forest kila zbila Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 szybka piłka - jak często można ćwiczyć brzuch ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 powialo wiatrem z BrokeBack Mountain :lol2: dawno sie tak nie ubawilem :) ,masz Chaos poczucie humoru ;) Piratez !! jesli masz problem z klatka to : -nie rob wogole plaskiej ani skosu bo :zamiast tego wyciskanie glowa w dol na sporym skosie!! ,pozniej to samo ale wyciskanie waskim chwytem -nastepnie rozpietki na plaskiej -przenoszenie chantla lub gryfu na plaskiej Tak cwicz przez ok 2-3 miechy ,poprawa musi przyjsc!!! ,a tym ze nie robisz plaskiej ani skosu to sie nie martw bo glowa w dol tez mozna wyciskac spore ciezary!! ogolnie ostatnie zdjecia niestety pokazaly ze tak naprawde nie masz nawet sylwetki kogos kto chodzi na silownie dluszy czas ,bo tak wygladaja goscie co nawet nigdy nie widzieli silowni ,ale nic straconego ,zmien trening ogolny i przestan sie sugerowac wielkoscia bicepsa bo tego niby 45 po cwiczeniach to nie widac ,a przeciez ludzie na silce maja po 41-42 i ich rece wygladaja bardzo fajnie,skup sie raczej na definicji bo jak widze twoj problem polega na zbyt duzej wierze w"mase" ktorej tak naprawde nie masz ,mase robi sie majac juz chociazby wypracowana w miare sylwetkie kogos kto widac ze chodzi na silownie,kiedy taka osoba robi mase to nie traci sylwetki tylko przybiera pare kilo ale nadal widac ze to ktos z silowni, u ciebie niestety wystepujacy przerost formy nad trescia nie pozwala wykreowac zadnej prawidlowej sylwetki-moja skromna opinia , zero suplementow "masowych" tylko sporo!!aminokwasow i trening lekko pod rzezbe,pol roku takiego ciaglego cwiczenia zmieni ci sylwetkie i choc pewnie zjedziesz w bicu z centymetr to wierz mi twoja reka bedzie wygladac na wieksza niz obecnie bo bedzie pozbawiony wody i fatu ale ladna definicja da wiecej niz zalana reka 1 cm wieksza Pisze to jako krytykie oczywiscie ale jak najbardziej konstruktywna, ktora byc moze pomoze ,bo czasem bywa tak ze sami nie widzimy swoich bledow albo nie chcemy ich dostrzec, dlatego moze dobrze jest posluchac glosy z forum a ja wierz mi zycze ci jak najlepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 szybka piłka - jak często można ćwiczyć brzuch ?Codziennie.. Baa.. nawet dwa razy dziennie.. Mi to nie szkodzilo.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) powiem jedno HMB działa :D:D sylwetka sie kształtuje,definicja jeszcze lepiej podkreślona :) Podoba mi się :) @Piratez pamietasz ile razy Cie pytalem o rzezbe??Z resztą nie tylko ja ;) polecam kupic sobie jakies mniejsze hantelki np 7.5kg (ja uzywam 5) do rzeźbienia i zawsze wieczorkiem robie sobie rzeźbe przez jakiś tam czas 30min :) a na silowni teraz robie siłe i rzeźbe czyli HMB+Średnie serie Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Piratez !! ...A o mnie znowu nic :sad: :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 szybka piłka - jak często można ćwiczyć brzuch ?To zależy od tego, co chcesz osiągnąć i od intensywności ćwiczeń... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 poczekaj gladiac az skoncze rzezbe:) jestem zalany fatem i dobrze o tym wiem ale moim zdaniem by robic rzezbe trzeba miec solidne podstawy w miesie, po drugie wzrost tez robi swoje:) Nicko13: tutaj pisalem co bede robil: http://www.sfd.pl/temat258786/ zreszta juz wczesniej to wklejalem tutaj ale nikt chyba nie zauwazyl;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 ... po drugie wzrost tez robi swoje:)heh widze że jesteśmy tego samego wzrostu :) tyle ze ja jestem z +/- 18 kilo lżejszy :D a co o wzrostu to wydaje mi się ze przy duzym wzroscie wypracowac odpowiednia mase jest bardzo ciężko, zwlaszcza bez supli Co zrobić żeby bardziej zarysować łapke w bicu? Oczywiście bez żadnych supli itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Co zrobić żeby bardziej zarysować łapke w bicu? Oczywiście bez żadnych supli itp :)Ćwiczyć? -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Mechl!nie nie martw sie :) Rob brzucho :D i daj jakies foty nowe ;) po prostu z Tobą to jest tak ze wyglądasz coraz lepiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 A o mnie znowu nic :sad: :wink: .<glaszcze> bo u Ciebie to juz nie ma co poprawiac niemalże :] B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Ćwiczyć? -.-lol dzieki za rade! nie sądziłem że to takie proste! