceps zmniejszył mi się prawie o 1 cm i postanowiłem zrobic sobie przerwe. 2 tygodnie przerwy i od marca jade znowu, ale tym razem wspomoge się kreatyną. Przejde jeden cykl i zobaczymy co z tego bedzie :]

Edytowane przez nightstalker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

srekal34

tak od siebie dodam ze mozna robic spokojnie waskim chwytem, ale jak ty chcesz sie pokazac i bierzesz maxa to sie nie dziwie ze trener cie ostrzegl co do nadgarstkow ,bo wiesz do niektorych cwiczen i ciezarow nalezy sie przygotowac takze fizycznie czyli w tym przypadku odpowiednio "wyrobic" sobie nadgarstek -reasumujac i oceniajac twoje zachowanie przy tym cwiczeniu to nie zrobiles zadnego tricepsa tylko klatkie tym bardziej ze na waskim chwycie to i 50 pewnie bys nie podniosl - ale klucic sie nie bede ,tylko nie pisz glupot i nie zaslaniaj sie trenerem bo to zenujace

ps. nikt mi nie wmowi ze jesli raz w zyciu wycisnal 100 kg to waskim chwytem wezmie 90 ,obojetnie czy mialoby to byc na klatkie czy triceps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

srekal34

tak od siebie dodam ze mozna robic spokojnie waskim chwytem, ale jak ty chcesz sie pokazac i bierzesz maxa to sie nie dziwie ze trener cie ostrzegl co do nadgarstkow ,bo wiesz do niektorych cwiczen i ciezarow nalezy sie przygotowac takze fizycznie czyli w tym przypadku odpowiednio "wyrobic" sobie nadgarstek -reasumujac i oceniajac twoje zachowanie przy tym cwiczeniu to nie zrobiles zadnego tricepsa tylko klatkie tym bardziej ze na waskim chwycie to i 50 pewnie bys nie podniosl - ale klucic sie nie bede ,tylko nie pisz glupot i nie zaslaniaj sie trenerem bo to zenujace

ps. nikt mi nie wmowi ze jesli raz w zyciu wycisnal 100 kg to waskim chwytem wezmie 90 ,obojetnie czy mialoby to byc na klatkie czy triceps

Dżizas nie bulwersuj się tak masz zły dzień czy co? Jak Ci to coś da to francuza robie z obciążeniem 38kg bez zadnych problemów serie po 10.

BTW to strasznie się wywyższasz, ale moze to tylko moje wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze jak ktos kogos skrytykuje to sie wywyzsza? ,po pierwsze jak piszesz jakies rzeczy na forum to oczekuj ze ktos je skomentuje bo po to jest forum,pamietaj tez ze sa tutaj osoby ktore cwicza juz bardzo dlugo i maja pewne doswiadczenie ,siebie zaliczam do tej grupy jako ze mam 10 letni staz ,wiec pozwole sobie skrytykowac "niescislosci" albo glupoty jak wolisz ,bo moim zdaniem mozna sobie podniesc ego bez ubarwiania i wprowadzania w blad innych

Jak widzisz swiatem rzadza prawa fizyki ;) a scisle mowiac reakcja rowna sie kontreakcji :)

EDIT2: Przestraszyłem sie troche tego spalania miesnia, bo faktycznie biceps zmniejszył mi się prawie o 1 cm i postanowiłem zrobic sobie przerwe. 2 tygodnie przerwy i od marca jade znowu, ale tym razem wspomoge się kreatyną. Przejde jeden cykl i zobaczymy co z tego bedzie :]

mozliwe ze jestes przetrenowany , i za bardzo katujesz miesien , nie musisz robic przerwy ,postaraj sie przez nastepny tydzien lub dwa robic na biceps cwiczenia z malym obciazeniem ale dobrze technicznie ,po tym czasie zwieksz obciazenie ale nie przesadzaj jak ostatnio ,regeneracja to slowo wazne w slowniku kulturysty ;)

postaraj sie kupic aminokwasy ,nie sa drogie a sporo pomagaja ,glutamina tez by sie przydala bo nie pozwala na spalanie bialka w miesniu po wyczerpujacych treningach ,pozatym pamientaj ze przestoje w rozwoju miesnia to norma

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile mniej wiecej trzeba zjesc jajek (takich srednich ;) ;) ) aby zjesc 100g bialka ? nie mam wagi a nigdzie w necie nie moge znalesc informacji na ten temat //hehe

albo ile jedno jajko ma bialka :)

update: widzac po komentarzach ja nie chce jesc dziennie tyle jajek aby zjesc 100g bialka xD poprostu chce wiedziec ile g ma takie jedno jajko heh

Edytowane przez ???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze jak ktos kogos skrytykuje to sie wywyzsza? ,po pierwsze jak piszesz jakies rzeczy na forum to oczekuj ze ktos je skomentuje bo po to jest forum,pamietaj tez ze sa tutaj osoby ktore cwicza juz bardzo dlugo i maja pewne doswiadczenie ,siebie zaliczam do tej grupy jako ze mam 10 letni staz ,wiec pozwole sobie skrytykowac "niescislosci" albo glupoty jak wolisz ,bo moim zdaniem mozna sobie podniesc ego bez ubarwiania i wprowadzania w blad innych

A) nic nie ubarwiałem, uczciwie podałem ile i na dokładnie jakim ćwiczeniu to zrobiłem, więc oco ci chodzi ? blink:

B) tu nie chodzi oto że mnie krytykujesz bo to bardzo dobrze ze jeśli robię błędy, ale o sposób w jaki krytykujesz. Ja staram się być dla Ciebie miły podczas gdy Ty jesteś opryskliwy i w każdym poście pokazujesz co Ty nie Ty.

C) mój trener też tak robi , zaczynajac triceps, potem robi trochę węziej na ławce a jest on dla mnie znacnzie więskzym autorytetem niż Ty - zaczął ćwiczyć gdy cię pewnie jeszcze na swiecie nie było. Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć kto to - Pan Gabriel Kunecki, jeden z najbardziej utytuowanych polskich kulturystów, dziś już na emeryturze, ale przygotowuje się właśnie do startu w mistrzostwach polski weteranów.

D) Jak miałeś rok starzu to nie robiłeś błędów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to samo, 40 za zadupie w podziemiach ;x

hehe a ja mam za free po znajomosci B) silka niewielka, sprzet stary ale dobre i to :) juz prawie pol roku pakuje i motywacja oraz efekty sa :)

Ile mniej wiecej trzeba zjesc jajek (takich srednich ;) ;) ) aby zjesc 100g bialka ? nie mam wagi a nigdzie w necie nie moge znalesc informacji na ten temat //hehe

jajko ma przewaznie ~8g bialka wiec sobie policz :) i pamietaj, ze wszystko w nadmiarze szkodzi..

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A) nic nie ubarwiałem, uczciwie podałem ile i na dokładnie jakim ćwiczeniu to zrobiłem, więc oco ci chodzi ? blink:

B) tu nie chodzi oto że mnie krytykujesz bo to bardzo dobrze ze jeśli robię błędy, ale o sposób w jaki krytykujesz. Ja staram się być dla Ciebie miły podczas gdy Ty jesteś opryskliwy i w każdym poście pokazujesz co Ty nie Ty.

C) mój trener też tak robi , zaczynajac triceps, potem robi trochę węziej na ławce a jest on dla mnie znacnzie więskzym autorytetem niż Ty - zaczął ćwiczyć gdy cię pewnie jeszcze na swiecie nie było. Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć kto to - Pan Gabriel Kunecki, jeden z najbardziej utytuowanych polskich kulturystów, dziś już na emeryturze, ale przygotowuje się właśnie do startu w mistrzostwach polski weteranów.

D) Jak miałeś rok starzu to nie robiłeś błędów?

Jesteś bardzo miły <_< Nie każdy ma na siłce takie autorytety jak ty ( nie znam goscia i nigdzie o nim nie słyszałem a dodam ze wiele publikacji przeczytałem ze starszych lat przedzaił 1965-1970).Ja np ćwicze sam w domowej siłce i rady gladiaca są jak najbardziej dla mnie na miejscu bo nie ma chyba na forum kogoś o wiekszym stażu.

Podajcie sobie reke i po sprawie <_<

taniej ci wyjdzie kupić ostrowie 100g wypijesz i masz już 80g białka :lol: Edytowane przez sawyer188

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś bardzo miły <_< Nie każdy ma na siłce takie autorytety jak ty ( nie znam goscia i nigdzie o nim nie słyszałem a dodam ze wiele publikacji przeczytałem ze starszych lat przedzaił 1965-1970).Ja np ćwicze sam w domowej siłce i rady gladiaca są jak najbardziej dla mnie na miejscu bo nie ma chyba na forum kogoś o wiekszym stażu.

Nie no sorki troszkę mnie poniosło... ale pcozułem sie urażony troszkę ;) Ale ja nic do niego nie mam ;) peace B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra ,to peace forever ;), i rosnijcie szybko ,a jakby co to ide uwolnic moja kobiete od nadmiaru emocjii sexualnych hehe ,do jutra ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem info o panu Gabrielu Kuneckim,startowal w zawodach w Bydgoszczy w 2000 roku w kategori weteran powyzej 50 lat,waga 66.5 kg ,niestety zdjecia nie znalazlem .

ps.w sumie to jakimi prawami rzadzi sie przyklejanie teamtu? ,zalezy od ilosci ludzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już raz to przerabialismy <_<.Rozmowy ida nie w kierunku siłowni tylko w innym.Dla mnie rozwiązaniem nie ejst przenoszenie tematu tylko kasowanie postów nie na temat.Mnie aż wsciekłość zrzera jak widze ,że anime to wazny temat a siłownia zwyklutki temacik jakich w full tu.Ludzie litości :sad: ratujmy najbardziej sensowny temat na tym forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tam .. jaki problem ze nie przyklejony ... nie bedziem sie prosic ..

sami co raz jakeis OT robicie :PP

a tak serio to po prostu link do tematu do ulubionych i przegladac codzinnie ... bedziem zawsze na fali ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy rozgrywam to dobrzeta ktycznie ale zaczynam taki mały cykl pod tytułem ładny brzuch.Skąłda sie on z ABS II wszystkich zwykłych cwiczonek na brzuszek a na koniec A6W.Naturalne jest że musze troche zbić tłuszczu ale trudno nie chce wyglądac jak piłeczka:(.Wszystko niby wydaje sie być proste ale dręczą mnie wyżuty sumienia że mam jeszcze za małą mase.I tak sobie mysle by odłożyć tan cykl na środek marca i jeszcze sie podmasowac ale boje sie ze wyjdzie z tego wszystkiego wielkie g....... <_<

Edytowane przez sawyer188

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem info o panu Gabrielu Kuneckim,startowal w zawodach w Bydgoszczy w 2000 roku w kategori weteran powyzej 50 lat,waga 66.5 kg ,niestety zdjecia nie znalazlem .

http://www.sfd.pl/1/images2003/20030428110540.JPG

http://www.sfd.pl/1/images2003/20030428110631.JPG

fotki ;] imo jak na swój wiek to wygląda nieźle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ze niezle ,na zdjeciu nie widac ale ta waga 66 kilo , no ale 50 to tez nie tragedia a jak sie cale zycie zajmowalo sportem tym bardziej .Ale do czego zmierzam, kiedys to znaczy 30 lat temu cwiczylo sie inaczej ,byly inne metody treningowe i inne podejscie, dziaisaj w swiecie gigantow juz wiele nie moze tak naprawde zaimponowac ,dlatego jak najbardziej powinienes korzystac z rad trenera ale z pewnoscia i jemu moga sie zdarzyc pomylki lub zle nawyki ,bo jesli sie w mlodosci nauczysz zle technik to pozniej jest bardzo ciezko to zwalczyc ,reasumujac masz lepiej niz inni poczatkujacy bo w miare fachowa opiekie i warunki ,teraz wypadaloby tylko tego nie popsuc :)

sawyer188 -wybory to zawsze skomplikowana sprawa ,przemysl sobie co dla ciebie jest najwazniejsze i ustaw trening pod tym katem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi