luks__pl Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Wow, ile na to wszystko wydałeś, pewnie z 1000 zł :Dnie tak źle ;p łacznie to gdzieś ~350zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Aha, daj znać oczywiście jakie efekty będą po zastosowaniu tych specyfików :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) no panowie u mnie już miesiączek katowania ćwiczeniami ;/ cos mi w barku sie chyba przestawiło po cwiczeniu na bramie ;/ zostawiłem w kącie swoje hantle i naginam na siłowni 2gi dzien na siłowni :) troche to inaczej wygląda :) moj plan ćwiczeń (tylko sie nie śmiać) 3 serie: KOMENTUJCIE i POPRAWIAJCIE 1. Podnoszenie się do oporu (5 razy hehe) 2. Seria na skosie 8x 45 kg 3. Brama 8x na każdej ręce 20 kg 4. Seria na płaskiej ławeczce 6x45 kg 5. Jeszcze jedno cwiczenie ale nie wiem co to za maszyna :) jak zrobie zdjecie to pokaze 6. Hantle 15x 11kg Z kazda serią powoli wysiadam, słaby jestem w podnoszeniu podniosę moze 65 kg ;/ 35 cm w ręce 175 wzrostu 70 kg wagi, praktycznie zero klaty ;] ehhhh Zapomniałem dodać zależy mi tylko na rzeźbie i sile uderzenia :D :D ;] Edytowane 12 Czerwca 2006 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Aha, daj znać oczywiście jakie efekty będą po zastosowaniu tych specyfików :)Dam znac napewno :) Już powoli robie zapas żywności na 2 miesiące ;p Paleta tuńczyków ;p Worek ryżu na każdy dzień ;p kilka zgrzewek soków, płatków opakowań pełno, itd :] Garaż wygląda tak jak bym się na jakiś kryzys szykował ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 luks hardcore'owo, gainery Ci bokiem wyjdą po miesiącu, uwierz ;) z kreatyna bym radzil zaczekać, skoro juz kupiles to nie wiem...tak jak pisano dla zapalonych mlodzikow, początki są najszybsze i dlatego 6m/cy przyjmuje sie za okres zastoju czy po prostu ' nie tak szybkich ' przyrostow. a gainery to imo od poczatku mozna brac, bo w koncu na czyms musisz zbudować tą mase i z czegoś energie do treningu tez musisz miec. sam lekko zaluje, ze kreatyne bralem juz ~3 m/cu cwiczenia, bo potem po skonczonym cyklu mialem taki zastoj, ze przez 4 treningu klatki, czyli ~1m/c'a powtórzenia mi tylko spadały. Nie pisze tego zeby przestraszyc, tylko wez to pod uwage, bo do samej kreatynki nic nie mam, swietny suplement ;) @ Wadim - masz do dyspozycji całą siłownie ? ile dni w tygodniu ? zaleznie od tego, dobierz jakis 'profesjonalniejszy' plan, pomocą tu sfd/kfd, bo ten wyglada na takie a to sobie zrobie, albo to ;] Jezeli po prostu chcesz sie wprowadzić w silownie, czyli po prostu zrobic ogolnorozwojowke, to i tak wygladać ona powinna inaczej. I moje question. Jestem po cyklu na monohydracie hi-tec'a. Upodobałem sobie CellPump'a, szczegolnie przekonujące są wlasciwosci jabłczanu, czyli efekt jaki po sobie zostawia, w przeciwienstwie do monohydratow. Kumpel natomiast, zaleca kilka cykli na mono, zanim wezme sie za jabłczan. Co o tym sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) czy uzywal ktos z was kreatyny ze -sportsONE " power kreatine" , bo ktos mi przywiozl ale po otwarciu wydala mi sie jakas dziwna ,to znaczy ze jest w postaci krysztalkow dosc sporych ale bardzo trudno sie rozpuszcza ,zostawiajac spory osad na dnie jesli ktos sie z nia spotkal lub podobnym problemem to czekam na odzew no panowie u mnie już miesiączek katowania ćwiczeniami ;/ cos mi w barku sie chyba przestawiło po cwiczeniu na bramie ;/ zostawiłem w kącie swoje hantle i naginam na siłowni 2gi dzien na siłowni icon_smile3.gif troche to inaczej wygląda icon_smile3.gif moj plan ćwiczeń (tylko sie nie śmiać) 3 serie: KOMENTUJCIE i POPRAWIAJCIE 1. Podnoszenie się do oporu (5 razy hehe) 2. Seria na skosie 8x 45 kg 3. Brama 8x na każdej ręce 20 kg 4. Seria na płaskiej ławeczce 6x45 kg 5. Jeszcze jedno cwiczenie ale nie wiem co to za maszyna icon_smile3.gif jak zrobie zdjecie to pokaze 6. Hantle 15x 11kg Z kazda serią powoli wysiadam, słaby jestem w podnoszeniu podniosę moze 65 kg ;/ 35 cm w ręce 175 wzrostu 70 kg wagi, praktycznie zero klaty ;] ehhhh Zapomniałem dodać zależy mi tylko na rzeźbie i sile uderzenia icon_biggrin3.gif icon_biggrin3.gif ;] Wadim plan moim zdaniem zly zacznij jak chcesz tak: -plaska -skos -rozpietki -sciaganie linek najwazniejsze jest zaczynac od najtrudniejszych cwiczen ,wtedy mas caly zapas sil ,innaczej przy np.plaskiej wysiadziesz bardzo szybko bo zmachales sie przy wczesniejszych cwiczeniach jak zalezy ci na rzezbie to cwicz z ok.60-70% ciezaru jaki na maxa mozesz podnies i z dosc krotkimi przerwami jesli bedziesz robil 5-6 seri na jedna partie miesni to nic z tego nie bedzie ,rob 3-4 Edytowane 12 Czerwca 2006 przez gladiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Z tego co wiem mozesz spokojnie brac, a do mono możesz potem wrócic albo weźmiesz sobie potem kre-alkalyn też mono ale niby woda tak nie podchodzi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) @ Wadim - masz do dyspozycji całą siłownie ? ile dni w tygodniu ? zaleznie od tego, dobierz jakis 'profesjonalniejszy' plan, pomocą tu sfd/kfd, bo ten wyglada na takie a to sobie zrobie, albo to ;] Jezeli po prostu chcesz sie wprowadzić w silownie, czyli po prostu zrobic ogolnorozwojowke, to i tak wygladać ona powinna inaczej.chodze w pn. śr. pt - moze zwieksze intensywnosc sam go wymysliłem hehe i wlasnie na takiej zasadzie "to sobie zrobie" siłke mam całą do dyspozycji bo to mała miejscowosc hehe i prawie nikt nie chodzi, nie chce budować nóg zalezy mi tylko na klatce piersiowej biceps nie ma takiego wielkeigo znaczenia.. spobujcie cos ułozyć :) i pomoc :) Edytowane 12 Czerwca 2006 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Mam małą prośbę ;-) Kto mi rozpisze jak to brać ;p ? Oto co zakupiłem: - MEGA MASS XXL 4800g - MEGA MASS XXL 3000g - Olimp Creatine mono 500g - Olimp Creatine mono 250g - Olimp Taurine 150 caps - glukozy ileś tam ;p (wyczytałem by przyjmować z kreatyną 20g) - multiwitamina jakaś tam ;p do tego osobno witaminki grupy B i witaminka C ;p, magnez w tabletkach i cynk w tabletkach - omega 3 Co jak i ile brać dziennie :P ? Co jeszcze dokupić do tego ;-] a teraz uwaga, nie śmiać się tylko ;p cel to masa ;] a moja obecna wynosi 64kg przy 182 cm wzrostu ;> staż hmmm uznajmy, że zerowy ;) Diete jako tako mam: śniadanie: płatki+mleko+batonik z odrębów z czekoladą+rodzynki 2 śniadanie: pieczywo białe+polędwica z indyka+coś z zieleniny obiad: pierś z kórczaka+torebka ryżu kolacja: płatki z mlekiem+puszka tuńczyka Między głównymi posiłkami staram się dojadać jak tylko mogę :-] Pytanko :] Dodac do tego HMB ;> ? (HMB Olimp 400 kaps ) czy może coś innego :] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 (edytowane) Mam małą prośbę ;-) Kto mi rozpisze jak to brać ;p ? Oto co zakupiłem: - MEGA MASS XXL 4800g - MEGA MASS XXL 3000g - Olimp Creatine mono 500g - Olimp Creatine mono 250g - Olimp Taurine 150 caps - glukozy ileś tam ;p (wyczytałem by przyjmować z kreatyną 20g) - multiwitamina jakaś tam ;p do tego osobno witaminki grupy B i witaminka C ;p, magnez w tabletkach i cynk w tabletkach - omega 3 Co jak i ile brać dziennie :P ? Co jeszcze dokupić do tego ;-] a teraz uwaga, nie śmiać się tylko ;p cel to masa ;] a moja obecna wynosi 64kg przy 182 cm wzrostu ;> staż