Skocz do zawartości
BiAłY

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam tragicznego pomagiera, zawsze pomaga tak ze nigdy sie nie wymecze

zawsze mozna bardzo a to bardzo wolno opuszczac ;]

a co do podbijania ciezaru to jak juz daje rade 4razy sam .. to potem sie łapie za wiekszy ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stosowałem bramke a ale chyba czas przerzucić sie na b, bo z ciężarem nie szedłem do góry, a w ost tyg stosująć b 5 kg na klate więcej, i tak samo tylko 2 ost ruchy nie do końca sam jak przy 5 kg mniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio rezygnuję z ławki skośnej (głowa w górze), bo to daje górną klatkę a tu już mi atlas nie starcza :D . Teraz skupię się na ławce prostej i skośnej (głowa do dołu), a więc dolne mięśnie klatki i triceps jak zwykle.

Do bicepsa modlitewnik rządzi, moim zdaniem najlepiej serie naprzemian normalne/młotkowe. Wtedy mięsień rozwija się równomiernie i zaje...ie szybko.

A brzuszki.. mam na siłce taką maszynę dla onanistów :D że przy większej wprawie można się złożyć i samemu sobie pociągnąć (joke). Ale maszyna jest baaardzo skuteczna, zwłaszcza dla ludzi z BEERCEPSEM takim jak ja mam. :mrgreen:

Edytowane przez BENITO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga, uwaga - zrezygnowalem z a6w.

Nie polece nikomu tych cwiczen. Tyle co ja sie namachalem to powinienem wygladac jak Arnold, a kur**** ani 1cm nie zeszlo z brzucha, a na diecie jestem.

Do d*** sa te cwiczenia.

Przy 20 spetkach na cwiczenie z matematyki wychodzi, ze robi sie 480 spietek w czasie okolo 20 minut. Kto zdrowy bedzie sie zajezdzal nie widzac efektow ?

Ja podziekowalem i szukam czegos innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga, uwaga - zrezygnowalem z a6w.

Nie polece nikomu tych cwiczen. Tyle co ja sie namachalem to powinienem wygladac jak Arnold, a kur**** ani 1cm nie zeszlo z brzucha, a na diecie jestem.

Do d*** sa te cwiczenia.

Przy 20 spetkach na cwiczenie z matematyki wychodzi, ze robi sie 480 spietek w czasie okolo 20 minut. Kto zdrowy bedzie sie zajezdzal nie widzac efektow ?

Ja podziekowalem i szukam czegos innego.

widac zle robiles ...

ja dochodzac do 3tyg mialem 5cm mniej w pasie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widac zle robiles ...

ja dochodzac do 3tyg mialem 5cm mniej w pasie

Nie wiem co tam mozna zle robic. Spinasz na maxa az zyly na glowie wychodza, ot cala filozofia.

Zreszta robilismy te cwiczenia razem z narzeczona i jest podobnego zdania oraz uzyskala podobne efekty - czyli zero w talii oczywiscie brzuch jest jedynie mocniejszy.

PS. Co to sa aeroby i czym sie roznia od aerobowych cwiczen jakimi sa aerobiczne 6 Weidera ?

PS.2 Oczywiscie na diecie jestem.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietaj Kaeres ze tluszcz spala sie po 20-30 minutach ciaglych cwiczen

ogolna redukcja zaczyna sie po dwoch tygodniach cwiczen wiec prawdopdobonie wasz organizm nie byl jeszcze przestawiony na spalanie tluszczu

aeroby sa to cwiczenia aerobiczne ktore sluza do spalania tkanki tluszowej, naleza do nich bieganie, plywanie, rower, jogging itd itd ogolna zasada dla wszystkich cwiczen jest utrzymanie odpowiedniego pulsu(tak by dlugo trenowac i przy okazji nie przemeczac sie jak wol)

na jakiej diecie jestes?? masz wyznaczony stosunek bialek/wegli/tluszczy??

ogolnie tak patrzac na szostke po 25 dniach to rozwoj miesni trwa do dwoch tygodni a potem dopiero zaczyna sie spalanie(przynajmniej u mnie tak to wyglada)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem na diecie nisko WW.

Same bialko + tluszcz roslinny + kreatyna + witaminka bodymax

Okolo 3000 kalorii

Jedyne co mi dala szostka to silne miesnie. Wiedzialem, ze a6w nie jest na mniejsza talii ale wielu tutaj mowi, ze schodzi w pasie jak ta lala. U mnie zero roznicy tak jak u narzeczonej wiec i zaniechalismy cwiczenia z dniem 20 maja (na okolo 12 dni do konca). Nie bylo to podyktowane niechecia cwiczenia czy lenistwem. Po prostu nie widzimy sensu meczenia sie. Poszukam jeszcze czegos na zmniejszenie oponki.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledze 'Pan Zbyszek' z sfd ułożył trening na wycinke, i dziennie bierze 1300 kcal (1200 to chyba minimum), w dni treningu (chyba) 5k kcal

mówi że efekty widać, a szczegółów nie znam, tylko ze 4 razy tygodniowo trening i bieganie dwa dni, a trening niezwykle męczący, jednego dnia robie mnóśtwo parti..

Na móją głowe to sam a6w to mało, do tego sporo kalorii..