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 lol dzieki za rade! nie sądziłem że to takie proste! A jednak.. Czasem wystarczy tylko ruszyc głowka i odpowiedziec sama nachodzi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 przejrzyj temat,Mechl!n dawał fajne cwiczonka na trica (chyba Chaos hostuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) przejrzyj temat,Mechl!n dawał fajne cwiczonka na trica (chyba Chaos hostuje)a on pytał zdaje sie o bica :P @exo3: jak masz duzy ale zalany o po prostu lzejsze ciezary duzo powtórzen jak wogle mala rąsia to tak jak mechlik rzekł Ci Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 a on pytał zdaje sie o bica :P @exo3: jak masz duzy ale zalany o po prostu lzejsze ciezary duzo powtórzen jak wogle mala rąsia to tak jak mechlik rzekł Ci Mechlin z tego co pamiętam pokazywał ćwiczenia z wyciągami a to w moim wypadku odpada bo nie mam takiego sprzętu do dyspozycji. Chaos - chodzi o to, że mam teraz cos kolo 37 cm chyba ale lepiej wyglada dobrze wyrzezbione 37 niż niewyrzeźbione 40 cm :) więc w tym momencie wolałbym dążyć do rzeźby a nie do 40 cm :) Problem w tym, że gdyzaloże sobie mniejszy ciężar na modlitewnik to po serii jakoś czuje, że wogóle nie poćwiczyłem więc nie wiem czy jest sens sie szarpać bez jakiś supli :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Jezeli o modlitewniku mowa to uwielbiam to cwiczenie. Robie powtorzenia do tej pory az mnie kosci w przedramionach bola. Po 2 miesiacach jest efekt ale nie w wymiarach ale w ksztalcie bicepsa. Ja co prawda jestem chudy i pewnie kazdy kto by mnie spotkal powie "cwicz na mase" ale jakos mnie te cwiczenia nie przekonuja. Wogole mnie nie meczy 3 czy 4 powtorzenia z wielkim ciezarem. Lepiej sie czuje po posilowni jak wyciskam mniejsze wagi ale po 8-10 powtorzen. Po wakacjach zaczne moze na mase jechac ale teraz nie chce wygladac na plazy jak beton albo ociosany siekiera kloc. Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Mechlin z tego co pamiętam pokazywał ćwiczenia z wyciągami a to w moim wypadku odpada bo nie mam takiego sprzętu do dyspozycji. Chaos - chodzi o to, że mam teraz cos kolo 37 cm chyba ale lepiej wyglada dobrze wyrzezbione 37 niż niewyrzeźbione 40 cm :) więc w tym momencie wolałbym dążyć do rzeźby a nie do 40 cm :) Problem w tym, że gdyzaloże sobie mniejszy ciężar na modlitewnik to po serii jakoś czuje, że wogóle nie poćwiczyłem więc nie wiem czy jest sens sie szarpać bez jakiś supli :huh: Rób po 15 powtóżeń tym cieżarem którym do tej pory robiłeś 8 to poczujesz....zmuszam się do dodatkowych powtórzeń i to naprawdę daje efekty - Arnie też tak robił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobe81 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 17 lat zaczynałem od 50 teraz 130 cwicze 3 lata. Dieta Dużo Białka Proteiny HMB połaczone z kreatyną i glukozą odyzwki białkowe i weglowodanowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 17 lat zaczynałem od 50 teraz 130 cwicze 3 lata. Dieta Dużo Białka Proteiny HMB połaczone z kreatyną i glukozą odyzwki białkowe i weglowodanowe Mowisz o klatce ? W wieku 14 lat zaczales od 50 kg ? :] Musisz byc naprawde niezly byczkiem skoto wyciskasz dzisiaj 130 kg. Powiem szczerze - DOPUKI NIE ZOBACZE (Twoich zdjec) TO NIE UWIERZE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 kaeres nie będe się chwalił ale mój pierwszy wycisk to był 67.5kg jak miałem 15lat :D tyle że ja trenowałem pływanie 8lat (tak tak zaczełem jak miałem 7lat pływać) więc byłem troche silniejszy i wyrośniety niż moji rówieśnicy... a co kobe81 też chętnie bym zobaczył twoje foty, i mile widzane jakbyś podał wymiary Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 kaeres nie będe się chwalił ale mój pierwszy wycisk to był 67.5kg jak miałem 15lat :D tyle że ja trenowałem pływanie 8lat (tak tak zaczełem jak miałem 7lat pływać) więc byłem troche silniejszy i wyrośniety niż moji rówieśnicy... a co kobe81 też chętnie bym zobaczył twoje foty, i mile widzane jakbyś podał wymiary Pozdro Ja jak miałem 14 (zima 2004) lat po raz pierwszy na wyważonych ciężarach niecałe 60 kg. Teraz juz Lato idzie i raczej sie ćwiczyć nie chce - w grudniu wywaliłem 100kg :D, teraz nie wiem ile bo wytrzymałość robiłem (sprawdze się za tydzień) Zauważyłem że duzo osób sie wyłamuje po 0,5 roku, tak gdzieś jak sie zastoje na sucho zaczynają... Kobe - Fotki prosimy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Rób po 15 powtóżeń tym cieżarem którym do tej pory robiłeś 8 to poczujesz....zmuszam się do dodatkowych powtórzeń i to naprawdę daje efekty - Arnie też tak robił ;)oj nie wiem czy to będzie do wykonania po pierwsze ćwiczę sam - tak jest dla mnie najlepiej bo nikt mnie nie rozprasza, z nikim nie gadam, słucham sobie tylko muzyczki i patrze na czas żeby przerwy między seriami były jednakowe a najlepiej jest gdy ktoś w kryzysowych momentach "podciągnie" ciężar. A robić 15 powtórzeń tym co robię 8 czy 20 - 10 to nie wiem czy jest sens bo technika wykonywania ćwiczenia jest najważniejsza. ale mimo to spróbuje, czemu nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 hi. dwa dni temu, podczas cwiczenia barków przytrafiła mi się kontuzja. zestaw jaki stosowalem dotychczas, to wyciskanie przod/tyl, wymachy hantlami w bok/przed siebie, i cos tam na tył. ogolnie, zawsze przy wymachach, raczej only przed siebie, pierwsza faza czyli wymach bezproblemowo, ale wracajac do pionu rekę cos mi jakby 'przeskakiwalo'. nie przerazilem sie zbytnio, cwiczylem bez przeszkod <oprocz tego smiesznego uczucia ;) > az do przedwczoraj. wyciskanie bez problemowo, natomiast te druga seria tych wymachow zakonczyla sie srednio przyjemnie. jakis taki ból, odrazu zaprzestalem cwiczenia, chwile odczekalem az przestalo bolec, sprobowalem dokocnzyc, nie dalo rady, co prawda wymyslilem inne cwiczenie i wykonalem je bez wiekszego bolu, ale ogolnie lekko bolalo. rano myslalem, ze bedzie ok, nie bylo tak kolorowo. postanowilem wybrac sie na silwonie, biceps i triceps jeszcze jakos da sie zrobic, ale np. rozgrzewki <tzn krazenia ramion> nie moglem wykonac...tzn moge, ale przy bolu to raz, a dwa, ze robiac bez zadnych cwiczen te wymachy tak samo przeskakuje. Wiec na tą chwile, moge wykonac kazdy ruch, ale nie bardzo komfortowo, do lekarza mi sie nie spieszy...kupilem glucosamine, bo ogolnie jestem 'cruncher' ;). ale wracajac do tego wypadku, mial ktos takie cuś ? jaki moze byc to rodzaj kontuzji, czas powrotu ? pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) jestem w 9dniu a6w i powiem ze widac a bardziej czuc roznice. Gorne miesni mi sie juz lekko zarysowaly a jak napne to czuc dlonmi ze sa wieksze i twardsze. Wydaje mi sie ze troche mam mniej tluszczyku ale nadal jest troche tego. Nie ma cudow po 9 dniu nie spale wszystkiego :D Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez DonCapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 ja takie "cos" mam juz 3 ok miechy!! ,zignorowalem zupelnie rady lekarza abym zaprzestal na 2 tygodnie cwiczen i nawet dal mi darmowego masarzyste do ktorego oczywiscie nie poszedlem,jaki z tego moral?? do dzisiaj mnie boli choc troche mniej bo ostatnio z przepracownia mniej cwicze no i sie kuruje masciami,ale nastepnym razem napewno sobie odpuszcze silownie jak trzeba bedzie ,dlatego radze nie lekcewazyc takich urazow bo mozesz nie cwiczyc tydzien lub dwa do wyleczenia albo borykac sie z tym tak jak ja teraz ps.oczywiscie pisze o kontuzji barku a dokladnie miejsca gdzie laczy sie staw z ramieniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 o wlasnie, to chyba to miejsce...nie wiem jak u Ciebie, ale z tego co sobie pzrypominam, to raczej nie pisales nic o trudnosciach przez te 3 miesiace, a ja czuje, ze z wyciskania na klate nici, bo moze siąść..akurat planowo mam 2 dni przerwy, bede smarowal i domowo leczyl, jak nie pomoze to sie zobaczy...dzieki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 opieram sie na waszych doświadczeniach, nie chce sam sie bawic bo nie mam na to ani checi ani czasu.... czy przy masowo=siłowym trenningu bieganie nie przeszkodzi w "łapaniu" siły oraz masy meisniowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 jak duzo tego nie bedzie to nie bedzie to przeszkadzalo , po za tym mozesz dodac wiecej kcl do diety, ja biegam 3x w tygodniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 nie chce za bardzo dodawac weglowodanów bo nie chce przybierac pustej masy, której i tak juz mam za duzo... jakis ok miesiac jeszcze na xpnadzie +hmb pojade i pozniej thermal pro + hmb i tak rpzez miesiac, a pozniej juz tylko hmb i wydaje mi sie, ze z 10kg masy bez tłuszcozwej moge zgubic przez tamte 2-3 miechy do ok sierpnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...