hmmm uznajmy, że zerowy ;) Diete jako tako mam: śniadanie: płatki+mleko+batonik z odrębów z czekoladą+rodzynki 2 śniadanie: pieczywo białe+polędwica z indyka+coś z zieleniny obiad: pierś z kórczaka+torebka ryżu kolacja: płatki z mlekiem+puszka tuńczyka Między głównymi posiłkami staram się dojadać jak tylko mogę :-] Mega mass xxl wedlug brak w diecie :) polecam porcje 75gramowe. Kreatyna w dni treningowe 5 gram na czczo i 5gram po lub przed treningiem jak wolisz w nietreningowe tylko 5 gram na czczo Tauryne wnioskuje ze masz Olimpu MC to wal po 1MC do porcji kreatyny ewentualnie 2MC jak bedziesz czul taka potrzebe Glukoze bym wywalil i popijal kreatyne + tauryne sokiem Multiwitamine wedlug zalecen na opakowaniu. Jaki masz magnez i cynk? Co do HMB to warto ale HMB Mega Caps olimpu ja stosuje jako stala suplementacje 3MC / dobe brac 1MC co 8 godzin zwiekszajac dawke do 4MC biorac po treningu w dni treningowe :) Edytowane 12 Czerwca 2006 przez LK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 luks__pl - przyzwyczaj troche najpierw organizm do zwiększonego wysiłku, opanuj technike podnoszenia ciężarów i naucz się poprawnie wykonywac wszystkie cwiczenia... Dopiero potem suple masa i siła. Mięśnie może Ci troche urosną, ale wątpie zeby Twoje stawy wytrzymały taki szok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 1.popraw diete. 2.krede odstaw 3.gainerem uzupelniaj braki w diecie 4.HMB?????? Po co Ci?? Patrz punkt 1 5.Omega i witaminy moim zdaniem wg. opakowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 luks, jak już tak walisz kase w chemie, to może weź jeszcze cos na stawy, bo jak chcesz tak ostro zacząć i do tego na 'wspomagaczach' to sobie stawy moment zjechać mozesz polecam np artrox vitalmaxa, po nim przestalem chrupać :D i już mnie nic nie boli, a brałem 8 tygodni ( w niedziele mi sie sokńczył) i czekam na 'nawroty', oby ich nie było.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Luks, a pomyślałeś o swojej wątrobie i nerkach? To co że bedziesz miał wygląd młodego apollo ale po kilku latach zaczniesz się sypać od środka. Odstaw syntetyki i staraj sięw możliwie najwieskzym śtopniu zastąpić je normalnym pożywieniem. Dobrze ci radzę. Ja np. jakieś 1,5 godziny przed siłownią aplikuję sobie wołowinkę +sałatkę warzywną (*ty byś musiał dorzucić sporo węgli bo zdechniesz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) luks: masz zerowy staz na silce i zakupiles 10 kilo odzywek na start? Pocwicz minimum miesiac na sucho na lajcie zeby przyzwyczaic miesnie, stawy, sciegna i caly organizm do takiego wysilku. Widze ze zainwestowales tez w duzo wysokowartosciowego zarcia - na samej diecie + kreatynie bedziesz przybieral 3-5 kg miesiecznie, po wakacjach mozesz wazyc 80 kg bez tych SUPER MEGA XXL TEH PRO 1337 ULTRA MONSTER MASS odzywek. Musisz tylko pamietac ze w lato duzo trudniej niz w zime zlapac mase, musisz pic tak z 5 litrow wody dziennie. Edytowane 13 Czerwca 2006 przez loco_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 lepiej zaczac od odzywek i diety niz od koksu i zupelnie zadnej diety, efekt bedzie napewno bardzo widoczny, ale tak jak loco pl radze pocwiczyc miesiac dwa na sucho i przyzwyczaic miesnie, a takze wnetrznosci do nowej diety i porcji wartosci odzywczych, ja aktualnie zapodaje gainera 1 vitalmaxa, ananolic amino 5500 creatyne mega capsy 1250 i dextroze, szkoda ze robi sie tak goraco ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ale Wy smieszni jestescie. A co to sa odzywki jakies "syntetyki" jak to benito nazwal :) Tak wl;asnie pisza ludzie ktorzy z silownia maja zerowy kontakt. Odzywki to jest nic innego jak jedzenie w proszku (weglowodany i bialko plus zdrowe tluszcze najczesciej olej MCT) A kreatyna co to jest? Suplement ktory w miernych ilosciach wystepuje w miesie i wszyscy go jedza... 1.popraw diete. 2.krede odstaw 3.gainerem uzupelniaj braki w diecie 4.HMB?????? Po co Ci?? Patrz punkt 1 5.Omega i witaminy moim zdaniem wg. opakowania 1 zgadzam sie dieta do [gluteus maximus]. 2 jak ma pieniadze to moze brac, w tej chwili jest na rynku tak wielka masa matrixow kreatynowych ze wszystkich w zyciu nie zdazy sprobowac. 3 OK 4HMB. Stosowales ze tak gadasz? Ja stosuje w stalej suplementacji od prawie roku w dawkach jak wyzej podalem. Efekty? Spada brzuch, zyskujesz definicje. Miesien podczas masy jest lepszej jakosci, mnijesze zatluszczenie. 5. Zgadzam sie lepiej zaczac od odzywek i diety niz od koksu i zupelnie zadnej diety, efekt bedzie napewno bardzo widoczny, ale tak jak loco pl radze pocwiczyc miesiac dwa na sucho i przyzwyczaic miesnie, a takze wnetrznosci do nowej diety i porcji wartosci odzywczych, ja aktualnie zapodaje gainera 1 vitalmaxa, ananolic amino 5500 creatyne mega capsy 1250 i dextroze, szkoda ze robi sie tak goraco ... Tak z ciekawosci pytam. skoro bierzesz vitalmax 1 wnioskuje ze masz braki w diecie i cwiczysz na mase. To po co Ci aminokwasy skoro przy + bilansie kcal branie aminokwasow jest bezsensowne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Co do HMB zdania sa podzilone. Nie stosowalem to nie wiem. Mysle ze dla osoby poczatkujacej bedzie to powodowalo spadek masy. To tylko spekulacjie wiec nie wiem. Ja bym nie brał. Moim zdaniem kreda teraz to nie zbyt dobre wyjscie. Efekty dzialania beda owiele mniejsze niz po 3-4 miesiacach cwiczen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 "Aminokwasy rozgałęzione stanowią ok. 35% tkanki mięśniowej organizmu i dlatego ich uzupełnienie ma tak duże znaczenie w utrzymaniu bilansu azotowego w organiźmie.. Witamina B6 jest koenzymem niezbędnym w metabolicznych reakcjach przemian białek, tłuszczów i węglowodanów" chyba dlatego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 "Aminokwasy rozgałęzione stanowią ok. 35% tkanki mięśniowej organizmu i dlatego ich uzupełnienie ma tak duże znaczenie w utrzymaniu bilansu azotowego w organiźmie.. Witamina B6 jest koenzymem niezbędnym w metabolicznych reakcjach przemian białek, tłuszczów i węglowodanów" chyba dlatego ... Wszystko pieknie tylko aminokwasy przyjmuje sie na wycince kiedy bilans kcal jest6 ujemny i brakuje aminokwasow wtedy chronia miesnie przed spalaniem. Ale jak jestes na masie i bilans kcal jest dodatni to jaki jest sens podawania DROGICH aminokwasow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) kreatyny slabe kupiles:) mozliwe ze napuchniesz strasznie woda jesli slaba diete bedziesz prowadzil...ogolnie troszke zle przeznaczyles pieniadze ale to sa normalne bledy poczatkujacego:). Rozpiska tego jak brac: Dni treningowe 1h przed treningiem 30-60gr gainera z ostatnim posilkiem 0.5h przed treningiem 5gr kreatyny bezposrednio przed treningiem tauryne 1000-2000mg po treningu odrazu 5gr kreatyny i tauryna 1000-2000mg 0.5h po treningu 30-60gr gainera Nie treningowe z rana po przebudzeniu 5gr kreatyny 1000mg tauryny na sniadanie 30gr gainera przed obiadem lub po 5gr kreatyny, w trakcie obiadu 30gr gainera do tego dieta uluz tak by bylo kolo 5-6gr wegli dziennie na kg ciala 2gr bialka i jak najmniej tluszczy(to jest bardzo wazne poniewaz jesli bedziesz wpieprzal duzo tluszczu to zmiskowaciejesz) co do treningu to standardowy 3 cwiczenia na partie miesni po 4 serie piramidowe. Najpierw duze partie potem male. Nie laczyc tricepsa z klata i barkami, bicepsa nie laczyc z plecami. http://kulturystyka.org.pl/ tutaj sobie poczytaj, fajny sait aha mozesz zrobic nasycenie...dla poczatkujacych nawet jest to wskazane czyli 2 dni kreatyna 5 razy dziennie ( z rana przed i po treningu kolo 20 i przed snem kolejne 2 dni 4 razy dziennie ( z rana przed i po trenigu przed snem) kolejne 2 dni 3 razy dziennie ( z rana przed i po treningu) nastepne dni normalnie tak jak rozpisalem wczesniej BENITO: watroba sie regeneruje, po cyklu rzeczywiscie moze byc troche stargana ale w przerwie miedzy cyklami odnowi sie i bedzie jak nowka....:) Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) kreatyny slabe kupiles:) mozliwe ze napuchniesz strasznie woda jesli slaba diete bedziesz prowadzil...ogolnie troszke zle przeznaczyles pieniadze ale to sa normalne bledy poczatkujacego:). Rozpiska tego jak brac: Dni treningowe 1h przed treningiem 30-60gr gainera z ostatnim posilkiem 0.5h przed treningiem 5gr kreatyny bezposrednio przed treningiem tauryne 1000-2000mg po treningu odrazu 5gr kreatyny i tauryna 1000-2000mg 0.5h po treningu 30-60gr gainera Nie treningowe z rana po przebudzeniu 5gr kreatyny 1000mg tauryny na sniadanie 30gr gainera przed obiadem lub po 5gr kreatyny, w trakcie obiadu 30gr gainera do tego dieta uluz tak by bylo kolo 5-6gr wegli dziennie na kg ciala 2gr bialka i jak najmniej tluszczy(to jest bardzo wazne poniewaz jesli bedziesz wpieprzal duzo tluszczu to zmiskowaciejesz) co do treningu to standardowy 3 cwiczenia na partie miesni po 4 serie piramidowe. Najpierw duze partie potem male. Nie laczyc tricepsa z klata i barkami, bicepsa nie laczyc z plecami. http://kulturystyka.org.pl/ tutaj sobie poczytaj, fajny sait aha mozesz zrobic nasycenie...dla poczatkujacych nawet jest to wskazane czyli 2 dni kreatyna 5 razy dziennie ( z rana przed i po treningu kolo 20 i przed snem kolejne 2 dni 4 razy dziennie ( z rana przed i po trenigu przed snem) kolejne 2 dni 3 razy dziennie ( z rana przed i po treningu) nastepne dni normalnie tak jak rozpisalem wczesniej BENITO: watroba sie regeneruje, po cyklu rzeczywiscie moze byc troche stargana ale w przerwie miedzy cyklami odnowi sie i bedzie jak nowka....:) Stary po co Ty mu piszesz ile ma brac gainera skoro to zalezy od diety ile mu brakuje. Po co mu faza nasycenia skoror nic nie daje i nawet Olimp juz podaje by nie brac fazy nasycenia bo organizm na dobe jest wstanie przyjac max. 10gram kreatyny! Po co mu rozpisujesz ze przed treningiem gaineer po w czasie obiadu? Przeciez to stek bzdur Gainer to jedzenie i bierzesz tak by dostarczyc dziennej racji zywnosciowej (wynikajacej z diety) w odstepach nie wiekszych niz 3 godziny. Strone to podales najgorsza z mozliwych. www.kulturystyka.pl/atlas tu zapraszam. W razie jeszcze coraz madrzejszych postow na temat zwyklej kreatyny mono zapraszam na www.sfd.pl Tam poznasz identyczne opinie jak moje od moich kolegow z forum. Bulmastif, Damix, Ziper, Banan, mietki, saib i wielu innych, ktorzy na silownie chodza od dluzszego czasu min. 3-4 lata a nie w okresie przed wakacjami PS widac ze masz pojecie na temat odzywek i suplementow - wywod z watroba the best Edytowane 13 Czerwca 2006 przez LK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 smiech na sali jeszcze moze zaczniesz straszyc mnie ludzmi z sfd??;] nie chce mi sie nic wiecej pisac:) niech sam wybierze co dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 A po co ja mam Ciebie straszyc? Po prostu bzdury wypisujesz i tyle. Po co mu rozpisujesz ile ma brac gainera skoro nie znasz jego diety. nie znasz jego brakow i zapotrzbeowania. Faza nasycenia to bylo cos jakies 5 lat temu kiedy mono na rynku sie pojawilo i producenci chcieli jak najwiecej zarobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) ech popatrz jaka on bierze kreatyne, faze nasycenia mozna sobie olac przy lepszych kreatynach on bierze najgorszy gatunek w poscie dalem w przyblizeniu ile ma brac gainera, pokazalem mu tylko kiedy brac. Dodatkowo napisalem jak ma ukladac diete naprawde najpierw nauczmy sie czytac ze zrozumieniem potem oskarzajmy po drugie sfd zeszlo na psy, wiekszosc to bachory ktore nie maja zielonego pojecia o cwiczeniach. Jesli ktos znajdzie sie z jako taka wiedza to atakuje druga osobe jak ty:) co do szkodliwosci odzywek na watrobe to sa, wiem to bo po cyklu mialem badania i mialem zle wyniki odczynu watroby czy czegos...gdy lekarzowi powiedzialem od czego to moge miec to powiedzial zebym sie nie martwil bo i tak sie odbuduje. Niestety watroba nie jest w stanie "przeczyszcic" takich ilosci wegli i bialka bez uszczerpku. (mozliwe jest ze mam ja slaba lub oslabiona przez alkohol) PS jedna z nielicznych osoba na sfd ktora trzyma diete jest peponet 90% to miski PS2 tamta strone podalem bo uwazaj ze jest duzo bardziej rzetelna od sfd. Jedyna rzecz ktora zostala porzadna na sfd to atlas cwiczen Edytowane 13 Czerwca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 to Twoje opinie na temat sfd.pl A co do kreatyny akurat to jest zwykla kreatyna monohydrat kreatyny a olimp to dobra firma wiec jak nie ma kasy na cell pump, horse power, knockout to wybral bardzo dobrze. Do mono juz sie nie robi fazy nasycenia bo mija sie to z celem. Dlaczego? napisalem wyzej. Co do uzytkownikow sfd.pl podalem mu nicki na ktorych mozna polegac. Sa to osby ktore na sfd.pl sa ponad 4 lata. ja jestem od 2001 wiec policz sobie ile w tym siedze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 czytam sobie i tak sobie mysle .. kiedys to byl taki fajny topic.. ze ludziesobie cwiczyli zachecali do tego innych ...dawalo sie foty itp teraz wszedzie odzywki i kłotnie o nie ... widac niektorym rosnie agresja i kazdy chce byc alpha i omega ... szkoda.. fajny topic byl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Chaos marudzisz:) LK: tak to jest moja opinia:) nie musisz sie z nia zgadzac przeciez:) co do kreatyny to dla mnie kazdy monohydrat jest slaby:) chociaz by nie wiadomo kto wyprodukowal:) i dalej bede sie upieral ze pierwszy cykl kreatyny z mono powinnien nastepowac nasyceniem poniewaz organizm powinnien dostac szoku(zwlaszcza ze tego mono jest b.duzo i wielkiej straty finansowej by nie dostal) lepsza alternatywa bylo kupno cell pumpa ktory wcale nie jest taki duzo drozszy od mono PS posiada ktos fajny programik do mierzenia bf?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 cenie ludzi ktorzy maja swoje zdanie. Ale ja powtorze: faza nasycenia nic nie daje po za uszczupleniem portfela - mowie z wlasnego doswiadczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Wziąłem tą kreatyne a nie inną bo z tego co wyczytałem to powinno się zaczynać od mono, a nie od razu stacki lądować w siebie (jeśli się mylę to proszę mnie sprosotwac i napisac z jaką inną mogę ją połączyć). Co do fazy nasycenia to nadal nie wiem czy mam ją robić czy nie ;p każdy pisze inaczej. Co do wątroby to mam ją chorą :[ i trochę się martwię ale z tego co popytałem to odżywki nie powinny mi zaszkodzić na nią. Jeśli ktoś może mi pomóc z dietą to bardzo bym prosił, ale tak na prosty język czyli co jeść i ile ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...