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledze 'Pan Zbyszek' z sfd ułożył trening na wycinke, i dziennie bierze 1300 kcal (1200 to chyba minimum), w dni treningu (chyba) 5k kcal

mówi że efekty widać, a szczegółów nie znam, tylko ze 4 razy tygodniowo trening i bieganie dwa dni, a trening niezwykle męczący, jednego dnia robie mnóśtwo parti..

Na móją głowe to sam a6w to mało, do tego sporo kalorii..

Sporo kalorii bo mam tak ulozone pod mase bo cwicze tak wlasnie.

I tak jest to dopiero wstepna dieta oczyszczajaca. Pewnie w wakacje przybedzie jeszcze wiecej kalorii.

A 1300 kalorii to przesada. Nawet sekretarka przy biurku straci wiecej wiec kolega ma niezle ujemny bilans.

2 miechy i go nie ma.

Doslownie przy weiderze czulem sie jakby tylko spuszczal wode z organizmu bo lalo sie ze mnie jak z hydrantu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

musiałeś chyba powaznie źle ćwiczyć ja mam dizsiaj 10 dzień, do tego dziennie praktycznie na rowerze (szybka jazda ok godz do 2h) w połączeniu z thermalem to ok 3cm w ciągu tygodnia z brzucha, 2kg mniej, wiec wnioski idą same

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sporo kalorii bo mam tak ulozone pod mase bo cwicze tak wlasnie.

I tak jest to dopiero wstepna dieta oczyszczajaca. Pewnie w wakacje przybedzie jeszcze wiecej kalorii.

A 1300 kalorii to przesada. Nawet sekretarka przy biurku straci wiecej wiec kolega ma niezle ujemny bilans.

2 miechy i go nie ma.

Doslownie przy weiderze czulem sie jakby tylko spuszczal wode z organizmu bo lalo sie ze mnie jak z hydrantu.

wiesz, sam jestem ciekawe efektów, dużo chemi bierze, ma ceny hurtowe to sobie pozwala, co chwile coś wygrywa, i od wakacji z grubiutkiego komputerowca zrobiła sie szafa, troche zarośnięta tłuszczem, ale polega na Panu Zbyszku, ciekawe jaki bedszie efekt :)

wspomagany przez chemie myśle ze te 1300 aż nadto jest, widze jak je w szkole, wg mnie nie głoduje.. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1300kcl to jest zajebiscie malo na czlowieka aktywnego

na rzezbie sie robi od 2k-3k zalezy kto ile wazy

prawdopdobonie cos zle uslyszales albo on sam nie wie ile bierze

Kaeres: sie nie dziw ze nie dziala na ciebie a6w jak jestes na masie + zero aerobow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ja osobiscie nie robie, bo to są jakby aeroby, wiec lepiej walnąc na maksa

ale taka 1-15sekundowa przerwa nei powinna zaszkodzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta zawodowi kulturysci nawet nie jedza 5k

jakas wyssana z palca ta dieta:)

yeap, pomyliłem sie..

dzis i wczoiraj miał trening na któym sie lało z niego jak nie wiem co, po kilka seri i po 20 powtórzeń.. do tego przerwy mniej wiecej 30 sekund..

w piatek ma kulturystyczny

w sobote siłowy

tylko w jeden dzień (piątek albo sobota, a moze piątek i sobota: ? ) je ok 3000 kcal

do tego z 3 razy bieganie i pewnie cos na brzuch w domu.. :]

cztery dni takiej diety i mówi ze wyraźni leci w dół z wagą, tłuszczem, i ciężko mu sie myśli, mózg poprostu troszke za mało dostaje dla siebie składników..

ciekawy jestem efektów.. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie zaczalem a6w :) zobaczymy co z tego wyjdzie. mam jeszcze pytanie, powtorzenia dotycza pojedynczego cwiczenia? czy wszystkich 6?jesli nic nie pomylilem to jedna seria po 6 powt to jest: wszystkie 6 cwiczen z czego kazde cwiczenie po 6 razy.

a jeszcze jedno, 5 cwiczenie, nozyce robi sie nie na czas tylko po 6 "zgiec" na kazda noge. zgadza sie ?

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piratez:

a jak robisz w cw. 1 i 3. Tz chodzi mi oto ze np. jak masz 10/12/14 itp powtorzen to robisz 5 na jedna noge i 5 na 2ga noge czy 10 na jedna o 10 na 2ga ? ja robia ta 2ga opcje a kolega pierwsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W a6w 1cw. robimy x2(czyli do kazdej nogi ilosc jaka przysluguje danemu dniu), drugie normalnie x1, 3cw x2, 4cw. x1, 5cw x2 (rowerek), i 6cw. normalnie x1

Nie jestem pewien co do rowerka ale jechalem x2

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak Kaeres powiedzial

btw wy macie problem ze zrozumieniem czytanego tekstu??:D

hehe jutro ide na zawody plywackie uniwerku huhu zobaczymy jak mi pojdzie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak Kaeres powiedzial

btw wy macie problem ze zrozumieniem czytanego tekstu??:D

hehe jutro ide na zawody plywackie uniwerku huhu zobaczymy jak mi pojdzie:)

kumpel robil inaczej wiec juz zglupialem ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi